Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Aktivni budget monitori (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32282)

Bockie 14-01-2010 11:00 AM

Re: Aktivni budget monitori

Quote:

Mozda znate o kome je i rec...
Miroslav Ilic...?

Salim se, ne zameri,posle svega sto kazes...!

Ali evo, no hard feelings, imas neki svoj stav i to jeste za razumevanje. Mogu i da razumem da ti se jednostavno S3A ne dopada i tako i to je cool...
Ali:
To je jedan od njihovih najboljih monitora u toj klasi, a sto se tice zvuka, uzmi samo cinjenicu da je Lord of the rings radjen i na S3-A sistemu...Taj film, iskreno, ne volim nesto,ali sve u istom je bolesno brutalno,pa samim tim i zvuk,koji nigde ni u jednom spektru nije muljav i tako dalje. Dakle, Abbey Road Studios ih poseduje i jos gomila svetskih studija sa ezotericnim izdanjima i malo je pretenciozno pljuvati uredjaj o kome se nista do vrlo malo zna... Mogao bi neko da pomisli da se zna o cemu se govori... Kazem, ok, ne svidja ti se, normalno i prirodno je da i to postoji, sta god da je i koliko da kosta... Prvo skoci, pa reci hip-hop...!

Poz'

Nemania 14-01-2010 02:16 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 269166)
Miroslav Ilic...?

Salim se, ne zameri,posle svega sto kazes...!

Ali evo, no hard feelings, imas neki svoj stav i to jeste za razumevanje. Mogu i da razumem da ti se jednostavno S3A ne dopada i tako i to je cool...
Ali:
To je jedan od njihovih najboljih monitora u toj klasi, a sto se tice zvuka, uzmi samo cinjenicu da je Lord of the rings radjen i na S3-A sistemu...Taj film, iskreno, ne volim nesto,ali sve u istom je bolesno brutalno,pa samim tim i zvuk,koji nigde ni u jednom spektru nije muljav i tako dalje. Dakle, Abbey Road Studios ih poseduje i jos gomila svetskih studija sa ezotericnim izdanjima i malo je pretenciozno pljuvati uredjaj o kome se nista do vrlo malo zna... Mogao bi neko da pomisli da se zna o cemu se govori... Kazem, ok, ne svidja ti se, normalno i prirodno je da i to postoji, sta god da je i koliko da kosta... Prvo skoci, pa reci hip-hop...!

Poz'

Bravo!!! Pa o tome i govorim!:rotfl: Niko nije pomenuo da su S3-A losh monitor-ne bi ih ni uzimao da sam tako mislio (a sto se tice price o njima..nije bas tako da se ne zna o cemu se govori..s obzirom da sam ih imao jedno vreme i imam direktnog iskustva sa njima)...Sushtina je bila da odredjeni monitori (ne samo pomenuti Adam), ne mogu odgovarati svakome(bez obzira na cenu-tu se valjda slazemo?)...Chim toliko koshtaju, verovatno je da imaju neku svrhu (npr. u filmskoj produkciji, kao sto si i pomenuo.. mislim na taj tip studijskog monitora...bar smo tako mi ucili na predavanjima,..itd)..Ali, eto npr..meni ne odgovaraju..vise mi je odgovara-la Dynaudio Air serija, i uopste drugi proizvodjac...
To je jedna stvar koju sam i hteo reci...pa se zbog toga nisam slozio sa tim da postoje krsh monitori i oni koji to nisu, bez obzira na cenu...A shodno stim, jos jedan savet za one koji nemaju mnogo iskustva a planiraju kupovinu monitora: Nemoj te otici u prodavnicu i reci: Dajte mi one najskuplje! :D

...No..ovo bi sada moglo uci u vec opseznu raspravu i ogromnu temu, o kojoj bi mogli do sutra..Meni je dovoljno to shto sam na fax-u naucio i teoretski i u praksi,sto se ove oblasti tiche i hteo sam dati samo svoj savet u vezi kupovine monitora,-jer sam se ja vec jednom prevario slusajuci price drugih kada je rec o kupovini monitora, ne govorim o drugim stvaraima!-, posto je covek vec postavio pitanje )
Sushtina i zakljucak: Veruj te najvishe svojim ushima! (nadam se da se Big Bockie slaze sa ovim) :wink:
Toliko od mene...za ovaj topic...pozz:wink:

Bambino 14-01-2010 04:21 PM

Pa na Solo 2 sam i mislio, ali sam video da se ne prave, pa sam pretpostavio da je Solo 6 zamena, a znam tu pricu oko konstruktora, mislim da nije laz. A sto se monitora tice, to ti je individualno, 100 ljudi 100 cudi, 100 zena, 200 sisa!!!:rotfl:

Bockie 14-01-2010 04:41 PM

Quote:

Veruj te najvishe svojim ushima! (nadam se da se Big Bockie slaze sa ovim)
Apsolutno!

Sad se lakse dise, bio si me zabrinuo, ali ok, skroz je drugacije izgledalo...:wink:

Poz'

zlobisha 15-01-2010 12:13 AM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 269097)
Ljudi hoće da čuju istinu, ali imaju kr? monitore... :D

Zar niko ne primećuje referencu...? :cry:

Goran B 15-01-2010 12:34 AM

Zahvaljujem se svima na savjetima, sugestijama i predlozima, zaista ste mi mnogo pomogli :).
Naravno da svako zna ?ta mu le?i, i za koju vrstu poslova mu trebaju određeni monitori, i na kraju dali proizvode ?eljeni rezultat.
Ja sam ovu temu i postavio da čujem va?a iskustva i mi?ljnja, i svi ste se slo?ili da je Behringer ipak bolji od Alesis-a.
Ja sam danas oti?ao do prodavnice muzičke opreme, ponijeo neke svoje radove i preslu?ao ih na oba monitora. I meni se čini da je Behringer malo bolji. Slu?ao sam i KRK RP5 G2 koji je ne?to malo skuplji ali valja i razmisliti o njima.

balthazaar 15-01-2010 07:34 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 268846)
Imao trutove i prodao ih, ali zato sto "dobro rade" to jest sta god uradio, na njima dobro zvuci, sto u stvari nije dobro - to se zove "Laskavi' monitori. Kada sam umesto 2031 poceo da koristim Wharfedale Diamond 8.2 situacija se u mnogome promenila. Cak toliko da sam svoje Yamahe NS10 prodao u bescenje, jer su mi se smucile svojom odvratnom aproksimacijom svih losih sistema za slusanje...
Moje otkrice godine je bilo kada sam cuo monitore ESI NEAR 08 EXPERIENCE, i naravno, odmah sam ih kupio - za tricavih 330 evrica, sto je nista za onako dobar, mocan, i prilicno istinit zvuk. Tek sa njima sam cuo detalje jednog mog miksa koji nisu valjali, a i na referentnim snimcima sam cuo neke stvari koje sam do tada mogao da cujem samo na jako skupim monitorima ili slusalicama. Topla preporuka svima! Jos nesto: izbegavajte monitore koji imaju metalne (titanium ili aluminijum) visokotonce, a i izbegavajte monitore sa "preduvanim" ili predubokim basovima, sto je prevara (vidi pod PMC, sram ih bilo!)

Čika Slobo, kakvi su Whafedale Diamond Pro Active 8.2 spram ESI NEAR 08 ?EXPERIENCE ?

slowstar 18-01-2010 02:16 AM

Jedna rec: TANKI
(mada ne losi, jer je "translacija" i kod njih jako dobra, to su ustvari NS10-ke 21. veka)

balthazaar 18-01-2010 05:04 PM

a, da li bi mogao da uporediš Diamonde sa Adamima A7? To su zvučnici sličnih specifikacija, iako su Adami duplo skuplji..

nikolicdn 18-01-2010 06:04 PM

Quote:

Originally Posted by Goran B (Post 268812)
Planiram kupovinu jeftinijih aktivnih monitora za kućnu upotrebu, pa sam gledao Behringer TRUTH B2030A i Alesis M1 Active 620.
Molim za savjete i predloge vezano za ovu temu.

Hvala svima.

u duelu ta dva modela, ja bih izabrao svakako m1 620!

ali moja preporuka (radio na m1 520, 620, 2030 i 2031 beringhercima...)
je alesis m1 520, manje para, kad vec pricamo o low budget, dovoljna glasnoca, preciznost u odnosu na beringherovo frljanje! odlican (mozda i bolji) izbor je i Edirol MA20D koga vise nema u prodaji!

All times are GMT +1. The time now is 08:38 AM.