Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Focusrite 16i8 pomoc (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42547)

psionic 20-10-2012 07:19 PM

Re: Focusrite 16i8 pomoc

Quote:

Originally Posted by vakatt (Post 335909)
Nemoj porediti RME koji je radio na PCI sa bilo cime sto radi preko USB-a ..

Moj savjet je da za svaki slucaj probas na nekom drugom kompu kako radi da se ne bi cimao oko vracanja kartice koja je vjerovatno ispravna.

@alavuk, mislim da nije za poredjenje playback koriscenje, to jest ko ne snima instrumente (gitara, midi klavijatura itd) ne primjeciuje toliko latenciju.

Da, dok sam pisao predhodni post - zaboravih da ti napomenem da probas da testiras kartu na nekom drugom PCu, da vidis da nije nesto "lokalno" u pitanju

Alavuk, pa ni ja ne razmisljam o latenciji, koristim najmanju koju drajver ima - za razliku od tebe koji koristis najvecu :rotfl: - (dobro de, znam da je zajeb pri kucanju, ajde sad...), a pri tome sam samo analizirao sta se desava. Ne bih ni ulazio u setovanja da nisam hteo bas da vidim sta pise.

Mozda momci iz FFa bolje rade sa XP drajverima, ko ce ga znati, samo kazem da to nije opsti slucaj :wink:

Rhino 20-10-2012 07:26 PM

Jel to znaci da i onaj novi rme od 1500e ima veliki latency zbog toga sto je usb? Ne vjerujem :)

Ovdje se radi o povrsno napisanim driverima, to je sve. Necu da vratim kartu jer je neispravna, vec zbog toga sto imam pravo na to u roku od 30 dana.

Rhino 20-10-2012 07:33 PM

I da.. Probacu je vala i na drugom pc-u i macu...

Sto se ovog laptopa konkretno tice win je tek fresko instaliran, komp je nov, nije jos ni iskusio net, radi, leti tako da ne vjerujem da u njemu lezi problem.

alavuk 20-10-2012 07:34 PM

Quote:

Originally Posted by vakatt (Post 335909)

@alavuk, mislim da nije za poredjenje playback koriscenje, to jest ko ne snima instrumente (gitara, midi klavijatura itd) ne primjeciuje toliko latenciju.

nemam problema ni sa audio inputom (2 izvora odjednom na bilo kom mod-u tj 44/48 16/24) niti sa midijem (ni kao midi klavijatura niti kad saljem midi time code ...)
inace zaboravio sam svo vreme da vam kazem da karticu furam na usb hub sa bcr-om i maya 44 usb ...

vakatt 21-10-2012 12:40 AM

btw, evo koristan programcic za navatati izvor problema sa latencijom (pod uslovom da je izvor problema u OS-u).

http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

@alavuk, nesporazum :) , misliio sam na onaj tvoj screenshot na kojem se vide vrijednosti reda 40ms, to bi meni za sviranje gitare bilo nemoguce, racunam da bi za klavijature ili pad-ove bila isto prevelika latencija, a s druge strane za mixanje to i nije toliko bitno.

Rhino 21-10-2012 01:36 AM

Probao sam i njega, sve u redu tu. Ma.. Do drajvera je, nema druge..

Btw skinuo sam neke beta drajvere i sad je situacija kud i kamo bolja, ali ne i zadovoljavajuca..

Jan 21-10-2012 02:36 AM

Cisto za info, kod mene profire 2626 na bufferu od 256 u Cubase-u prijavljuje latenciju od 7.5 ms, a na 64, prijavluje 3.152 ms... Naravno firewire je u pitanju, masina je i5 2500k SB, ako to nesto znaci uopste...

psionic 21-10-2012 03:39 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 335976)
Cisto za info, kod mene profire 2626 na bufferu od 256 u Cubase-u prijavljuje latenciju od 7.5 ms, a na 64, prijavluje 3.152 ms... Naravno firewire je u pitanju, masina je i5 2500k SB, ako to nesto znaci uopste...

Pa to je to. 256 ne bi smelo vise od 10ms da bude.
Menjaj to ili cekaj beta drajver, nema mu druge :cry:

Rhino 21-10-2012 04:38 PM

I na drugom laptopu ista stvar.. Isto win7 x64 je u pitanju. Nisam trenutno u prilici da isprobam interfejs sa xp-om, probacu i na macbook-u cim stignem..

Rhino 27-10-2012 01:13 PM

A ni na macbook-u nije neki hit. Mozda i stvarno nije 100% ispravna karta i ako na njoj sve fizicki funkcionise, pojma nemam.. Po mojoj nekoj logici makar na macu ne bi trebao da bude problem, njima ni integrushe nemaju problema sa latency..

Bilo kako bilo ode ona u ponedeljak nazad za njemacku i cekam babyface blue edition..

All times are GMT +1. The time now is 02:34 PM.