![]() |
Re: Bo?ićni plugin poklon!
@Shigumicu
Pa zna? i sam, svaki alat vredi koliko i majstor ;) Ako ti dobija? u nečemu bolji rezultat, to je to. ?to se tiče strata, on radi tako kako radi, i nema mnogo gain-a iz njega, ako ti to treba uzmi drugu gitaru. Obično kad od gitare koja sama po sebi ne daje high output poku?ava? da napravi? neku nabud?enu boju, zvuči neprirodno. Umesto vi?e distorzije, probaj da natera? da svira? na gitari rukom agresivnije i preciznije. Mo?e? i da stavi? neki EQ pre overdrive pedale da dodatno oblikuje? ton i da malo pojača? signal, kao da ima? veći output iz magneta. Nekada nehotično stavljamo previ?e distorzije jer smo probali da na gitari sviramo ne?to drugo dok smo pravili farbu. Na farbi sa kojom obično snimam dist ritam gitare u mnogo agresivijoj varijanti od ove tvoje pesme ima malo distorzije i ako bi poku?ao da svira? solo zvučalo bi odvratno, nema sustaina i ton nije lep. |
http://www.rumski.com/forum/attachme...1&d=1134154238
http://www.rumski.com/forum/attachme...1&d=1134154162 E, izvinjavam se nisam link za presete postavio u ovoj temi, vec u onoj iz audio softvera, pa waves PRS :banghead: , ali nema veza evo linka za presete. :) |
Quote:
A bas sam malo pre napisao da mi se GTR cini bojiod Guitar riga2. Ima bolje simulacije kabineta (po meni) i karakternija pojacala, mada ne znam o kojim pojacalima se radi. :mrgreen: Amplitube cemo porediti kad izadje dvojka. :) |
Quote:
Sto se tice agresivnijeg sviranja, nisam neki vitruoz ali sviram dosta cvrsto i precizno jer vec 10 godina koristim 12-ke (mislim na zice), tako da sam naucio da stiskam i udaram :) (svaki dan pratim vrat od gitare i merim koliko se savio).:rotfl: Onaj demo je na zalost odsviran na desetkama jer je burazer nesto eksperimentisao i skinuo stare zice, inace bi zvuk bio bolji. :mad: |
Re: Božićni plugin poklon!
uh 12-ice:mrgreen: ,ja sam ih sam jednom stavio i morao sam da pobegnem u C stim,ali i tada je bilo kao neke debele zategnute sajle na kojima kada sviram solo prsti pocinju da krvare.:)
|
ne spominji mi sajle....sad na basu imam 55-140 komplet
idem sutra u obilazak da kupim nesto tanje....dosta je! |
Quote:
Jeste da kad pocnes da ih koristis imash osecaj kao da ponovo ucis da svirash gitaru, ali posle 2 nedelje se totalno naviknes i sviras isto kao na desetkama, ali je dobitak u zvuku velik. Ukoliko se duze ne svira na gitari obavezno treba zice popustiti za jedan krug na civijama. Jedina je mana ako recimo jedno mesec dana ne uzmes gitaru u ruke, mora proci ponovo period navikavanja (stavljanje lede na prste).:D Ja vise ne sviram aktivno vec samo kada je potrebno nesto snimiti, pa i meni pocinju da smetaju te deblje zice. Mozda cu i preci na desetke (malo mi je zao i vrata, jer posle toliko vremena zaista moze da popusti), ali mi je jako zao zvuka posebno jer je strat u pitanju, pa kada prospes na 12-ma neki akord curama trepavice otpadaju. ;) :) Ja mislim da je Stivi Rej Von upravo koristio 12-tice. :) |
Ma devetke su najbolje:D.Sve drugo je gej.:p
|
Quote:
|
Quote:
no....nije bilo pravila tipa 12-56, 11-52, 10-46 vec je zice u nizem registru uvijek drzao mesnatima....mislim da je ovaj rekao da nije isao ispod 52 nikad. uglavnom, to sve nije ni bitno, nije ton u zicama nego u prstima :) |
All times are GMT +1. The time now is 05:08 PM. |