Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Problem???? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30095)

kejkz 27-10-2009 12:19 PM

Re: Problem????

Poludece mu glava od ovolikog broja informacija :D

Hepek 27-10-2009 12:42 PM

Evo citam i ne znam gdje da krenem:rotfl: U svakom slucaju hvala svima, ako jos neko ima nesto za nabaciti,dobrodoslo:)

Bockie 27-10-2009 01:02 PM

Quote:

i mo?da de-esser
Nikada nisam upalio ni jedan de-esser,ni za mix, ni za ikad ista! Mpre mixanja mora da se zna postavka mikrofona,sto ukljucuje i sam izbor istih i to je to!

Moze,naravno,cika Vasa ne gresi,ali onda cemo doci do onih 16 efekata na 6 kanala...

Dakle,opet onaj Big Sisters live pominjem,odlicno je ispao,osim eq i dinamike na kanalima nema nista drugo,sto ce reci 2 najvise 3 efekta ako ima gejt,po kanalu!
Sendovi: Jedan reverb,jedan roland dimension i delay,koji 60% ide ponovo u reverb...!

To je to,nista vise na 16 punih kanala!

Masterovao na Mackie Final master i to je to....

awacs 27-10-2009 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 260571)
nije taj AMD toliko rdjav jos uvek,imam je 5000BlackEd.-jos uvek DOBRO radi.....

Ja jo? uvek radim na AMD 4200. Mo?e.

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 260571)
naime,mislim da u SX3 mora da se chekira opcija "multi processing",proveri to u devices/device setup/VST audiobay...ako se ne varam...nadji to tu negda pa chekiraj,ako vec nije....
POZ.....

CTRL+ALT+DEL > Task Manager/Processes/CubaseSX.exe pa desni klik pa Set Affinity pa se vidi da li radi sa oba jezgra.

Pozdrav,

Vasa

Oggy 27-10-2009 01:30 PM

I tek radi istine, opterecenje procesora nema nikakve veze sa kvalitetom zvuka dokle god moze da ga pusta. To da li je CPU opterecen 3%, 30% ili 56% nema veze sa zvukom koji se cuje jer bi po tome ispadalo da se na jacem kompjuteru aranzman "bolje cuje" (sta god to znacilo...) :wink:

quake 27-10-2009 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 260583)
I tek radi istine, opterecenje procesora nema nikakve veze sa kvalitetom zvuka dokle god moze da ga pusta. To da li je CPU opterecen 3%, 30% ili 56% nema veze sa zvukom koji se cuje jer bi po tome ispadalo da se na jacem kompjuteru aranzman "bolje cuje" (sta god to znacilo...) :wink:

Nema tu sta da ispada ili ne ispada,lepo pustis trake koje ti ubijaju 90% procesora,cujes kako to zvuci,onda brzo redom frizujes sve sto se frizovati moze ,opet pustis play i onda dodjes opet ovde i kazes Quake-u hvala na informaciji.

quake 27-10-2009 05:25 PM

1 Attachment(s)
Evo kako ovi glupi Ameri bez veze tovare efekte gde god stignu,stvarno nikada nisu imali pojma....koriste de-essere,znaci losi su im usnimci,koriste choruse,delay,flanger,imager,saturator....to je sve da sakriju los usnimak i naprave od govana pitu.Nekada stave tako jaku kompresiju da bi jednog prosecnog balkanca prosto bilo sramota pa bi to morao da krije.

DaBear 27-10-2009 05:37 PM

danas su (novi) narastaji toliko razmazeni sto se tice tehnike..

Nije ni cudo sto neko pogleda neki MPC, na primer, i kaze "ma sranje...nema Gigabajte RAMA, nema ovo nema ono..."
A ljudi su pravili ploce sa S900 (750K memorije) i malim step sequencerom i 8-kanalnim magnetofonom i jednim zicanim reverbom.
(Ukljucujuci i mene - prvi singl za BMG/Logic (1994) sam uradio na smesnoj kucnoj opremi!!!)
I te pesme su i danas bolje od mnogo danasnje produkcije....

Niko nece da potrosi malo vremena i savlada alatku (bila to gitara, PC, MPC, drombulja...)

Bockie 27-10-2009 05:48 PM

Da, vidis, i ti glupi ameri isto tako dobro procitaju sta ko pise,zato i nisu balkanci...!

Everbeatz 27-10-2009 06:48 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 260606)
A ljudi su pravili ploce sa S900 (750K memorije) i malim step sequencerom i 8-kanalnim magnetofonom i jednim zicanim reverbom.
(Ukljucujuci i mene - prvi singl za BMG/Logic (1994) sam uradio na smesnoj kucnoj opremi!!!)
I te pesme su i danas bolje od mnogo danasnje produkcije....

Ne znam ni jednu gitarsku/vokal plocu da je pravljena semplerom i step sekvencerom:)

All times are GMT +1. The time now is 07:54 AM.