![]() |
Re: racunalo vs. multitrack recorder
samo bih na ovo pisanije dodao još i to da meni kompjuter iz meseca u mesec menja metod rada na bolje, i konstantno dolazim do nekih novih, lakših i bržih načina da nešto uradim, sa manje muke i gubitka koncentracije. Tako sam npr ovaj vikend skontao konačno neverovatne prednost Cubase 5-ovog VariAudia, i lakoće i intuitivnosti rada sa njim. Sad mi je mnogo lakše da kod upitnih interpretacija dođem do odgovora da li je to upotrebljivo, i da proverim šta se još i kako može izvući iz tog izvođača. Tako da nemam problem sa tim da određenu količinu vremena provedem razmišljajući o kompjuterima, programima i ostalim temama nevezanim za samu muziku, dokle god to realno unapređuje moje rezultate. Ja ipak držim profesionalni studio, gde se radi i plaća na sat, i što mi je lakše i brže da dođem dobrog rešenja za neki problem, to su klijenti srećniji.
|
Quote:
|
Njegov "melodyne". Dvoklik preko audio clip-a da se dobije standardni editor, i tamo brdo nekih opcija - audiowarp, variaudio i slično. Prilično dostupno i intuitivno editovanje trajanja, oblika i pitch-a audio zapisa. Posebno pogodno kod "upitnih" vokalnih snimaka ;)
|
Nisam radio sa tim. To se bas tako zove? Ide uz C5 ili se posebno instalira? Znam da ima onaj pic sift, to je nesto drugo?
|
ide uz njega, i posebna je alatka u edit prozoru
|
prijatelju,nikako nemozes da usporedis neku zvucnu kartu od 200-300 eura sa MULTITRACK RECORDER ......ti recorderi daju daleko masniji zvuk od te jeftine karte........u svakom slucaju je bolje da uzmes recimo neki AKAI DPS16 sto kosta 300 eura polovan od neke supljive karte za te pare....prednost u konvertore u latencii itd itd....
|
All times are GMT +1. The time now is 01:22 PM. |