Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   EQ i Comp na grupi ili pojedinacno? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38124)

mladjex 25-09-2011 02:28 PM

Re: EQ i Comp na grupi ili pojedinacno?

Evo ukratko sta sam hteo da postignem :
Da stavim sve sto spade pod drums ( loopove seckalice , tom, cinele ?) da ide kroz jedan kopresor I u isto vreme da to sve provucem kroz SC kompresor sem kicka I snera naravno.
Pa izgleda da ispegla SC pumpanje iako sam stavio na kraju lanca SC kompresor a pre toga obocan kompresor , ja radim u cubase 5 ali sam gledao video tutorial gde lik tako uradi i sve ide glatko ,doduse radi u logicu ali to bi sve trebalo da je slicno samo drugo pakovanje.
Koristim otiumFx SC kompresor i cim ubacim i obocan neki kopreseor pre njega nema ni s od sidchena, ali evo probao sam sa fabfilter pro-c i sa njim radi najnormalnije SC i pored obicnog kompresora
hmmm izgleda da je do otiumFX-a ili ja neznam nesto da podesim

psionic 25-09-2011 02:53 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by mladjex (Post 313249)
Evo ukratko sta sam hteo da postignem :
Da stavim sve sto spade pod drums ( loopove seckalice , tom, cinele …) da ide kroz jedan kopresor I u isto vreme da to sve provucem kroz SC kompresor sem kicka I snera naravno.
Pa izgleda da ispegla SC pumpanje iako sam stavio na kraju lanca SC kompresor a pre toga obocan kompresor , ja radim u cubase 5 ali sam gledao video tutorial gde lik tako uradi i sve ide glatko ,doduse radi u logicu ali to bi sve trebalo da je slicno samo drugo pakovanje.
Koristim otiumFx SC kompresor i cim ubacim i obocan neki kopreseor pre njega nema ni s od sidchena, ali evo probao sam sa fabfilter pro-c i sa njim radi najnormalnije SC i pored obicnog kompresora
hmmm izgleda da je do otiumFX-a ili ja neznam nesto da podesim

Problem je sto Cubase ne vidi multi input VSTove kako treba, pa moras da stavis grupu sa 4 ulaza(ili vise) da bi klasicni multi input VST radili. Desi se nekad da kada stavis neki drugi kompresor, on interno ne propusti dodatna 2 kanala (desavalo se to i meni) i do Compadrea, dodje opet samo 2 kanala bez SCa. Trebalo bi u ovom slucaju da kompresor stavis POSLE sidechaining kompresora - sto je glupo i nepravilno :banghead:

Moj savet ti je da batalis taj Otium jer nije narocito stabilan i ume da baguje. Upravo to sto ti pricas - ponekad se jednostavno ugasi. Samo da proverim - koristis SC sa Otiumom tako sto napravis zasebnu Quad grupu, pa namestis child stereo kanal i child SC kanal i bla bla ?

Ima mnogo laksi nacin, a radice ti bolje : koristi ugradjenu SC podrsku sa Cubase 5 i recimo ugradjeni kompresor. On ima kontrolu u gornjem levom cosku, kojom se pali SC na njemu, koja je Cubaseova implementacija SCa i ne radi sa Otium Compadreom, ali radi sa podrzanim plaginovima i to - rock solid. Podrzavaju je : ugradjeni cubase komp, FabFilter Pro-C VST3, elysia mPressor VST3 i jos neki, ne mogu da se setim sad svih. Ja koristim i FabFilter i ugradjeni.

Ne moras da se zezas sa grupama, niti slicno, samo na send kanal (npr taj kick) ubacis da salje na compressor SC input (koji se pojavi kada stikliras znakic u gornjem uglu slican kao onaj za bajpas) koji stoji na kanalu koji zelis da SCujes i gotovo.

mladjex 28-09-2011 08:25 PM

OK nisam znao da moze i tako , bas cu da probam , uvek sam isao tako sto sam pravio Quad grupu. moracu da koristim neki drugi SC kompresor posto izgleda Otium stvarno baguje

Solozabal 04-10-2011 07:00 PM

Pokusaj sa tube-tech CL1B, ima dobar i jednostavan sidechain..

All times are GMT +1. The time now is 01:48 PM.