![]() |
Re: Mikrofon-Mi?ljenje
Quote:
Pobogu...! "Пoбогу" je прва реч са којом почињемо опоравак од глупости коју смо мало пре чули. Иначе реч значи: Не верујем, да ли је могуће... (vukajlija.com) Dranje ili ne dranje nema apsolutno veze sa time sto je to kondenzator ili dinamicki ili ribon ili neki drugi mikrofon. Kondenzatorski mikrofoni trpe i do 140db bez izoblicenja za razliku od recimo Shure SM-58 koji po proizv.spec. trpi 94db... |
Nemoj se puno zamarati ako ti sta moze pomoci ja sam na ovaj mikrofon http://www.thomann.de/gb/shure_lyric_8700.htm
snimio sve ove pjesme http://www.myspace.com/rottoband pa prosudi sam, za kuće ne trebe bolje:da: hocu ti reci da za to sto tebi treba moze posluziti i ovo. I jos, neke od ovih pjesama su se pustale na dr?avnoj radio stanici. Poz.. |
Quote:
2. cika Boki, decko je trazio da mu se predlozi odredjeni mikrofon, ili mu predlozi neki mikrofon, ili kritikuj moj predlog... A da ides iza mene to nikom ne treba, nisam Drug Tito, da sledis moj put, niti sam drzavni neprijatelj iza koga ide db i raskrinkava ga, da ne bi zaveo omladinu... :wink: Quote:
Uz kulturnijeg pevaca moguce da idu akusticni instrumenti za sta nema bolje kombinacije (za tu cenu) od one koje sam naveo. Ja imam kondenzator koji trpi opterecenje, al' to ne kosta 100 evra. Pre nego sto pocnes da raskrinkavas moje jeresi, procitaj naslov teme i sta je trazio onaj koji je tu temu postavio. Ok? Ako imas sta protiv predlozenog mikrofona (oktava mk12), ti napisi, ne moras ici za mnom i analizirati postove, javno priznajem da sam glup i da pisem losu muziku i da ne citam vujakliju, a i za wikipediju me zabole hardver... :da: Dakle, sta fali predlogu mikrofona dinamicki sm 57, ili kondenzator Oktava MK12? I trece sto sam predlozio jednobitni snimac Korg + uparene Oktave, za snimanje bilo kog orkestra da zvuci i bolje nego sto mu treba, da je prenosivo, a da ne kosta mnogo i da uvek moze prodati za priblizno iste pare (ako mu se ne svidi, sto je najvaznije u svoj toj prici). Imas li neku zamerku na to? |
Ja sam ti vi?e-manje napisao u svom prethodnom postu ?to mislim. Tebi je nekako idealno za početak da uzme? ili shure sm57 ili audix i5, znači dinamički mikrofon u rangu do 1000 kuna. Treba ti mono mikrofon jer je na tvom hi-fi predpojačalu ionako mono ulaz za mikrofon (ili ima? dva odvojena ulaza, ali i u tom slučaju će? vjerovatno njih dva dobit panirane u centar), nemoj uzet kondenzatorski mikrofon jer ti predpojačalo nema napajanje za njega. Ukopčaj mikrofon u predpojačalo, linijski izlaz iz pojačala spoji na ulaz od kartice i snimaj se. Jedno po jedno, instrument po instrument.
Ova opcija sa prenosnim snimačem koju ti google spominje je super stvar! Malo je vi?e novaca (a nekako imam dojam da si taman ovih dana ne?to bez novaca), ali to je već stvarno visoko kvalitetna snimka! |
Ako nema love , moze naci kompanjona, pa podele troskove? Moze napraviti i ovaj aranzman: nadje kompanjona, podele troskove i onda kroz neko vreme jedan od njih isplati drugom deo.
Izaslo bi ga oko 300 - 350 evra, sto je smesna cifra za kvalitet i opremu koju dobija (2 mikrofona, 6 kapsula, snimac, 2 preampa, 2 konvertora i program za konverziju). A snimak moze ladno da prodje kod audiofila, slusao sam snimke. |
google,
Verovao sam da ce citaoci threada prepoznati citat koji je boldovan i jos sam naveo odakle citiram isti. Zao mi je sto to i sa tobom nije slucaj. Nema potrebe za pompeznim samo-opljuvavanjem. Zasto to radis? Zelis da te zalimo, da ja ispadnem agresor a ti siroma' zrtva!? Ne. Sad kvarimo thread ovakvom raspravom, a ceo problem je sto ti eklatantno iznosis potpuno besmislene tvrdnje i informacije koje samo mogu da nanesu stetu onome koje postavio pitanje,pa i ne bio to ovaj thread. Zasto? Pa zar nije normalno ne znati?! Sedi pa citaj ,evo ti link http://en.wikipedia.org/wiki/Microphone ,nije mi tesko, volim da pomognem. Tamo ima sve sto za pocetak treba da znas o vrstama,nacinu rada i opstoj nameni. Sto se tvog predloga mikrofona tice to je skroz u redu, i to je tacno, i vidis kako je lepo cuti kada pricas nesto sto znas...! I nemam nameru da te "uhodim" ali cu uvek reagovati kada se raspiruje ne znanje i okrecu stvari naopacke i to i ocekujem kada sam i ja i bilo ko drugi u pitanju! Dakle kada ja kazem nesto sto je opstepoznato a izvrnuto naopako ili na nacin da je potpuna besmislica,udrite slobodno. Naravno sve se da empirijski utvrditi. Zato i postoji ovo fino mesto na netu, jer na takvim stvarima moze puno da se nauci...! Poz' |
Quote:
Koliko kosta dobar kondenzator koji trpi 140 db opterecenja? Quote:
Zato sam i rekao, priznajem sve sta god zelis da priznam, samo mi se skinite. Dakle, prvo procitaj sta je trazio da mu se preporuci i za koliko novca, to je tema. Siguran sam da mu uopste nije stalo da cita cepidlacenje. Drekavci idu uz pojacala i drndanje, a to se snima sa SM 57. I to je sva poenta. Neku sofisticiranu raspravu, nema potrebe voditi... |
Dobar kondenzator je jedno i to kosta, a manje vise svaki trpi veca opterecenja,pocev od AT 2020 ili Berindzera B1 ili slicno...
A ovo ostalo vise govori o tebi nego o onome sto govoris...! Forum nije mesto za necije frustracije,pa nema potrebe da se "skidamo" nekome sa vrata, postoje druga mesta i ustanove za te probleme,a ne forum...! pogotovo to sto "nisam jedini" je razlog vise za brigu... |
U pravu si.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:52 PM. |