![]() |
Re: Mac Pro 12 Core
Hajde kad je vec mac topic tu da pitam nesto.
Ne zelim stvorit nikakav mac vs. pc fajt kakav redovno iskoci, ali me zanima misljenje o ovome. Trebao bih biti placen za nekoliko mixeva sada i od tih novaca sam kontao uzeti novi komp. No, lik za kojeg sam radio mi je ponudio 'platiti' mi tako da mi da svoj imac (nikad koristen za muziku) uz moju sitnu nadoknadu, a kako mene oduvijek mami preci na mac... Ukratko, ovo su konfiguracije. Pc konfa dodje 5500kn nova, a imac 7000kn dve godine star. Zanima me kolika bi bila razlika u performansama, na cemu bih mogao povci vise vst-a i plugova u real timeu s manje stekanja, opterecenja cpu-a, bez freezanja itd... PC: Athlon II x4 630 Gigabyte MA785GT-UD3H WD Black 7200rpm 1Tb 8GB Ram Kingston, 1333MHz PSU Corsair 450W, CX iMac 21.5 |
Ako gledas sirovu snagu, taj PC je sigurno brzi od meka koji ti on nudi. Ali, gledajuci sa druge strane, sa tim mekom dobijas i monitor (odnosno, dobar IPS display) i OS kao stvoren za muziku, u kome neces morati da mislis o baferima, podesavanjima sistema, hakeraju, posto sve radi iz kutije! Racunaj da ces na oba kompjutera moci poterati dosta toga. E sad, sta je tebi bitnije, stabilnost i kvalitet ili samo sirova snaga... to odgovori sam sebi.
|
Quote:
a ta razlika je mala cena :) original os x leopard kosta oko 3000 din 8-) |
|
Quote:
http://support.apple.com/kb/sp485 Razlike nisu ogromne ali ih ima, pošto ova starija verzija ima manji HD i tako još ponešto. Što se ostalih stvari tiče - Kejkz objasnio. Plus što postoji GOOOOMILA pristupačnih soft instrumenata i pluginova za OSX Intel-based mašine :D Pozdrav, Vasa P.S. (edit) Još jedna stvar - to što je Athlon II Quad Core ne znači da je duplo brži od iMaca koji je Core 2 Duo. |
Sto se mene licno tice, ljudi koji nemaju Mac neka ne lupetaju po ovoj temi:banghead:
|
Imac donosi brutalan ekran, vrhunski, za koji bi morao da odvojis prilicno novaca da kupujes odvojeno:). Ali, performanse masine otprilike 3-4 puta slabije nego pc koji bi mogao da kupis. Savet koji ti se moze dati zavisi iskljucivo od tvojih potreba.. Jer, ako ne radis tracking i slicne zahtevne i bitne stvari gde ne sme da se desi crash, pc hekintosh bi ti bio logichniji izbor. I to je to...:wink: Plus to sto je Mac i to Imac ne garantuje nikakvu "stabilnost", barem ne tu utopijsku, jer zna i te kako da se srushi (krekovan soft, sama "mashina" je lap top tehnologija spakovana u dobar monitor).
|
Quote:
|
Quote:
@Monroe/Rampart: Eto, ipak si otvorio Pandorinu kutiju :rotfl: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:12 PM. |