![]() |
Re: Stigao Auralex!!!
Ja sam to odlucio jos negde u januaru a sada je septembar.
Ne secam se tacno.Znao sam sta zelim i sta mi radi posao s obzirom na ogranicenja moje sobe.Sa Auralex-om sam mogao da postignem tacno sta sam zeleo,a sa Primacousticom ne...znam da mu je falilo nesto... A i zaljubio sam se u purple boju i samo sam nju zeleo :) |
Quote:
ali... zar nisi mogao za 2700 eur da platis nekog strucnjaka recimo Blaza Guzinu da ti premeri prostor , napravi projekat .. kupis materijal ,platis radnike i da ti sve to naprave uostalom kao i pravi studio ? Mislim da bi ti ostalo da castis pivo svakog clana na forumu:p |
Samo nemoj da mi kazes da zivis u stambenoj zgradi!? :confused:
|
Na desnoj strani imam ogroman orman a na levoj je zid i onda zastakljena vrata od terase,napred su 2 velika prozora a pozadi krevet...
Dakle,kako da tretiras ormane? A u iznajmljenom sam stanu i moram da vratim stan kakav je bio kada se budem iseljavao... U isto vreme zelim da mogu da snimam i vokale i da imam prostoriju za mix... Sve u svemu,ovo sam video kao dobitnu kombinaciju.Da zivim u svojoj kuci, izbacio bih sve i uradio profi izloaciju a ne montaznog karaktera. Ali jednog dana cu imati i takve uslove.Sada sam prezadovoljan sa ovim. |
Quote:
Divim im se,kako su me podnosili. A najjace je bilo kada sam ziveo kod roditelja.Imao sam 16 godina a lik stan ispod otvorio ginekolosku ordinaciju! :rotfl: Show! A poenta moje muzike tada je bilo da "explodira" :hyper: I nista covek se odselio... |
Evo kao sto sam obecao,samo sa malim kasnjenjem,kako izgleda moj indijanski logor iz pticije perspektive.
http://www.geocities.com/gianfranco_bg/soba.jpg |
nisu li ti presiroko zvucnici u odnosu gdje sjedis. trabs imati formiran jednakostranican trokut (svi kutevi 60 st.) sa zvucnicima i tvojom glavom :mrgreen:..
i kako rade ti bass trapovi ? .. citam o njima vec x godina pa me bas zanima. mozda glupo pitanje, ali zar nema nitko ovdje (ex-yu) ko moze da ih izreze po auralexovom modelu.. i to od slicnog materijala, ili je njihov toliko "poseban" ? oriolik? znam jednog tipa (eurospuzva) koji to mozda moze nisam jos otisao na razgovor s askicama od bass trapova pa cemo vidit.. |
I jeste 60 stepeni! Samo sam sliku crtao otprilike... Ono crveno X (pozicija sedenja) je ustvari jos dole :)
Ne znam,naizgled deluje kao obican sundjer,ali mislim da se radi o nekoj sundjerastoj smesi. S obzirom na to kako sam dobio ovo,da ne objasnjavam,oni to laserski rezu... Ocigledno imaju neke robote koji to rade izuzetno precizno itd... Ne znam koliko bi bila velika avantura da neko od nasih pocne da proizvodi tome slicno. Kako rade bas trapovi? Generalno na celu ovu konstrukciju nemam zamerke... za mene je ovo idealno slusanje. Nemam iskustva sa drugim bas trapovima u slicnom okruzenju (nearfileld monitori). Ali evo jedne zanimljivosti... Pre otrpilike 2 meseca sam uradio jedan mix u starim uslovima... Uopste nisam mogao da garantujem za korektnu jacinu basa. Sigurniji sam bio ako odem u drugu sobu pa iz nje slusam nego iz ove gde radim mix :rotfl: Slusao sam i na slusalicama i u kolima itd...Uporedjivao sa stranim stvarima... Sve u svemu bio sam uveren da je do jaja! Sada u ovim novim uslovima kada sam je pustio izblamirao sam se sam pred sobom... nije bas lep osecaj :rolleyes: Zesce fali basa! A r'n'b stil je u pitanju... katastrofa! I ne samo to,nego kada jednom elementu nije dobro postavljena jacina,onda se ceo mix rusi kao domine... Jednostavno,sve greske mix-a mi upadaju u oci... (tacnije usi :)) Moj dobar prijatelj,koji je bio sa mnom kada je stigao Auralex u kutijama,je bio razocaran,kako sam za sundjere dao tolike pare... Kada smo sve instalirali i kada je seo da slusa... ostao je da sedi naredna 3 sata :D (ja sam zavrsavao neke druge poslove za to vreme) Rekao je da ovo vredi svaki euro sto sam platio! Evo jos nekih slicica... http://www.geocities.com/gianfranco_bg/Auralex1.jpg |
|
|
All times are GMT +1. The time now is 12:31 AM. |