Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Bad Copy - timjah (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24757)

kejkz 19-10-2008 11:28 PM

Re: Bad Copy - timjah

remix, valjda :)

nije mi smetao reverb, nekako mi je le?i uz ovakve instrumente.

HeatMan 19-10-2008 11:44 PM

heheh.. ok.. hvala na komentaru.. :)

poz

Oggy 20-10-2008 12:46 AM

Odlicna fora.
Da je vokal "na nivou" onoga sto svira iza, bilo bi extra.
Muzikalno mi je skroz. Kad doteras malo te neke sitne tehnicke detalje, bice super. Samo nemoj mnogo da se zagubis u mixanju, pa da odlutas od muzike. Malo dotegni i ne diraj nista ;)

HeatMan 20-10-2008 01:03 AM

ma nisam ni mislio.. samo ocu da malkice dotegnem i da vokal odradim kako valja.. al jbg, u pitanju je mp3 sa svim kanalima vokala.. tako da jako malo i mogu tu da uradim.. samo bih malko promenio refren da bude pevljiviji.. da bude ono shto sam zamislio..

nego, oggy, shta kazzesh na bass? :)

eto ga blade.. :D

poz

Oggy 20-10-2008 01:21 AM

Pa onako...
"U funkciji" je.
Zvucno nista posebno, fali mu mesa, definicije, sve ono sto ne moze da ima bass te klase, ali ako znas sta zelis, naravno da mozes da dobijes rezultat i sa njim.

HeatMan 20-10-2008 01:30 AM

nema mesa jer sam ga bacio kroz ampeg hahahahahah...

siguran sam ja da zvuchi gore od mm-a, al u odnosu na ove danashnje washburne i fendere.. blade je za klasu iznad, i to za soma jevreja manje

korenjak 20-10-2008 05:07 PM

Sve je super energija je kvalitetna!!!

Meni samo smeta taj vocoder efekat koji se javlja u refrenu....nekako se slozi da zvuci ko vokoder , mozda ga i ima....

Ali nahvise se istakne kad pustis stvar i odes i slusas iz druge sobe,tad bash upada...

I jednom delu kao da se malo ubrza izgovaranje reci malko se sguzva, ne znam dal je tako odpevao ili je sabijeno zbog tempa???

Ostalo super

Pozz

HeatMan 20-10-2008 05:39 PM

tako je odrepovao.. rmx je radjen u tempu same akepele.. inache to za vokoder efekat znam.. inache je autotune.. probao sam malo da eksperimentishem od rep deonice da napravim pevanje (sve sa tercama).. zato zvuchi kao vocoder.. jer ima vishe vokala (razlichtih) u refrenu..

poz i hvala na komentaru.. :)

korenjak 20-10-2008 05:53 PM

Evo sad chuh da i na originalu je tako zbijeno otpevo!

Cujem i da si slagao glasove, i da se zato stvara vokoder efekat, jer autotune isuvise cisto i tacno slozi intervale pa vise zvuci ko instrument sto isto cini i vokoder....
Medjutim posto si pesmu bazitrao na skoro ''Bluesy" osnovi nekako mi taj vocoder koji stvara malo smeta, jer ostalo je sirovo jako ....

Mislim da bi taj efekat bolje lego kad bi bila sint matrica.....mozda da svedes na osnovni glas i jos jedan (terca ili...)ovako deluje kao da je citav akord od glasova...

Medjutim na kraju gde se javlja zajedno sa onim efektom koji mutira glas dobro zvuchi...

pozz

HeatMan 20-10-2008 07:28 PM

na kraju je ok.. al opet su isti efekti.. osim shto sam digao glavni vokal za 2 note.. pre toga je bio obichan sxov freq shifter.. sad imam potpuni zabod, ne mogu da se setim jebenog naziva pluga.. uhh.. al kazem ti.. sve je ovo radjeno za otprilike sat ipo cimanja.. mrzelo me tada vishe da se igram sa glasovima i da bilo shta dosnimavam/menjam.. kao shto ej i beat preglasan na pochetku.. tako da to sve mora se menja, al ako bude bilo potrebe.. tj ako bude proshao rmx na album.. ako ne prodje, boli me dupe.. hahah..

poz

All times are GMT +1. The time now is 02:01 PM.