![]() |
Re: Focusrite Scarlett 2i2
Diva je opstepoznata po svojoj CPU zahtevnosti. Ako ostalo radi OK, nemoj se nervirati oko Dive - da je sistemski nesto lose, imao bi vidno veci problem od ovoga i sa ostalim stvarima.
BTW - kada sam zadnji put gledao, Diva je imala lose ili nikako uradjen multithread, pa kad task menadzer pokaze da je 100% CPUa zauzeto, to se ustvari odnosilo na jedno jezgro (jer DIVA ne ume da se multi-rasporedi)... A kako je CPU zverka cudnovata, audio pocne da krci, bez obzira sto su ostala jezgra na 0% - provereno u praksi vise puta... |
Quote:
Ne koristim ga već cca 2 godine a komp radi bolje nego ikad ?to je radio sa antivirusnim. Umjesto njega koristim Sandboxie. Znači, sandbox princip za sve internet aktivnosti. Ultralagan za resurse jer praktički ni?ta ne radi u pozadini osim ?to nakon ga?enja firefoxa bri?e sve ?to nije specijalno odobreno. Sa narodnim softverom nikad problema. CoreTemp je uvijek na oku tako da uvijek znam temp/frekv./opterećenje procesora. Svakih cca 3 tjedna skeniram sa Malwarebytes Anti-Malware (odličan offline skener) i to je to. Neko vrijeme sam znao koristiti dodatne offline (hvaljene) skenere ali s obzirom da nikad ni?ta ozbiljnog nisu na?li, ostao sam samo na Malwarebytes. Ta cijela priča oko virusa i antivirusa je nabrijana x 10. I dalje mislim da onaj tko ba? ni?ta nezna o internet sigurnosti treba imat antivirusni program. Ali nesta?luci + neznanje je kombinacija daleko moćnija od bilo kojeg antivirusa. |
Quote:
|
Quote:
Dobro je sto povremeno skeniras sistem, ali moze da bude zamorno... Takodje mozes da uradis schedule task, pa da se ne smaras rucno (ako nisi tako vec postavio) |
Ja iskreno napisao kakva su moja iskustva bez AVa i navedenom kombinacijom u protekle dve godine. Ne ka?em da sigurno neću pobrat u budućnosti ne?to. Ali ako mogu na tako duge periode bez AV-a onda rađe ne koristim AV.
Naravno, image particija je uredno pospremljen na vanjskom disku. :) |
Koliki thread za tako mali interface!:shock:
Sve u svemu, F 2i2 je, cini mi se, odbranio boje best buy u ovoj klasi. Sazvakasmo ga u detalj! |
I moj veliki + za ovu karticu, u odnosu na cenu iste... Preampi su odlicni,celokupan utisak je skroz ok, ai mi sve to definitivno nije na nivou m-audio profire 610, koju takodje posedujem. zamislio sam u startu da prodam profire, ali sam sad definitivno u razmisljanju, posto je 610ka osetno bolja, bar kad je konverzija u pitanju(takav mi je subjektivni utisak:wink:)
|
Quote:
Btw. predla?em da se preseli priča oko antivirusa na adekvatnu temu s obzirom da u ovom slučaju ne vrijedi za proizvod iz naslova. :) |
All times are GMT +1. The time now is 12:16 AM. |