Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Električni orgazam (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39392)

Znak 29-10-2011 08:43 PM

Re: Električni orgazam

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 315549)
AZRA!!!

Najbolji vokal svih vremena u ovom delu Evrope. IMHO

Ontopic. Giletov falset van intonacije mi je posle prvog slušanja bio veliko iznenađenje. Zar bi neko to stavio u finalnu verziju pesme! Posle više slušanja sam ukapirao: falširanje na komercijalnim albumima je prihvatljivo, a što je još luđe - slušljivo. Neverovatno šta sve čovek pod stare dane može da sazna i nauči. Ne bojte se, to ne znači da ću sad i ja početi da pevam. :wink:

Bockie 29-10-2011 08:54 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 315570)
Najbolji vokal svih vremena u ovom delu Evrope.

A jebi ga Znak-e, to je vec jaaako subjektivno. :blabla:

Mene ako pitas, za text nema ko sta da kaze, ali je vokalna 0... :hm:

DaBear 29-10-2011 09:12 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 315570)
Najbolji vokal svih vremena u ovom delu Evrope. IMHO

Ontopic. Giletov falset van intonacije mi je posle prvog slu?anja bio veliko iznenađenje. Zar bi neko to stavio u finalnu verziju pesme! Posle vi?e slu?anja sam ukapirao: fal?iranje na komercijalnim albumima je prihvatljivo, a ?to je jo? luđe - slu?ljivo. Neverovatno ?ta sve čovek pod stare dane mo?e da sazna i nauči. Ne bojte se, to ne znači da ću sad i ja početi da pevam. :wink:

:shock::shock: Ludilo uzima maha !! Najbolji vokal...ahahahahaaaaaaagghhhh,,,(zagrcnuh se !!) E moj Znak !
Ukapirao sam da odprilike na svakih 10-15 godina prihvatis neki band...prvo su bili Beatles...pa si posle 10-15 godina otkrio Azru...sad 15 godina kasnije si otkrio El Orgazam !!
(I shvatio da SME da se falshira na plocama!!) :rotfl:

Nisam slusao album - samo one 2 pesme na njihovom web sajtu...onaj R'nR sablon je ....sablon..mislim sramota bi me bilo da to sviram / slusam / snimam / gledam / kupim u danasnje vreme....Ona druga , kao reggae fazon - synth totalno bez veze...ne pasuje, OK vajb, ali me smara reggae sa nasih prostora...(gde se jos fura taj fazon ????)

quake2 30-10-2011 07:02 AM

Cekajte bre ljudi:confused::confused::confused:Jel taj vokal u mr.ministar nije snimljen od zajebancije,kao ono....glas nekog ofucanog ministra?....ja sam to tako kontao...ako je pevano "zaozbiljno",onda vec...mislim....neznam.....stvarno.....i tako.Mozda da pozovemo Gileta kao gosta pa da nam objasni:)?

awacs 30-10-2011 09:20 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315588)
Cekajte bre ljudi:confused::confused::confused:Jel taj vokal u mr.ministar nije snimljen od zajebancije,kao ono....glas nekog ofucanog ministra?....ja sam to tako kontao...

Pa naravno, nije mi jasno kako to nekome nije jasno :confused::confused::confused: Takoreći "introspekcija jednog ministra" u tumačenju Srđana Gojkovića :wink: Sad, ne znam ?ta ti podrazumeva? pod "zajebancijom", ali mo?da bi moglo i tako da se nazove. A mo?e da se nazove i "satirom".

Pozdrav,

Vasa

Igor 30-10-2011 11:00 AM

Preslu?'o i ja, o da, već na samom začetku ideje da se o ovome uop?te priča, nego, reko, da ne bude na prvu loptu, ?to ka?u, ko zna kakav je u stvari "rad"...
I sad, za razliku od svih vas (bar sudeći prema onome ?to je za sada spomenuto) ja imah feel-cresendo na drugoj pesmi: "Noć me zove", nekako, učinilo mi se da ElOrg upravo u tom cd-momentu pokazuju sublimaciju stvaralačke moći da se profine, donekle promene, a opet budu prepoznatljivi.
Da se razumemo, Gile i co. nikada se nisu ni trudili niti su ?eleli da se vrate korenima, u njihovoj novijoj izdavačkoj istoriji sve naginje upravo na to, sladunjavo, ali ne po cenu gubljenja identiteta. Znate ono - u starom čamcu, na istom jezeru, vodi, okolo dobro znana fauna i flora, samo su se promenile kafane i njihovi vlasnici u priobalju. Ti peca?, posmatra? i ne donosi? nikakve zaključke o de?avanjima daljim od vrha ti ?tapa, eventualno plovka.
Ja tako do?ivljavam ElOrg, mada, moram priznati da mi pomalo (evo i ovde) smeta taj osećaj kako su odveć dovoljno zreli za jo? jedan ultimativni hit, a sve ne?to okolo-naokolo, buć... No, to je mo?da i cena koju mora? platiti ako se ovde po?teno bavi? rock'n'roll-om. Experiment sa poluslu?ljivim falsetom u kontri sa činjenicom kako se takvo pevanje koristi upravo pod suprotnim okolnostima - da utvrde pevača na zvezdanom nebu retko nadarenih za milozvučnu interpretaciju takvog stila, već dovoljno govori o hrabrosti, da sad ne budem prost pa ka?em, nejebavanju. A uostalom, kome je do (urbanih) hitova, taj se na Balkanu bavi hip-hopom, zar ne?

Znak 30-10-2011 11:50 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 315573)
:shock::shock: Ludilo uzima maha !! Najbolji vokal...ahahahahaaaaaaagghhhh,,,(zagrcnuh se !!) E moj Znak !
Ukapirao sam da odprilike na svakih 10-15 godina prihvatis neki band...prvo su bili Beatles...pa si posle 10-15 godina otkrio Azru...sad 15 godina kasnije si otkrio El Orgazam !!
(I shvatio da SME da se falshira na plocama!!) :rotfl:

Nisam slusao album - samo one 2 pesme na njihovom web sajtu...onaj R'nR sablon je ....sablon..mislim sramota bi me bilo da to sviram / slusam / snimam / gledam / kupim u danasnje vreme....Ona druga , kao reggae fazon - synth totalno bez veze...ne pasuje, OK vajb, ali me smara reggae sa nasih prostora...(gde se jos fura taj fazon ????)

Da se razumemo, Električni orgazam nije u istoj klasi sa Bitlsima i Azrom. Ovaj album mi je odličan u poređenju sa dana?njom domaćom produkcijom, ne sa rokenrol klasicima.

?to se tiče vokala, pretpostavljam da je tebi omiljeni pevač Marko Nastić. U stvari ne, on je već bajat, bolji je Gramofond?ija...

quake2 30-10-2011 05:54 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 315592)
Sad, ne znam ?ta ti podrazumeva? pod "zajebancijom", ali mo?da bi moglo i tako da se nazove. A mo?e da se nazove i "satirom".

Pozdrav,

Vasa

Da,da....satira,bolja rec:).

DaBear 30-10-2011 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 315608)
Da se razumemo, Električni orgazam nije u istoj klasi sa Bitlsima i Azrom. Ovaj album mi je odličan u poređenju sa dana?njom domaćom produkcijom, ne sa rokenrol klasicima.

?to se tiče vokala, pretpostavljam da je tebi omiljeni pevač Marko Nastić. U stvari ne, on je već bajat, bolji je Gramofond?ija...

Pa oni su DJ-i ne pevaju...(?) Ne kapiram...mislim kapiram, ali se nisi dobro izrazio....a OK za "klasu", a Azra i Beatles JESU u istoj klasi..? :wink:

Znak 30-10-2011 09:18 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 315631)
Pa oni su DJ-i ne pevaju...(?) Ne kapiram...mislim kapiram, ali se nisi dobro izrazio....a OK za "klasu", a Azra i Beatles JESU u istoj klasi..? :wink:

Da, rokenrol klasici.

All times are GMT +1. The time now is 12:28 PM.