Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Mala (velika?) soba (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36844)

NLP 05-09-2011 06:32 PM

Re: Mala (velika?) soba

Nema za?to.
Aha dobro, samo sam upozorio.
Izgleda lepo, čestitam.
Malo se poigraj sa merenjima pa podeli sa drugima ako hoče?.

sasaristic 05-09-2011 07:44 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 311970)
Nema za?to.
Aha dobro, samo sam upozorio.
Izgleda lepo, čestitam.
Malo se poigraj sa merenjima pa podeli sa drugima ako hoče?.

Naravno......samo kad provalim kako.Pokusao sam par merenja i svako naredno je delovalo pomalo drugacije.A pomalo sumnjam i moj sub koji je poprilicna entry level klasa.Ovo sto sam dobijao na merenjima , mislim da je bilo u okviru 15db .....sto mi je delovalo lose.

pozz

NLP 05-09-2011 07:55 PM

Pa sa radnom povr?inom ispred nije uop?te lo?e a ako je to bez radnog stola onda nije tako dobro kao ?to bi moglo da bude:)
Da ni zvučnici nisu svi linearni, posebice entry level i mid.
I to ?to objavljuju linearne frekvencijske grafove svojih zvučnika (osim da im mora? slepo verovati ili da ih sam proveri?), skoro nitko ne napomene da je to jo? urađen 1/3 smoothing...

A kako drugačija su bila merenja međusobno, opi?i (mo?e? i da nabaci? grafove ako si ih sačuvao).

sasaristic 05-09-2011 08:55 PM

Nisam sacuvao.Pozajmicu neki dan bolju kutiju pa javljam.

pozz

NLP 05-09-2011 09:20 PM

fino, da vidimo što si dostignuo sa svojim trudom.

sasaristic 05-09-2011 09:39 PM

Pa da razjasnimo odmah.........hehe.....ovo je prostor za , aj tako da kazemo, komponovanje i impulsivno snimanje.Zaista nisam imao pretenzije da natezem akustiku do ove mere , ali to je bilo jace od mene, obzirom da je jedna stvar vodila drugoj.A i fali u toj prostoriji za slusanje barem jos 2 SC-a i planirao sam jos nekoliko difuzera.Za sad zvuuk u prostoriji je dopadljiv i da ga tako opisem............zdrav.Koliko je precizan.........sta znam.mislim da je prihvatljiv za tracking, a ostalo me ionako ne interesuje , jer su drugi ljudi zaduzeni za mix.

NLP 05-09-2011 10:04 PM

jeste razumem da ... ali ipak mislim da uop?te nisi daleko od vrlo dobrog prostora za sva?ta... mo?da zatreba nekad... :wink:

sasaristic 06-09-2011 06:32 PM

Ufff..treba mi pomoc za merenje.izludese me ove opcije u ARTI.
Za pocetak, merim sa AKG c480b, ali nije mi jasno koji signal da koristim..pink , white noise....sweep.Zbunjuje me sto sa svakim dobijam drugaciji rezultat.Negde izgleda opasno gresim.Sa pink noise sve mi je u 10-15 db toleranciji , a sa sweep generatorom duplo gore.Sa druge strane ima i onaj multi sine generator , i na njemu deluje sve jako ujednaceno.

pomagaj

Eomsy 06-09-2011 09:21 PM

A da proba? sa RoomEQ :confused: ... Meni je bio puno lak?i za provaliti :D ... Probaj, jer nije kompliciran kao Arta ....

sasaristic 06-09-2011 09:44 PM

Sutra cu pokusati i njega.Arta mi je jako scientific pristup.

All times are GMT +1. The time now is 08:14 PM.