![]() |
Re: ljudi pomagajte!!? :(
U svakom slucaju je za u buduce cool imati jos jedan komp, neko smece samo za surf. Jbt, a jos su mi govorili da prodam ili bacim staru P-III masinu, i ja rek'o necu.
I lepo sam stavio na njega sve samo za net, i ustekao wi-fi kartu i avaste,mozile i sve ostalo i radi do jaja, malo je sporiji na videu, ali zabole me, pazi, sad ih vidjam za 20€ (dvadeset) na oglasima... Pfff.... pa nek rokaju virusi i to me zabole...:D A komp za rad je posebno, samo daw i to je to... Poz' |
Quote:
Isto! Za net koristim prastarog athlona iz '02-'03 god sa najjeftinijim 19inch lcd monitorom i nista mu ne fali za tu svrhu.. Ali bas nista.. |
Ili sve na MAC i to je to
Quote:
|
a jesi li probao sa nekim file rikaveri programom, onim sto vraca fajlove koji su izbrisani?
mozda bi oni nesto uradili, jedan moj ortak je izbrisao disk greskom i uspeo da vrati pola fajlova ili vise... |
Vidim da je josh neko imao slichnu ideju al meni ona nije jasna... :(
Nije problem u povracaju podataka, to moze da se odradi bez problema... Ali on ce svakako morati da instalira novi win i sve programe... jer ni ne zna "kada se inficirao"... tako da ne vidim shta bi dobio sa time shto bi kreno da "povrati" neki .rar koji je vec inficiran... ono shto nije inficirano sad, moze da skloni bez problema... :) Vracanjem podataka, koliko ja znam, ne mozesh da idesh kroz vreme, vec vracash ono shto je bilo u trenutku kada je izbrisano. @Rhino Dokle si stigao? Si saznao shta je napravilo pizdariju? |
Ako covek ima vazne fajlove... moze da pokusa da tako dodje do citljive varijante... mozda da saceka sa tom operacijom koji mesec radi apdejta antivirusnih programa, dotle da nadje novi hd ili obrise neki od starih za OS.
|
OK. Aj mi onda objasni ovo:
Ako ima sada zarazenu verziju nekog faila, kako mislish da izvuchesh ne zarazenu? Sve shto mozesh da uradish sa bekap programima je da izvuchesh taj isti fail... ne mozesh da se vracash kroz vreme i da birash iz kog datuma cesh taj fail da uzmesh... ili mozesh? Ja da znam ne moze... da je napravio sliku sistma ok, al poshto nije, nece dobiti nishta... |
Jos se dosad nisam sreo sa takvim virusima koji su napisani s namjerom da tako uniste datoteke osim onih iz doba dos-a, a to je vrijeme davno proslo..
Ja bih na tvom mjestu provjerio stanje samih diskova i proskenirao bad sektore prije nego formatiras. |
Quote:
U vezi tog virusa? Jesam, al je bilo to prije 3-4-5god (rekoh vec gore) pa sam zaboravio vise detalje:D Bila je to stara konfiguracija kompa, mozda i predposlednja cak.. Uglavnom neki 'studentski' virus kako smo ga kasnije kad smo prezivjeli iz sprdnje nazvali kog je moj tadasnji cimer jos dok sam bio u bg zaradio ko zna kako.. Anti virusi su ga propustili jer je valjda bio potpuno nov u tom trenutku.. Uglavnom citava audio/video ekipa - 4 covjeka/6 kompova smo bili u slicnoj siuaciji kao brannoy sad.. Bila je havarija totalna, napadao je exe i dll fajlove najstrasnijom brzinom i zakljucavao projekte i sto li vec jos da ne mogu da se kopiraju.. Trebalo nam je dosta vremena i mozganja da sve dovedemo u normalu.. Ali uglavnom na kraju smo svi uspjeli da vratimo ako ne sve, onda vecinu bitnih stvari.. |
"studenski" su najgori LOL ;)
OK, thx |
All times are GMT +1. The time now is 12:06 PM. |