Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   SOKOJ - ugovor (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15462)

Dushan_S 04-10-2006 06:38 PM

Re: SOKOJ - ugovor

Quote:

Originally Posted by idekius
Mislim da postoje kodirani CD player-i? Ako nije u pitanju dezinformacija, vezuju se u mrezu i centrala registruje pustanje svake numere... izdanje, izvodjac, sat, minut i datum...
Deluje dosta pouzdano, za razliku od izvestaja koje TV i radio stanice daju uz pomoc preciznih metoda odokativne shacometrije :)

To ?to ka?e perun, na to sam mislio, mi nismo obuhvaćeni trenutno međunarodnim ugovorima, bar koliko ja znam, na?i cd-i nemaju kod i kako onda imati evidenciju? Znači da postoje takvi CD-i u stvari samo takvi uređaji i smeju da se upotrebljavaju, sve ostalo je divljak.

dacko 05-10-2006 07:53 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Znači da postoje takvi CD-i u stvari samo takvi uređaji i smeju da se upotrebljavaju, sve ostalo je divljak.

To mi se nešto vrzma po glavi... Čak i da sve radio i tv stanice dobiju cd playere koji čitaju kodove...
Ko može jednog našeg privatnika da natera da koristi jedan takav cd player?

Verovatno da će ga imati u RACK-u, a negde ispod stola će da ima neki običan sa kojeg će da pušta, uvek, kad nije tu inspekcija... :rolleyes:

Pih.. pa evo znam ovde u Subotici jedan radio, neću da imenujem... koji radi već 6-7 godina, koji nema NI JEDNOG ZAPOSLENOG! :o
Samo ide muzika i reklame i džinglovi iz winamp-a, sa onim pluginom za mixanje... I ko mu šta može!?

idekius 05-10-2006 11:03 AM

Hmmm... mislim da to za drzavu nije problem... u koliko to zeli da zaista resi.
Kad su mogli da uvedu fiskalne kase, mogu i ovo... ukoliko hoce...

vlado 07-10-2006 05:06 AM

Quote:

Originally Posted by perun
Evo nek Georgiev objasni zasto je SOKOJ odbio donaciju stranih drustava u vidu opreme za medijske kuce, nove sisteme "prikupljanja" tantijema, kao i IFPI kodove za sve diskografe!

netacno, netacno

aplcirali smo na sve strane. nikom nikad nije palo da daju donaciju za takvo sta.

radi se na softveru(jedinstvenom za sve radio stanice)kojim ce od 2007. biti uslovljeno postojanje svake stanice. pritiskom na enter u real-time-u ce baza registrovati sve.

stvarno cu pisati o ovome kad stignem, ali toliko sam krepao(sad sam iz studija)da ni Collina ne mogu da vozim :)

pozz

perun 07-10-2006 08:44 AM

Quote:

Originally Posted by vlado
netacno, netacno

aplcirali smo na sve strane. nikom nikad nije palo da daju donaciju za takvo sta.

radi se na softveru(jedinstvenom za sve radio stanice)kojim ce od 2007. biti uslovljeno postojanje svake stanice. pritiskom na enter u real-time-u ce baza registrovati sve.

stvarno cu pisati o ovome kad stignem, ali toliko sam krepao(sad sam iz studija)da ni Collina ne mogu da vozim :)

pozz

Nisam pricao o ovoj (tebi...), vec o prethodnoj garnituri. Tebe sam pozvao da pojasnis situaciju od pre par godina! A bilo je tako, budi siguran. Sedis tamo, upucen si, nadam se...?

nisam_ja 07-10-2006 06:39 PM

mislim da bih te i ja isto razumela. verovatno se stvar ponovila, ali sa drugachijim ishodom.

vlado 15-10-2006 06:35 PM

dragi autori,
konacno,
napokon,
od danas je svaka odluka UO Sokoj-a javna na www.sokoj.org.yu
nema vise tajni
sve se zna
ko sta i kako radi

pozzz:D

All times are GMT +1. The time now is 03:36 PM.