![]() |
Re: Master Again
nego ... jel koristite vi multiband komp. na masteru ???
svaki moj pokusaj da ga iskoristim (ili ozone-ov ili Waves LinMB) ili nije bas urodio plodom.. ili sam uspeo malo da popravim chujnost baseDrum-a ili bass-a u zavisnosti kako sam se igrao attack-om.... u principu najboljue rezultate za RnB i hop sam postigao PSP-om (master Com.) preset Phat mix samo shto uvek switchujem sa soft na hard mode i nashtelujem makeup po potrebi.... jel ima neko od vas iskustva sa PSP-om ????? takodje preporuchujem URS za eq .. . |
na poslednjem masteru kome sam prisustvovao, proces je bio : Oxford EQ (PT), pa zatim u SSL OmniMix-ov EQ na siru ekvalizaciju (LP,HP), pa zatim njegova dinamika ALI u maniru najnizeg moguceg tresholda, i ratio od 1,2:1 do max 2:1, pa igranje sa attackom i releasom. Zatim je ceo snimak dodatno malko stisnut u Bluetubesowom Brickwall-u i tek ondak ditherovan/resampled.. zvuci jako dobro (u odnosu na mixeve narocito)..
|
Najnizi moguci treshold - ? -20 -25, -30db?
|
covek je to nazvao "totalnom kompresijom", mislim da nije obican kompresor, nego poseban tip.. mada mislim da mozes i na obicnom da poteras treshold i nize od -30..
|
Quote:
Pozdrav ... |
All times are GMT +1. The time now is 01:31 PM. |