![]() |
Re: Istorijski Raskid
Quote:
|
ko što rekoh, ako si ti slep za tu vrstu umetnosti, to je ok, ali eto, jako je jadno sa druge strane da to pravo osporavaš drugima, koji to mogu i u potpunosti razumeju. Dakle, postoji razlika između ne-svima-razumljive umetnosti, i odsustva iste, kao u slučaju Šarančića. (mada znam trash umetnike koji bi odlepili na tu Vendinu bravuru, kao iskreni i istinski trash, koji je sam po sebi retkost, therefore, ima vrednost).
|
Quote:
Ja sam slusao metal kad sam bio mali, ali nisam umisljao da je u pitanju umetnost. To je vrsta buke koja mi je u tom trenutku odgovarala. Poneka ideja i solidnih sviraci. Quote:
Isto koliko i Grand. Quote:
To ne znaci da se to nekom ne dopada. Slusaj sta hoces, vrlo vazno... |
ne, nisi u pravu. Jednostavno nisi. Opšte prihvaćeni kriterijumi za umetnički sadržaj se mogu primeniti na metal, naročito po pitanju sadržajnosti emocije, smislenosti tekstova i neretko poruka koje se u njima lako čitaju, a zahtevaju određenu pažnju i razumevanje. Muzičke pravilnosti i veštine unutar žanra su prilično kompleskno definisane i nisu na izvolte svima. Čak su i produkcijski skillovi koji čine dobro isproduciranu metal muziku su daleko od lako izvodljivih. Većina ovih kriterijuma otpada kod klasičnog turbofolka, ali ne i narodne muzike.
Pritom, ovo ne važi samo za metal već jako dobrim delom i za Rap,Punk pa čak i tehno muziku (sa odsustvom textualne komponente). Tako da mi se ipak čini da si ti neki lažni prorok vrhunske i samo tebi razumljive popularne umetnosti, prilično slep i rigidan po pitanju svega što tebi jednostavno ne budi emociju. I još jednom bi apelovao da se suzdržiš od daljeg razvodnjavanja i offtopičarenja na temi o strateškom prevratu a možda i istorijskom momentu za lokalne kulturološke prilike. I takođe, ponovo, pozivam ljude da jednostavno ignorišu Googlove zamke za besciljne i naječće, netačne rasprave. |
Google za novog gosta foruma !!!!
ne treba svi gosti da budu iz producentske branse...moze i neki filozof ? :D |
ma, batali
|
Quote:
Ti mora da se salish...pretpostavljam da onda samo muzichki zanr kojim se ti bavish ima smisla, jel? Kako mozesh da odvalish takvu glupost i kako uopshte mozesh da poredish te zanrove koji nemaju veze jedan s` drugim... |
google se ponasa ko da ima 12 i po ccc...muzika se deli na dobru muziku i losu muziku i nema trece
|
Google je iritantni retos. :wink::wink::):):)
|
Quote:
banovao sam te u svojoj glavi |
All times are GMT +1. The time now is 07:29 PM. |