Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Roland Super Jupiter - demo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14643)

clusterchord 17-08-2006 04:27 AM

Re: Roland Super Jupiter - demo

www.timasci.com - SRAM 2MB, ima 2 vrste, neki parametar "with" i "without", zaboravio sam sto tocno. tebi treba onaj "without" za Andromedu.

ili Pretec , ali neznam tocni URL. probaj google.

ma znam za envelope na jp4, htio sam naglasiti standardnu 2+2 kombinaciju. morat cemo onaj drugi niksin i ovaj tvoj spojiti preko midija i malo detunati, to ce biti to.. :cool:

Quote:

s obzirom da se spremam u novi studio .... uskoro ces vidjet sve sinteve i neke novotarije.
e kad vidim taj tvoj T8 , vodim na cevape s kajmakom.. pazi sta sam reko.

j*bo ga ti, skrivas ga vec 2 godine.. prvi nevidljivi sint u povijesti.

roginator 17-08-2006 07:45 AM

dogovoreno..ionako su oni cevapi zadnji put s Niksom dobro sjeli...:D

jel ljudi ovdje znaju za nasu sint diviziju i bazu :rotfl:

a sada zidanje dosta zabave..treba do 15.10 osposobit studio.........:banghead:

inace tako se i cavli zabijaju:banghead:

analog moon rider 24-08-2006 12:25 AM

da. ja mogu potvrdit da je taj T8 jos uvijek u Sloveniji i covjek ga ne prodaje. :p

Don Solaris 08-11-2006 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
(sad mi nedostaje, ali kako to uvijek ide, trebala mi je hitno lova).

Jaooo... maloprije sam vidio nešto što bolje da nisam (a već sam počeo štediti lovu za JP-4):

http://www.youtube.com/watch?v=gWxYj1zj96I

Šta reći.... osim da definitivno kupujem JP-6. I to baš JP, nebudem uzeo MKS, jer ipak treba to sve biti na jednom kupu. A filter... neznam.... kada bi barem postojao neki mod za 12 dB, pa makar tako trajno ostalo (ja se nebih žalio):rotfl:

Nego malo sam razmišljao i 90% sam siguran da su taj 24 dB napravili od dva 12 dB filtera. Jer na Jupiteru 6 u LPF i u HPF modu on je 24 dB, a kada ga staviš u BPF filter postaje 12 dB!!

Iz ovoga mi se čini da je krivulja pojedinog filtera 12 dB, pošto je BPF = LPF+HPF. Nešto po ovom principu: LPF24 = LPF12+LPF12, HPF24 = HPF12+HPF12, a iz toga BPF12 = LPF12 + HPF12. Ja premostim prvi filter i imam LPF12 = 0 + LPF12. Eh da.... još kada bi to bilo tako jednostavno, vjerovatno je nešto sasvim deseto.

gregor z 08-11-2006 11:56 PM

eeeeee.....pa ako je vech pricha pochela sa MKS 80 i mpg 80 moram i ja da bacim dva tolara na stol......
Kako imam i MKS 80 i jos par drugih synthova sa CEMovima , moram rechi da meni radi super i da ima FAT i TOPAO zvuk (kao i Jupiter 6) , mozda je malo tvrdji ali daleko bolji po kvaliteti od junota 106/60/6 a nemojmo o alfa juno (koje sam sve imao).
Mo?da bi bilo interesantno da mi po?alje? (roginator) sysex file od jedne banke i stavimo fajle od mog mksa i od tvog mksa (bivseg od clusterchorda) na rumski pa da vidimo gde je tu razlika. Moja verzija ima original cem chipove, navodno i va?a. Interested.....???!!!:D

inache pozdrav svima.......:D :D :D :D :D :D :D :hyper:

Don Solaris 09-11-2006 08:01 AM

Quote:

Originally Posted by gregor z
meni radi super i da ima FAT i TOPAO zvuk (kao i Jupiter 6) , mozda je malo tvrdji ali daleko bolji po kvaliteti od junota 106/60/6 a nemojmo o alfa juno (koje sam sve imao).

Kada se več spominje Juno, moram priznati, do sada mi je četri različitih ljudi (od kojih se samo dvojca međusobno poznaju) potvrdilo istu priču. Juno 106 je zvukom bli?i Jupiteru 6, dok je Juno 60 puno bli?i Jupiteru 8.

Gregor, molio bih čuti tvoje mi?ljenje o ovome - bez obzira na činjenicu da se u Junu 60 nalazi 24 dB filter od Jupitera 8 - gledano na cjelokupni zvuk: Juno 106 vs. Juno 60. Dali si primjetio tako veliku razliku između ta dva syntha ili je ona marginalna?

Jo? jedno pitanje o Rolandu. Dali si imao dva JX-8P iz različitih generacija proizvodnje? Jesi li primjetio ne?to neobično na njima.... recimo to da potpuno različito zvuče? ;-) Jedan lik sa Harmony Central foruma je do sada otkrio 4 potpuno različita JX-8P od kojih jedan zvuči totalno "warm" - na?alost zaboravio sam sa kojim čipovima je to verzija, a search funkcija ne radi na forumu, pa ti ne mogu dati link. :banghead:

gregor z 09-11-2006 10:46 AM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris
Juno 106 je zvukom bli?i Jupiteru 6, dok je Juno 60 puno bli?i Jupiteru 8.

hmmm....ja sam u jedno vrijeme (97-99) imao dva Juno 106 i jedan Juno 60 sa kenton dcb to midi interfaceom. Ne sjecham se tachno ali mislim da nije bilo neke drastichne razlike osim toga da je bio chorus bolji i da je 60ica mnogo bolje izgledala:D . Znam da sam veoma brzo prodao juno 60, a 106ice sam ostavio u studiu jo? neko vrijeme jer sam bio malo razocharan nad 60icom. Juno 60/106 i Jupiter 6 ili MKS 80 ne mogu se usporediti po soundu. Meni je 60/106 "analogno muljav", nema definicije u mixu i ima neki "plastichni" feeling u soundu. a znam kako se ?uje "analogna toplina" koja pliva u mixu.
Mislim da ne bi vi?e nikad kupio ili trebao nijedan od njih ...evo njih na prodaju....

http://www.bolha.com/oglas1885869
http://www.bolha.com/oglas1892604
http://www.bolha.com/oglas1897721

Jx8p ....imao sam dva razlichita u ?ivotu u razmaku od 7 godina tako da se ne sjecham kakva bi mogla biti razlika, jedino mi je ?ao da sad nemam pg800 a tada sam ga prodao za 80 maraka:banghead: ....taj koji imam sad nisam upotrebljavao vech nekih 5 godina i ima ga frend na posudi kao midikeyboard....ako bi imao pg800...mo?da....ako neko prodaje kupujem...:rotfl:

Don Solaris 09-11-2006 12:04 PM

Quote:

Ouch! Skupoooo.... ja sam prije 4 mjeseca kupio (doslovno) novi novcati Juno 60, bez jedne ogrebotine, za 270 EUR. Tu je fotka.

Quote:

Meni je 60/106 "analogno muljav", nema definicije u mixu i ima neki "plastichni" feeling u soundu.

Heh, neznam za 106, ali 60 re?e kroz miks kao no?!! Garantiram. Od kada sam mu zamjenio elektrolitske kondenzatore (skoro sve), uređaj je o?tar kao britva. 8)

clusterchord 10-11-2006 02:04 PM

Quote:

eeeeee.....pa ako je vech pricha pochela sa MKS 80 i mpg 80 moram i ja da bacim dva tolara na stol......
Kako imam i MKS 80 i jos par drugih synthova sa CEMovima , moram rechi da meni radi super i da ima FAT i TOPAO zvuk (kao i Jupiter 6) , mozda je malo tvrdji ali daleko bolji po kvaliteti od junota 106/60/6 a nemojmo o alfa juno (koje sam sve imao).
Mo?da bi bilo interesantno da mi po?alje? (roginator) sysex file od jedne banke i stavimo fajle od mog mksa i od tvog mksa (bivseg od clusterchorda) na rumski pa da vidimo gde je tu razlika. Moja verzija ima original cem chipove, navodno i va?a. Interested.....???!!!:D

inache pozdrav svima.......:D :D :D :D :D :D :D :hyper:

nema potrebe. Rev4 je Rev4 - nema tu vise razlicith soundova ili verzija sa CEMom. samo jedna.

Rev5 ima Roland VCO i JX10 filter i vca, i to je sasvim nesto drugo.

jedino sto se razlikuje je.. individualna percepcija sto je "debelo/masno" a sto nije. sto je uoptrebljivo, a sto nije.

da je taj sint tanji od starih oberheima i propheta, tu sumnje nema. sto ne implicira da zvuci kao VA. pa nije to tako crno bijelo. dijapazon analognog zvuka je sirok. nije ni debelo dobro za sve. negdje ti bas treba taj jupiter6/rev4 sound i gotovo. nece ga napraviti nikakv oberheim. znaci nekome moze biti najbolji sint za ono sto radi.

meni se taj sound svidja, ali nebi ga koristio za ono sto nije njegov forte. kao i svaki drugi sint.. nisu to zene pa da (sluzbeno) smijes imati samo jednu..

apropo junaca: 106 ne zvuci kao jupiter6 ili rev4. ni izbliza. od Rolanda, njihovom soundu jedino je srodan SH101 odn. MC202. da bi 106 imao veze s time morao bi, za pocetak imati curtisov vco (CEM3340).

bas jucer sam opet svirao roginin Juno60. opet mislim isto, j*beni attack, odlican za baseve u brzoj elektronici (kad oces ravno, ko singerica). filter i rezonanca vrlo slicni JP-8 u 24dB, ali mrvicu njezniji i soft.

kod nikse sam opet) svirao neciji 106 na popravku. drugi zvuk. bolji ili losiji, stvar ukusa. meni se nikako ne svidja. ali njegova plasticnost i agresivnost mislim da mu je pomogla da postane jedan od najkoristenijih sinteva u raznorodnoj tehno glazbi, svih vremena. taj stil vrlo dobro koristi bas te njegove osobine. kad sarafim po njemu kao da prolazim kroz povijest teh glazbe 90tih.

gregor z 10-11-2006 06:52 PM

sve o.k., potpuno se slažem.....u jednom momentu par godina nazad sam samo zaboravio na sve junote i slichno sto sam nekad upotrebljavao jer su mi jednostavno dosadili (Bit 01/99 , DW 8000, EX 800...etc) i nabavio sam syntheve koji su imali sound koji sam tražio..

Moj ukus kod analogije je specifichan kao i kod svakog od nas .....ja jednostavno volim sound mks-a 80 i jupitera 6, a istina je da nikad nisam imao JP 8 ili igrao na njega (ni na starije oberheime osim matrix 6, 1000 i 12 i marion msr 2).
Prophet 5 imao mi je interesantne zvukove ali je bio tada preskup da bi ga nabavio, a od Sequentiala imao sam samo Six trak (moj prvi analog synth ever).
Istina je da sam Juno 106 upotrebio u nebroj pesama i da je vrhunski odradio svoj posao u svoje vreme ali sada mi ne budi nikakve emocije.
60ica bi mogla dobiti another chance ako bi je dobio za pametnu lovu.
bilo kako bilo imam dovoljno analognih syntheva, moram samo više raditi muziku na njima:banghead: ne treba mi ništa više......:mrgreen:

.....

Novo u studiu: NEVE 33114 Preamp/EQ Stereo rack:) :o :D :p :hyper: :rotfl: FENOMENALNO....!!!!! i SSL G Comp Clon ....ZAKON..... a uskoro Jomox Mbase01 THE KICK!!!!

All times are GMT +1. The time now is 04:03 PM.