![]() |
Re: Mikrofoni za studijsko snimanje bubnjeva?
Quote:
|
Quote:
Moram ti reći da je "mixat i producirat" ne?to ?ta je snimio neko sa velikim iskustvom u tretiranoj sobi sa odličnim mikrofonima i odličnim predpojačalima i iz toga dobit zvuk koji ?eli? puuuuuuuuno lak?e nego sve snimat iz početka u netretiranoj sobi na malom broju kanala sa osrednjim mikrofonima. |
Quote:
|
Ja mu samo ka?em, s obzirom koje je snimke postavio kao svoju referencu, da je puno lak?e isproducirat dobru snimku nego sve snimat ispočetka sa lo?om opremom.
Ja sam uvijek za experimentiranje i polako snimanje sa malim budgetom ?ta se mene tiče, jer nemam para i ne bavim se profesionalno glazbom, ali da na poslu moram radit reklame sa shureom SM58 u?tekanim direkt u soundblaster zvučnu kartu bez adekvatnih podoga i efekata te bez profesionalnih spikera nego će to pročitat "mala iz marketinga" a da tra?e od mene da mi reklama zvući profi posla bi ih u kurac. (iako sam i to radio nekad, ali sad bi ih posla u kurac :grin: ) |
Samo je pitanje dana kada ce neko pitati kako se sinfoniski orkestar snima sa FF800 i pet,sest shurki.
|
Quote:
|
Quote:
Onda ces imati sjajno zadovoljstvo da u "Garazi" kazes : "...Da, da, a svi su mi govorili suprotno i odvracali me, ali evo, ja sam ipak uspeo sve sam!..." :da: |
eh kamo sreće, nije to ništa novo i posebno, puni su nam medija "samostalnih" albuma iz nečijih soba koji zvuče tehnički neispravno. Do te mere nije novo da sad svi misle da je to normalno. I naravno, svaki je jedinstven na svoj način.
e da, i šta će bilo kome normalnom deset meseci svakodnevnog rada u studiju? Tolko nije ni Pink Flojd trošio u svojim najvećim izdrkavanjima u studiju.. eventualno Gunsi i Chinese Democracy al to je već druga priča :D a inače, normalna i ne preterano izdrkana ploča koja zvuči tehnički ispravno i kvalitetno, u srbiji košta od 2 pa do 10k eura, zavisi od toga koliko je skupa oprema na kojoj se snima i koliko muzičarima treba vremena da snime svoje. |
Po meni je bolje snimiti bubanj i sa minimalnim uslovima (bili to AKG c1000 za OH) ako mora tako... nego li programirati ga... Masa soul funk albuma iz 70-ih su snimani u jos minimalnijim uslovima sa 3-4 mikrofona, pa ti bubnjevi zvuce vise od zivota... Al to je zato sto je onaj sto ih je snimao, snimao masu, i znao je kako da postavi OH mikrofone, koji su kapiram davali 95% sound-a...
Ovaj link je mozda koristan: http://www.soundonsound.com/sos/jun0...es/daptone.htm |
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:42 AM. |