Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Pitanje u vezi povezivanja konvertora itd... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33941)

google 10-05-2010 06:03 PM

Re: Pitanje u vezi povezivanja konvertora itd...

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 279018)
Tja...

Tako sam i mislio.
Quote:

Originally Posted by boggy (Post 279019)
Onda postavi konkretnije pitanje... ja sam razumeo da ti pokusavas da proglasis AES/EBU superiornijim u svakom pogledu od S/P DIF. To nije moguce. I jedan i drugi se mogu realizovati skoro podjednako kvalitetno (uz konekciju preko specijalnog impulsnog transformatora).

Evo sta sam napisao.

Quote:

Originally Posted by google (Post 278995)
Veza tog tipa bi trebala biti kvalitetnija nego S/P DIF.

Ali nisam imao prilike cuti i prveriti. Mozda cu imati prilike uskoro, pa cu napisati utiske.

A pitanje sam postavio: Kako napreduje rad na konvertorima? :wink:

boggy 11-05-2010 01:22 AM

Quote:

Originally Posted by google (Post 279021)
......
Kako napreduje rad na konvertorima? :wink:

napreduje polako... radim kad god imam vremena.

EDIT:
Evo, danas su mi stigle PCB za MPA3... pa cu to morati da radim :)
http://www.bozoel.com/images/MPA3/DSCF3099--.jpghttp://www.bozoel.com/images/MPA3/DSCF3098--.jpg

i tako stalno... :(

pozdrav

bogi

Arthur 13-05-2010 01:34 AM

jako bitno pitanje - vezano za SPDIF - da li je optička SPDIF veza u tom smislu "kvalitetnija" od coaxijalne? Gde stoji u odnosu na recimo AES. Kanim se pazarim jedan mali USB interfejs koji ima optical spdif (M-audio transit), koji bi koristio kao dongle za ProTools M-Powered, i preko kojeg bi u PT usnimavao sa Fireface 800 konvertera, putem optical SPdif. Da li je ovo podjednako pouzdana veza kao ADAT optical koji sada koristim u te svrhe?

boggy 13-05-2010 01:40 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 279304)
jako bitno pitanje - vezano za SPDIF - da li je optička SPDIF veza u tom smislu "kvalitetnija" od coaxijalne?

Nije.. i za jedan i drugi sistem je moguce ukakiti dizajn na svakoj pojedinacnoj strani.. te nema mesta za generalizaciju.
Quote:

Gde stoji u odnosu na recimo AES.

AES je zamisljen da bude najbolji...
Quote:

Kanim se pazarim jedan mali USB interfejs koji ima optical spdif (M-audio transit), koji bi koristio kao dongle za ProTools M-Powered, i preko kojeg bi u PT usnimavao sa Fireface 800 konvertera, putem optical SPdif. Da li je ovo podjednako pouzdana veza kao ADAT optical koji sada koristim u te svrhe?

To je slican princip kao ADAT optical.. niti je pouzdanija niti manje pouzdana.
Konkretna iskustva su merodavna...
sam princip rada ne govori nista...
to su lepe zelje.. ali daleko od cilja...

Takodje je bitno za sta ces ga koristiti.. jer ako samo "pretaches" sa Radara... ne ocekujem da ces pogubiti semplove.. toliko valjda svaki S/P DIF moze ... a sto se tice clocka... ne bih se oslanjao na tu spravicu.... tebi u slucaju offline prebacivanja trackova clock i nije bitan... bitno je da ne pogubis semplove.

pozdrav

bogi

Arthur 13-05-2010 02:06 AM

pa ideja je da koristim FF800 AD konverziju i clock kao master, a da ovo samo prima i služi kao dongle za PT. Tako već sad i radim sa ADAT-om na Profire2626, al se kanim da ga prodam jer ima viška funkcija, i da kupim nešto korisno za te pare.

Arthur 13-05-2010 02:07 AM

znači, ne prebacivanje, nego usnimavanje direktno u njegov Asio a pod clockom od RME-a

boggy 13-05-2010 02:11 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 279308)
znači, ne prebacivanje, nego usnimavanje direktno u njegov Asio a pod clockom od RME-a

Mislim da ce to da ti radi (usnimavanje, AD konverzija)... ako su drajveri dobri... rezultati ce biti onoliko dobri koliko je dobar free running RME clock

pozdrav

bogi

Arthur 13-05-2010 02:13 AM

ok, hvalaa... odo da kačim oglas za prodaju :)

DaBear 13-05-2010 06:47 AM

onako narodski....
AES je Profesionalni digitl I/O standard i (uglavnom) je na high end pro spravama.(na pr Lexicon 960L digital, ima 8In/8out, svi na AES, nema nista drugo od ulaza/izlaza...)

Ja (na pr) iz deska, teram analog izlaz u Apogee A/D iz koga preko AES vracam stereo signal / mix nazad u Pro Tools, a sa jos 2 (paralelna) AES izlaza terma isti signal u DAT i CDR. Apogee je master clock i iz njega ide coax (BNC) kabl za sync u ProTools interfejse i ostale spreve, redno povezane...ulaz u izlaz itd..

google 13-05-2010 07:15 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 279319)
onako narodski....
AES je Profesionalni digitl I/O standard i (uglavnom) je na high end pro spravama.(na pr Lexicon 960L digital, ima 8In/8out, svi na AES, nema nista drugo od ulaza/izlaza...)

Ja (na pr) iz deska, teram analog izlaz u Apogee A/D iz koga preko AES vracam stereo signal / mix nazad u Pro Tools, a sa jos 2 (paralelna) AES izlaza terma isti signal u DAT i CDR. Apogee je master clock i iz njega ide coax (BNC) kabl za sync u ProTools interfejse i ostale spreve, redno povezane...ulaz u izlaz itd..

DA li mislis da je AES veza kvalitenija u odnosu na S/P Dif?

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 279319)
na pr Lexicon 960L digital, ima 8In/8out, svi na AES, nema nista drugo od ulaza/izlaza...)

Koliko kosta taj reverb?

All times are GMT +1. The time now is 08:24 PM.