Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kyma Capybara - strasno! :-) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21763)

Moritz 27-02-2008 08:34 AM

Re: Kyma Capybara - strasno! :-)

Quote:

Originally Posted by vly (Post 193049)
Mozda me nisi ukapirao,jasno mi je da ovo nije "presetaska" platforma,i jasno mi je da je jako kreativna.Ali,recimo da neko kupi to,i ima a neko korisnicko iskustvo,pa ga ja onda pitam:

1-Koliko VREMENA treba recimo PROSECNO da pripremis primere kao u linku koji sam quotovao ili za ovaj koji si ti izdvojio- Light Sabre?

2-WIIMOTE je kontroler, to mi je jasno...Koliko vrsta kontrolera postoji za platformu?
Da li se kontroleri medjusobno razlikuju po unapred predvidjenoj nameni ili im ti
putem mastovitosti znanja i dovitljivosti odredjujes sta ce raditi.

3- Da li postoji neki kontroler koji radi sve ono sto i svi drugi zajedno ili moras da ih kupujes sve da bi izvukao maksimum iz platforme?

4-Kada recimo uradis svoj preset za nesto kao npr Light Sabre,koliko je lako ili komplikovano da ga iskoristis kao polaznu osnovu za "isto to" ali sa drugim semplom ,za koji mislis da moze da se uklopi u to isto?

5-Kako se platforama(i da li se uopste) integrise u recimo Nuendo,sto mene posebno zanima jer u njemu radim?

Pozdrav.

Najkraci odgovor bi bio dodji u Novi Sad pa cu ti uz kafu igranje po Kymi objasniti sta te zanima.

Samo ukratko :

1. Ako su gotovi preseti treba samo da remapiras kontrolere na one koje ti imas ili zelis da koristis

2.3. Ne postoji kontroler koji radi sve ono zajedno, kao i kod svih ostalih sprava - ne moras nista da dokupis ali ce ti biti mnogo lepse,zanimljivije i korisnije da kupis sve te kontrolere. Continuum i MOTORMIX bi mogli biti zamenjeni Lemurom, dok Wacom tablet i WIIMOTE su price za sebe i to sto radis sa njima jako tesko ili nikako ne mozes uraditi sa drugim kontrolerima ( za sada)

4. Prilicno lako ako nije jako komplikovan algoritam ( ako ne koriti multimaping)

5. Inace ja koristim Nuendo i napravio sam template koji koristi Kymu kao FX procesor .

vly 27-02-2008 08:45 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 193084)
Najkraci odgovor bi bio dodji u Novi Sad pa cu ti uz kafu igranje po Kymi objasniti sta te zanima...inace ja koristim Nuendo i napravio sam template koji koristi Kymu kao FX procesor .

Hvala na pozivu,da znas da hocu, najavicu ti se preko pm-a,da vidimo kad obojica mozemo,jako mi je zanimljivo ovo.
Ti pripremi kaficu,ja nosim ratluk:) .

Pozdrav!

dlukace 27-02-2008 08:52 AM

i tata bi...:cry: ...........................:banghead:
autechre koristi to čudo i nisu ga ba? spominjali u fm-u ba? ne?to-mudro ?ute!
Zanimljiva mi je usporedba s lex-om i eventide-om,ali ipak mislim da nije lo?e uzeti i te sprave zbog dobrih instant preseta i samog sounda-jbg-a ne mo?emo imat sve....meni i ineko nekak klima uz malo korg kp2 te alesis air fx i pokoji stompbox...

Moritz 27-02-2008 04:01 PM

Quote:

Originally Posted by dlukace (Post 193087)
i tata bi...:cry: ...........................:banghead:
autechre koristi to čudo i nisu ga ba? spominjali u fm-u ba? ne?to-mudro ?ute!
Zanimljiva mi je usporedba s lex-om i eventide-om,ali ipak mislim da nije lo?e uzeti i te sprave zbog dobrih instant preseta i samog sounda-jbg-a ne mo?emo imat sve....meni i ineko nekak klima uz malo korg kp2 te alesis air fx i pokoji stompbox...

Aphex Twin, BT....i jos puno njih.
Lepo bi bilo da padne i jedan Eventide H8000 ..ehhh. Ma bice...

Everbeatz 27-02-2008 04:07 PM

I Richard Devine, ali se to moze videti jedino na njegovom myspace profilu..:)

DADDY Z 27-02-2008 04:52 PM

...nemojte se paliti...ja bio kod Moritza...ma kr? običan...sve to i bolje mo?ete softverom..krekovanim naravno...sva sreća pa nije nikom uspeo da uvali ovaj shit za tolike pare:D

Moritz 28-02-2008 11:02 AM

Jes vala....manite se vi toga, ma ne treba to nikome :wink:.

Mada, bas sam nabasao na lep preset Eventide harmonizera u Kymi...bas je bezveze...treba mi jos 2 DSP-a da ga pokrenem ko svet...ma kome to treba :jezik:

All times are GMT +1. The time now is 06:35 PM.