![]() |
Re: Mala (velika?) soba
Nema za?to.
Aha dobro, samo sam upozorio. Izgleda lepo, čestitam. Malo se poigraj sa merenjima pa podeli sa drugima ako hoče?. |
Quote:
pozz |
Pa sa radnom povr?inom ispred nije uop?te lo?e a ako je to bez radnog stola onda nije tako dobro kao ?to bi moglo da bude:)
Da ni zvučnici nisu svi linearni, posebice entry level i mid. I to ?to objavljuju linearne frekvencijske grafove svojih zvučnika (osim da im mora? slepo verovati ili da ih sam proveri?), skoro nitko ne napomene da je to jo? urađen 1/3 smoothing... A kako drugačija su bila merenja međusobno, opi?i (mo?e? i da nabaci? grafove ako si ih sačuvao). |
Nisam sacuvao.Pozajmicu neki dan bolju kutiju pa javljam.
pozz |
fino, da vidimo što si dostignuo sa svojim trudom.
|
Pa da razjasnimo odmah.........hehe.....ovo je prostor za , aj tako da kazemo, komponovanje i impulsivno snimanje.Zaista nisam imao pretenzije da natezem akustiku do ove mere , ali to je bilo jace od mene, obzirom da je jedna stvar vodila drugoj.A i fali u toj prostoriji za slusanje barem jos 2 SC-a i planirao sam jos nekoliko difuzera.Za sad zvuuk u prostoriji je dopadljiv i da ga tako opisem............zdrav.Koliko je precizan.........sta znam.mislim da je prihvatljiv za tracking, a ostalo me ionako ne interesuje , jer su drugi ljudi zaduzeni za mix.
|
jeste razumem da ... ali ipak mislim da uop?te nisi daleko od vrlo dobrog prostora za sva?ta... mo?da zatreba nekad... :wink:
|
Ufff..treba mi pomoc za merenje.izludese me ove opcije u ARTI.
Za pocetak, merim sa AKG c480b, ali nije mi jasno koji signal da koristim..pink , white noise....sweep.Zbunjuje me sto sa svakim dobijam drugaciji rezultat.Negde izgleda opasno gresim.Sa pink noise sve mi je u 10-15 db toleranciji , a sa sweep generatorom duplo gore.Sa druge strane ima i onaj multi sine generator , i na njemu deluje sve jako ujednaceno. pomagaj |
A da proba? sa RoomEQ :confused: ... Meni je bio puno lak?i za provaliti :D ... Probaj, jer nije kompliciran kao Arta ....
|
Sutra cu pokusati i njega.Arta mi je jako scientific pristup.
|
All times are GMT +1. The time now is 08:14 PM. |