Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Obavestenja (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   ruDAW XTM (OSX i WIN) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21985)

Bitch 26-03-2008 05:08 PM

Re: ruDAW XTM (OSX i WIN)

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 196994)
Mac za Sequencer i Audio, i jedno 20-tak PC-ja (64Bit masine!!) za virtualni orkestar.

pa da. tako rade mnogi! kao i ja :D :D :D (samo sto ja imam MacBook Pro za main SEQ i audio, a RuDAW za sempler, za sad komada 1 :wink: :D )

pozzz

clusterchord 21-05-2008 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by dlukace (Post 196978)
Svaka čast momci-kapa dolje! nije lako napraviti ovako ne?to.Dosta ljudi koji znaju raditi(i programirati te ostalo...) misle da bi svatko trebao i mogao sam sklopiti solidnu ma?inu te istu sam i namjestiti(manji problem je samo tvigiranje os-a),ali vi ste za ove novce izvukli dosta toga te mislim da je ovo stvarno dobra kupovina.Usput,negdje je bilo riječi o mogučnosti kupovine va?ih konfiguracija ovdje u HR pa mi stavite link ili brzi odgovor gdje bih mogao kupiti isti,a da ne trebam ići do vas u Srbiju...
p.s nije hitno(uskoro mo?da ne?to uzmem,a ovo je prihvatljivo)

eto da ne pisem isto ponovo.. covjek sve vec reče sto sam htio ja. . :wink:

daklem, nisam trenutno u fazi kupovine nove masine, al bit cu ubrzo.. prema tome.. varijanta za HR ??

alavuk 21-05-2008 07:13 AM

ovaaaaj , ja bi da pitam , dal' ce neka mobilna varijanta (laptop) ru daw-a biti u izradi/testiranju ???

da li postoji vec neki laptop ekvivalent po ru daw standardu ???

Tomislav 21-05-2008 05:15 PM

Pa eto ja kupio iz Hrvatske bez problema...

Diviner sve može :D

diviner 22-05-2008 02:06 AM

Izvinjavam se na malom kasnjenju....

ruDAWi mogu da se poruce i za HR. Svi zainteresovani treba da me kontaktiraju na PM u vezi toga (a tebi cluster, nasem starom prijatelju, cemo sigurno nesto dobro da spremimo ;) ).

Oko laptopa zasada necemo raditi, jer tu ne mozemo nesto posebno doprinijeti osim pukog probavanja svakog koji imamo na trzistu. Sama kucista standardne ruDAW ONE i PRO varijante su dovoljno kompaktna i za nosenje na live nastup, ali puna mobilnost jok :( .

LACKY 22-05-2008 02:10 AM

To ti je kao kada bi trazio da ti u Smarth-a ugrade motor od Ferarija, i da ga urade na plin.
Mislim moze, ali sta cemo sa bocom!

diviner 22-05-2008 02:15 AM

Napomenuo bih da smo u vezi ruDAW XTMa namjenjenom OSX sistemima, imali jedan mali experiment. Naime radi se o primjeni u poslovima video montaze, pa ukoliko imate prijatelje i poznanike koji se bave ovim poslom, mozete im slobodno prenijeti sledece informacije: ruDAW XTM OSX varijanta u potpunosti moze da zamjeni MAC PRO, apsolutno stabilno radi u kombinaciji sa Final Cut PRO 6 (thnx to Lacky ;) ) i u ovoj kombinaciji ste ustedili oko 1000 eura, dobili tishu i brzu masinu, i garanciju kakvu Apple nazalost na ovim prostorima tesko da moze da pruzi (ukoliko nesto ne radi, reklamacije rjesavamo u rekordnom roku i o nasem trosku)

Prezentacije i ponude ruDAW PRO i ONE racunara su revidirane i up-to-date (samo nismo navodili ovdje na forumu, pa evo ispravljamo) a bice nesto sitno i revidirane i ovih dana. Krecemo i sa prodajom kroz Artist lanac prodavnica, uskoro nadamo se i van granica Srbije, cim rjesimo neke tehnicke probleme oko proizvodnje (trebalo je da se vec desi, ali nazalost ovo je Srbija, i stvari poput uvoza kucista koji cekate 8 mjeseci su ovdje nazalost normalna pojava).

zvincic 22-05-2008 01:26 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 205182)
Napomenuo bih da smo u vezi ruDAW XTMa namjenjenom OSX sistemima, imali jedan mali experiment. Naime radi se o primjeni u poslovima video montaze, pa ukoliko imate prijatelje i poznanike koji se bave ovim poslom, mozete im slobodno prenijeti sledece informacije: ruDAW XTM OSX varijanta u potpunosti moze da zamjeni MAC PRO, apsolutno stabilno radi u kombinaciji sa Final Cut PRO 6 (thnx to Lacky ;) ) i u ovoj kombinaciji ste ustedili oko 1000 eura, dobili tishu i brzu masinu, i garanciju kakvu Apple nazalost na ovim prostorima tesko da moze da pruzi (ukoliko nesto ne radi, reklamacije rjesavamo u rekordnom roku)

Prezentacije i ponude ruDAW PRO i ONE racunara su revidirane i up-to-date (samo nismo navodili ovdje na forumu, pa evo ispravljamo) a bice nesto sitno i revidirane i ovih dana. Krecemo i sa prodajom kroz Artist lanac prodavnica, uskoro nadamo se i van granica Srbije, cim rjesimo neke tehnicke probleme oko proizvodnje (trebalo je da se vec desi, ali nazalost ovo je Srbija, i stvari poput uvoza kucista koji cekate 8 mjeseci su ovdje nazalost normalna pojava).

pazite samo da se ne opecete sa tim OSX-om...

diviner 22-05-2008 02:49 PM

Mislis zbog piraterije? To si u pravu, ali u garantnom listu ce pisati da je komp isporucen bez OSa, a u prodavnicama ce se svakako nalaziti samo originali!

clusterchord 23-05-2008 12:08 AM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 205177)

Izvinjavam se na malom kasnjenju....

ruDAWi mogu da se poruce i za HR. Svi zainteresovani treba da me kontaktiraju na PM u vezi toga (a tebi cluster, nasem starom prijatelju, cemo sigurno nesto dobro da spremimo ;) )..

uh vec me svrbe prsti :D:D eto kad se preselim, i to dodje n red svakako cemo se cut. :wink:

All times are GMT +1. The time now is 05:04 PM.