![]() |
Re: Soundcraft 1600 vintage console
Prodajem d&R Dayner 32 ch in -line sa rezervnim master-kanalom i netz.
Sigurno bolji i od Mackie i Tascam |
Citao sam na "MixOnLine" da su sa 1600 snimali album legendarni Traveling Wilburys ("Handle with care"). U cijenu je uracunat i transport iz Holandije.
|
ako je u super stanju i shiping iz Holandije onda KUPUJ
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) |
Pa to Rogy pokusavam kazat i da stvar bude bolja salje mi covjek (citaj: doprema kombijem do kucnog praga) kojeg znam i koji je od povjerenja. A pod racun ide i jedan moj DIY Pultec eq! :)
|
posteno UZIMAJ STARI i uzivaj u odlicnom pultu koji je jako lako modirat ;)
|
Ma uzmi ga!
Dogodit ce se to da ces ga ti jos vjerovatno malo srediti s vremenom, pa ako te pukne za koju godinu da ga prodajes, bit ce bolji nego u ducanu i zadrzat ce cijenu. I jos povrh svega dajes pultec pod racun pa te manje casha ispadne! Nego, gdje ces ga ti utrpati u svom studiju? Nije li vrijeme da adaptiras onaj ekstra podrum di drzis kramu? Hehe! Vrijeme za prosirenje sudija! Super je za krv, bubrege i probavu!!! :bounce2::harmonikas: :bounce2: |
@Shot
Da, morat cu napravit generalku u prostoriji. Prvo leti ona drvena karoserija od polica i rackova (bit ce dobra kao testni pult za moje diy sprave u drugom "Balthazar room-u")! :grin: Onu kramu sam vec sredio (donekle)... znas kako je... cim spomenem svojoj zeni da bih uredio jos i tu prostoriju odmah pocne paljba da ima i prioritetnijih stvari, a stara pak davi kako zelim okupirati cijelu kucu! ...Ughhhhhrrrrrr!... Ipak cu malo pricekat da mi kolega potvrdi da je Soundcraft kod njega. Nikad ne znas sto se moze dogodit. |
Evo, upravo sam dobio mail iz Holandije od prijatelja, covjeka koji doma ima SSL 4000 i Soundcraft 2400!
"Upravo stigoh, donio sam mix. Vidi...nikada nisam vidio bolje ocuvani mix - sve je kao novo !!!Neces vjerovati...Ima cak i originalni prekrivac sa isprintanim Soundcaraft 1600 logom (od prije 22 godine) Sve je cisto i nigdje nista nije izgrebano - kao da je remake !!!Cak se ne primjecuju nigdje tragovi prstiju itd... Dobio sam i 10 bantam kablova..i naravno kabel koji povezuje mix sa power supplyjem Svi potenciometri i faderi klize kao na staklu. Mislio sam da je manji...poveci je i dosta tezak (dvojica s naporom podizu)." Yeah! Jedva cekam 7. mjesec kad cu postati ponosni vlasnik! 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) |
:bounce2: :bounce2: :bounce2: :bounce2:
:ole: :trchi: :ole: bravo! neces pozaliti! |
Ma kupuj... merak nema cenu... a i sve sto moze da se plati - nije skupo...
Nego zna li neko razliku izmedju Soundcraft TS12 i 2400 serije ? |
All times are GMT +1. The time now is 12:30 AM. |