![]() |
Re: Kucno snimanje
Ljudi...stvarno mislim da pretjerujete malo...bez zajebancije...obrušili ste se na dečka ko vukovi...Priča je bila o nekom snimanju za prvu pomoć i za neki lični gušt, a ne sad ne znam ni sam kakvo ozbiljno i profi snimanje....Ovo što je momak ostavio - zvuči fenomenalno znajući da je snimljeno sa mikrofonom od 200 dinara!!! Nemojte da ste na kraj srca ! On nije ni reko da je to snimak za "gremi", niti da se tako snimaju ozbiljni projketi! Svako se snalazi sa onim što ima - nismo svi ovdje "besni profesionalci" za nekim dojajnim mikrofonima i studijima! S druge strane, znam ja i neke koji imaju mikrofone čije su cijene bile i sa četiri cifre, pa ne snimiše sa tim nikad nikakvo čudo...
A, što se tiće samog pitanja - za neko pristojno snimanje vokala bi za početak trebalo uzeti barem sure sm58 - taj mikrofon (koliko sam čuo - ja ne snimam vokale) može sasvim pristojno da odradi stvar - naravno treba imati neki preamp kroz koji će taj mikrofon da prođe do kompa ..u suštini - za 250-300 evra može da se ima "sve" što je potrebno za nešto što liči na snimak....e, da ...i da budemo realni - istina je da sa pluginovima može da se doda dosta snimku - al naravno - ništa ne može da zamjeni neki kvalitetni "kondnezator" , posle koga , ono što se kaže, ne treba puno ni da se pipa...Ljudi, pomirimo se , ipak, sa tim da dans ne trebaju stotine hiljada da bi se snimalo pristojno, štaviše, dobro! |
Ma nema pojma Balti.. Sve i da je decko u pravu, ovako ne zvuci mikrofon od 200 din. Kupi onaj Dzinijus pa probaj.. :)
Snimao sam pre dosta godina demo snimke preko raznih mikrofona. Pocev od tog od 200 din, preko nekih sa buvljaka, itd, itd. Mozes ti da izvuces koliko toliko dobar zvuk, dobar pod znacima navoda, ali od govna ne ide pita. Shot, koga svi znate, je odavno napisao jedan tutorial za Cool Edit koji opisuje kako da "ispeglate" snimak. Skidanje shuma, eq, comp, itd. Verovatno je decko naleteo na nesto slicno pa obradu radi po sablonu. Klikni ovde, klikni onde i eto ga vokal ko u Dre-a. :) |
e ljudi pa nisam mislio da vas uvredim kad sam vam reko indijanci (chisto zajebancija..valjda sam stavio smajli)A za taj snimak jeste bio mikrofon od 200 kinti ali malo samo preradjen evo kako:Kupio sam u kineskoj kao dinamichki mic od 500 dinara i otvorio ga i skinuo mu oni membranu i tamo gde bila povezana membrana sa one dve zive (mala zelena plochica) e tu sam povezao onaj magnet iz tog mikrofona...evo slike
http://i305.photobucket.com/albums/n...reX/IMG011.jpg |
All times are GMT +1. The time now is 07:12 PM. |