Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Soundless - kad smo bili klinci (da li ce nas tuziti?) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29714)

awacs 05-10-2009 07:04 PM

Re: Soundless - kad smo bili klinci (da li ce nas tuziti?)

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 258043)
...da bi refren dobio na retardiranosti...

He, nemoj ljutiš, ali...... (edit) ako smatraš da pesma nije jasna bez fusnota - onda nešto fali pesmi.

Pozdrav,

Vasa

HeatMan 05-10-2009 07:56 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 258044)

Za ovu priliku sam razvukao po kuci neka 2 chinch kabla po 5m sa par adaptera i dovukao ih nekako do mixera... (sad moram pod tush automatski zbog ovoga):D

uhhhh imash pivo od mene za ovo.. mene bi mrzelo.. mada ja sve slusham gajbi na ovim nikakvim zvuchnicima.. navikao sam vec..

Quote:

Ovako....

Sto mi se svidja najvise kod tebe je sto radis dosta, i radis to sa dosta strasti! Meni je to bitno kad slusam bilo kakvog izvodjaca/producenta. Nebitan je pravac... Mixevi su ti bolji i bolji iz dana u dan, lezi ok sve ovdje. Bit je veseo, dobar i nemam zamjerke, osjeca se znanje i trud tu.

hvala.. znachi mi.. radim sa dosta strasti, ali ove stvari tek kad ugrabim vreme.. bukvalno od 12 uveche do jutra (do kad izdrzimo) i to podrazumeva i muziku i tekst i ovakav miks..

Quote:

Ali... No disrespect!!! Ne znam ko su emcee-jevi, jesi li ti jedan od njih ili ne?? To mi je ubjedljivo najlosija karika ovdje! Kapiram da ste htjeli postici old school vibe i sve to, ali me jednostavno ne rade!

ja sam treci.. idemo mi uvek na old school vibe.. bar soundless fazon je tako koncipiran.. mada ima i par stvari koje su malo "komercijalnije" i zvuche malo vishe new school.. il kako vec da se izrazim..

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 258047)
ja nikad nisam kapirao kad neko kaze.."to smo bas hteli da zvuci glupo (?) ..a kamoli "da bi refren dobio na retardiranosti"???!!!"

pa pazi, razumem te u potpunosti.. ali mi smo likovi koji su odrasli na malo drugachijem hip hopu i malo nam se popeo na q ovaj novi fazon sa autotuneom.. plus retardirani refreni koji nishta ne znache tipa boom boom pow i tonight is gonna be a good day... jednostavno to je neki nash trip jbg.. da ukombinujemo ta dva kretenizma.. i napravimo neshto deseto..

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 258047)
Pa zasto bi neko slusao retardirani refren?? Iz kog razloga?
Ljudi valjda zele da slusaju dobru muziku..a ne retardiranu muziku..??:confused::confused::confused:

pa neko ko shvati ovaj fazon svidece mu se.. nekome ce biti uzasno.. al sve je to muzika.. neko slusha mars voltu neko slusha coldplay, a neko B3

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 258049)
He, nemoj ljuti?, ali...... (edit) ako smatra? da pesma nije jasna bez fusnota - onda ne?to fali pesmi.

Pozdrav,

Vasa

pa jbg mozda smo i fulali, ali mozda jednostavno nismo na istim talasnim frekvencijama.. poshto je ekipa koja slusha slichnu muziku skapirala fazon...

poz

btw malo sam u guzvi pa da ne istripujete da zvuchim nadobudno i sranja... samo pishem na brzinu da isposhtujem ljude ovo ono.. :/

Aleksandar Filipovic 05-10-2009 08:13 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 258039)

Muzika se danas da sklepati..malo loop. malo sampler, dve gotove linije iz soft sinta i eto pesme...a kad treba da dodje ONO glavno...GLAS / VOKAL / DELIVERY / IZVEDBA..sta vec - trt! Traljavo, musavo, neubedljivo, glasovi obicni, bezbojni, mlitavi, bez osecaja za ritam, bez osecaja za muziku i tekst itd.

Nazalost,ova Vracheva konstatacija se manje-vise moze uzeti kao definicija domaceg Hip-Hop-a.
Sto se same pesme tice ostade mi nejasno da li se peva o ''kriminogenim 90-tim i nezapamcenim sankcijama'' ili su ,ipak,u pitanju ''carske godine''?:confused:

awacs 05-10-2009 08:28 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 258059)
btw malo sam u guzvi pa da ne istripujete da zvuchim nadobudno i sranja... samo pishem na brzinu da isposhtujem ljude ovo ono.. :/

Čuj, koliko se sećam TI si se nasekirao ?to niko neće da priča sa tobom povodom pesme. Ili gre?im. Ali tako je nekako cela ova priča počela... Da te ispo?tujemo ovo ono.. :/ A ni fusnote nismo pisali MI nego TI... Jbg. Pa kad si ve?ć hteo da čuje? komentare - slu?aj ih.

Pozdrav,

Vasa

awacs 05-10-2009 08:41 PM

Quote:

Originally Posted by Aleksandar Filipovic (Post 258066)
ostade mi nejasno da li se peva o ''kriminogenim 90-tim i nezapamcenim sankcijama'' ili su, ipak, u pitanju ''carske godine''?:confused:

Jbg, kad si bio mali bilo ti dobro ?to posle basketa ode? kući na has (koji ti keva spremila), a sad kad si poras'o ceo dan sedi? gajbi i ne?to miksa? :banghead:

S proleća 1993. u 7 ujutro sretnem kom?inicu koja ide na posao i pita me: "?ta radi?". A ja u to vreme svirao sa bendom i paralelno radio u dva studija. I ka?em joj: "Ma miksam novi album Vampira". I ?ena ladno ka?e: "Blago tebi, ti ceo dan slu?a? muziku".

Pozdrav,

Vasa

Aleksandar Filipovic 05-10-2009 09:09 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 258072)

S proleća 1993. u 7 ujutro sretnem kom?inicu koja ide na posao i pita me: "?ta radi?". A ja u to vreme svirao sa bendom i paralelno radio u dva studija. I ka?em joj: "Ma miksam novi album Vampira". I ?ena ladno ka?e: "Blago tebi, ti ceo dan slu?a? muziku".

Dolazak kuci u 7 ujutro,zvuci jako poznato ,a i poprilicno vampirski.

awacs 05-10-2009 09:27 PM

Quote:

Originally Posted by Aleksandar Filipovic (Post 258077)
Dolazak kuci u 7 ujutro,zvuci jako poznato ,a i poprilicno vampirski.

Pa da - horor :D

HeatMan 05-10-2009 09:41 PM

Quote:

Originally Posted by Aleksandar Filipovic (Post 258066)
Nazalost,ova Vracheva konstatacija se manje-vise moze uzeti kao definicija domaceg Hip-Hop-a.
Sto se same pesme tice ostade mi nejasno da li se peva o ''kriminogenim 90-tim i nezapamcenim sankcijama'' ili su ,ipak,u pitanju ''carske godine''?:confused:

da si poslushao pazljivije ne bi me pitao to.. ;)

@awacs: aman choveche... znash me.. chim budem slobodan lepo cu poodgovarati..

niko se ne ljuti shta ti je?

HeatMan 05-10-2009 11:36 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 258069)
Čuj, koliko se sećam TI si se nasekirao što niko neće da priča sa tobom povodom pesme. Ili grešim. Ali tako je nekako cela ova priča počela... Da te ispoštujemo ovo ono.. :/ A ni fusnote nismo pisali MI nego TI... Jbg. Pa kad si vešć hteo da čuješ komentare - slušaj ih.

Pozdrav,

Vasa

jesam.. nasekirao sam se.. mislio sam da me ne volite, iskreno.. :)

pratim komentare i drago mi je kakvi god bili..

evo ovako da probam da opravdam prethodnu stranu:

mi smo svi 87 godishte, ishli svi u istu osnovnu.. znamo se od malih nogu.. ovo je jedna od pesama koja je radjena kako za shiru ekipu, tako i za nashe drushtvo koje se poznaje u nekim deonicama pesme.. godishte spominjem iz dva razloga: odrasli smo uz kockicu, i isti fazon hip hopa.. i nismo prerasli to doba... kockicu jesmo hahah, ali rap 90tih do danas nije prevazidjen.. eto, nas trojca ne slushamo nishta novije od 2000te godine.. dobro tu i tamo se zavuche koji novi album i izvodjach, ali jednostavno ono je golden era.

sad, ne znam koliko pratite domacu rep scenu, a ni stranu.. preko je nenormalno pocheo da se koristi autotune.. jay z je probao da ga ubije, ali izgleda da nije uspeo.. preteruju i sad svi znaju da pevaju, pa i sa tuneom neki zvuche uzasno..

a ovde.. ovde je postalo nenormalno.. autotune bacaju na strofe, shto i na engleskom zvuchi ljigavo.. a ovde je josh gore..

sa trece strane, mi pokushavamo da uradimo comeback old school hip hopa... tj da uradimo ono shto je domaci hip hop bukvalno preskochio.. i sve su pesme u tom fazonu, sa malo komercijalnijim (uglavnom pevanim) refrenima.. ali cela pricha albuma je zurka i zezanje.. tako je hip hop i nastao.. ali naravno, ubacili smo u celu prichu i par pitkijih pesama za shiru publiku.. tih par pesama prate trendove.. ali opet na nash nachin - sprdnja. tu i tamo nam dodje da napravimo neku budalashtinu (kao ovo).. i sad, refren je vec bio kraden.. i toliko iritantan da je neshto moralo da se uradi, i eto bacio sam ga na autotune, selektovao pola pogreshnih nota ne bi li ulazilo u uvo.. a ovakvi falshevi definitivno ulaze u uho.. kad je vec cela pesma veselje i zezanje, zashto ne uraditi sprdnju sa refrenom? i otud moje "da bude retardiran".. ukratko to je to..

sa pete strane, niste u potpunosti propratili stvari koje sam kachio do sad (ne krivim vas samo kazem) pa ne mozete da skapirate bash ni prichu u potpunosti.. i kakvi su nam refreni, i kakvo zezanje mi radimo.. uglavnom idemo na to: da melodija ili rechi ulaze u uho, ili da bude besomuchno ponavljanje par rechi (novchanice novchanice novchanice).. i to se lako pamti.. jednostavno idemo na dizanje mase, sprdnju, zurku i zezanje..

zato sam mishljenja da (skoro) sve nashe pesme treba poslushati sa osmehom na licu..

eto

poz i hvala josh jednom svima na komentarima.. keep 'em coming.. kakvi god bili..

pozdrav

Shot 06-10-2009 11:27 AM

Ma kuzim ja da se tu radi o zezanju, i zapravo je to zezanje super! Nije nikakav problem. Samo daj malo stisni da iz tog zezanja ispadne sto kvalitetniji produkt. Nije bitno jel to za internu ekipu ili za milionske mase.
Meni se dogodilo nesto slicno. Taman kad sam bio tvojih godina (sad su mi 32, '77 godiste), stancao sam stvari na tjednoj bazi. Hip-hop je bio "the thing" u zagrebu, ja sam bio dio te ekipe koja je to gurala, bili smo ludi ludi ludi. I radili ko manijaci. Svasta je tu ispadalo. Onda su godine prosle i sad kad to slusam ne mogu vjerovat koliko je malo falilo da od tih pjesama napravimo stvarno dobre pjesme! Jebi ga, tad smo imali film u glavi "ma to je hip-hop, boli nas kurac" (sorry na psovanju, hehe). Imali smo neko svoje opravdanje zasto onih zadnjih 10% necemo uloziti u pjesmu. Danas kuzim da smo bili stvarno glupi. A isto mislim da je kolektivna glupost i nemar prema muzici koju smo svi mi stvarali tada dovela do toga da je taj zagrebacki hip-hop s druge polovine devedesetih brzo izgubio svoju naglo stecenu poziciju i otisao u neki fade out.

Ima nesto u muzici interesantno. Dosta puta je jako bitno imat stav u glavi "ma boli me k..." jer to dovede da se muzika mijenja i taj BMK-faktor dozvoli covjeku da napravi nesto novo, svjeze, gurne granicu. Ali isti taj BMK je jako opasan jer se lako izgube kriteriji onoga sto je odistinski dobro naspram onoga sto je dobro samo uskom krugu prijatelja.
Find your balance, my friend!
:wink:

All times are GMT +1. The time now is 12:43 AM.