![]() |
Re: Produkcija violoncela i klavira
Quote:
To smo probali u skoli, ali je profa cuo da nije dobro snimljen celo i onda ni on nije mogao na brzinu da odredi dobar balans, pogotovo kad je reverb usao u igru ... Da li prvo ubijati frekvencije koje uticu najvise na osecaj blizine kod cella, pa onda traziti balans ta dva, pa onda dodati reverb, ili naci balans tako kako je snimljeno, pa dodati reverb, pa skidati frekvencije, ili dodati reverb, pa traziti balans i skidati frekvencnije, ima li neki pravi put ili je sve slobodna volja? Kako ti zvuci ovo poslednje? |
2 Attachment(s)
Pa, ja bih poceo sa stereo parom koji je snimao "ambience". tj. onaj u kome se cuju i klavir i celo u balansu u kojem u jesu bili tamo gdje su svirali, sto je ustvari najprirodniji odnos, obzirom da su to instrumenti koji su konstrukcijski rijesavani da se zajedno slazu po glasnoci, jer u vrijeme kad su pravljeni nije bilo ni mikrofona ni zvucnika :) Na to mozes da dodas spot mikrofone, u slucaju da ti fali malo konkretnosti.
Sto se samog reverba tice, u slucaju kad soba u kojoj je snimano nije dobra, najblize sto sam cuo prirodnom prostoru, a da moze da zavrsi posao za ovakvu vrstu muzike je Altiverb. Lexicon ce uvijek u tom kontekstu da smeta, bar meni. To je slika jednog sessiona koji sam skoro radio, obrati paznju da i pored podosta spot micova, je glavni ipak Decca tree. |
Nemam ja ambience mikrofone, radjeno je closemikingom ...
Imam snimak jednog ambience mikrofona, ali on je stojao negde po strani, blize cellu nego klaviru, a i rekose mi ovi sa faxa da snimak tog kanala ni na sta ne lici pa ga nisam ni ubacio u mix tako da ... Jbg, ne moze od g***** pita :banghead: Bice ok i ovako, ionako je ovo samo projekat za skolu, nece na mtv ... :da: |
Quote:
Pozdrav |
Studio u Skoplju, session za neki holivudski film, ne mogu se sjetit ko je kompozitor.
|
jea. Studio 1 MRT (makedonska radio televizija), codename Duality :D
vidim imao si srece, ja kad sam bio ili nije bilo struje ili je bilo al ne 220V :D |
Quote:
Pozdrav |
@SumAnuT:
Je li ovo jo? uvek aktuelno? Pade mi ne?to na pamet, ali ne bih da ?u?tim ako si zavr?io... Pozdrav |
Sutra nosim na uvid, reci ...
|
Quote:
http://www.sendspace.com/file/0ap02f Nemam Altiverb, pa sam se za reverb snalazio sa Waves TrueVerb-om (nemam ni?ta bolje) :ups: ali nije va?no - va?no je da cellu treba vi?e reverba nego klaviru. Ionako je klavir prisutniji na kanalu od cella nego obratno, tako da send na klaviru treba dozirati diskretnije. Za ubuduce - najva?nija je stereo postavka ambijentalnog para (ili Decca Tree, ako je veći orkestar u pitanju), close micovi su samo highlight, a ne osnova. I u miksu - kontrola delaya između close micova i ambijenta i to je to. Bilo kakvi ve?tački reverbi za ovakvu svirku su nu?no zlo. Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 04:47 PM. |