Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sirenje zvuka (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13959)

Dushan_S 04-04-2006 03:57 PM

Re: Sirenje zvuka

Quote:

Originally Posted by Oggy
Pa u zemlji je pomalo skuceno... u studiju to vec lakse ide :D

:rotfl:
Ja sam čuo da gothic metal bendovi snimaju gitare u grobnicama, pod zemljom, jedan mic je dole, a jedan iznad groba, za dobru stereo separaciju i "?irinu". Samo je bitno da sanduk dole bude od nekog dobrog drveta i da ne bude prazan, da se ne bi javljale čudne zvučne refleksije pa samim tim i fazni problemi :D

Quote:

Pazi.. ti si gitarista i verovatno se slazes sa tim da je gitare za neki moderniji rock 'n' roll nemoguce uradi u zemlji... mislim... moguce je prici relativno blizu, ali jos uvek nisam cuo kod nas isproduciran (i snimljen rif) kao grupa Him, Poisonblack-Love Infernal, Beseech i takve fore...
Pazi, mislim da to ba? i nije tako... Mislim, percepcija jednog instrumenta u matrici jako zavisi od ostatka matrice, kad slu?amo gitaru mi slu?amo kako ona radi sa ostatkom, ne mo?e bubanj da bude kilav, da matering bude lo? itd, a da zvuk gitara bude dobar. Konačno većina gitara na tim albumima je snimljena krajnje jednostavno, čak samo sa jednom dobrom glavom i kutijom, i jednim jedinim sm57. Sad druga je stvar ?to je situacija takva kakva je i ?to koliko recimo ima ljudi koji snimaju muziku koju si pomenuo a da imaju Boogie ili Engl glavu, i adekvatnu gitaru? Tj koliko uop?te ima ljudi koji snimaju takvu muziku?Da imamo deset takvih bendova koji prodaju bar po 2000 nosača zvuka, pa snimio bi neko takve gitare, naravno. Mislim da se malo mitologizira kako ljudi napolju znaju neki neverovatan voodoo koji mi ovde ne znamo. Pazi i ti da radi? u nekom studiju i da snima? ilu samo učestvuje? u snimanju 10 rock albuma godi?nje sa odličnom opremom i odličnim muzičarima, bio bi vrlo brzo istreniran da dobro usnimi? takav album. :)

idekius 04-04-2006 04:54 PM

Verovatno i jeste tako kao sto kazes.... Sad... stvar je ukusa kome se sta svidja... Chinjenica je da se kod nas ponekad pokusa tako nesto, ali ja jos nisam chuo da je nekome poslo za rukom... mozda i jeste, a da ja to neznam...

Evo recimo nekih koji imaju pokusaje gitara sa takvim "mirisiom"...
Prvo sto mi pada na pamet je Yu Grupa... zatim Negative... Novi album Generacije 5 takodje ima tako nekakve gitare... i... sve je to solidno, ali ne onako kako to omrzeni zapadnjaci rade :-) Daleko od toga da se meni vise svidja sve sto nije iz ove zemlje i da mislim da je u pitanju dudu vudu, ili nesto slicno... ali da razlika u kvalitetu postoji, sigurno postoji...

Gitara se vratila na velika vrata, samo malo drugacija od onoga sto je bila i mogu da kazem da mi se taj "novi" trip svidja... lezeci i veliki rifovi, kratak i jednostavan solo u trajanju od nekoliko taktova... a verujem i nadam se da ce neko i kod nas krenuti da radi tako...

U nekoj komercijalnijoj varijanti od ghotic bandova i modernih pankera, sto se zvuka gitare tice, pomenuo bih i poslednji album U2 i Pink,koju sam vec pomenuo na drugom delu foruma... Sad... jebi ga... da se kod nas ne radi tako, ne radi se... na zalost... i to nije nikakva tajna...

Skroz odosmo u offtopic, a poceli smo od kompresora na grupi sa rifovima i imagera nakon njega:)

Tazman 04-04-2006 06:02 PM

Pa , ovaj , ne bas , poceli smo od toga kako ja napravim "veci" syth :)

Oggy 04-04-2006 06:22 PM

HAHAHAAAAA!!!! :rotfl:
Dule je car!!!

idekius 04-04-2006 07:31 PM

Quote:

Originally Posted by Tazman
Pa , ovaj , ne bas , poceli smo od toga kako ja napravim "veci" syth :)

Eeee... pa ne stoji tebi dzaba Junior ispod nicka... da si senior, znao bi da sam ja offtopic majstor :mrgreen:

Dushan_S 05-04-2006 12:46 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
HAHAHAAAAA!!!! :rotfl:
Dule je car!!!

Fala fala. Ti kapiraš taj humor kao stari gotičar... Ono oblačiš se u crno ko i tvoj brat Nindža i tako to :D

Quote:

Eeee... pa ne stoji tebi dzaba Junior ispod nicka... da si senior, znao bi da sam ja offtopic majstor
Druže Idekiuse mi ti se kunemo da sa tvoga offtopica ne skrenemo ;) :p Dodaj "Off topic master Yoda" ispod nicka :da: Ili još bolje "Off Topic Jedi Knight"

All times are GMT +1. The time now is 03:03 AM.