SandRob |
24-05-2005 12:36 PM |
Quote:
Originally Posted by davormen
Quote:
Originally Posted by SandRob
po meni su fx trake prednost, iako one nisu nista drugo nego obicne grupe bez mogucnosti daljnjeg senda. mislin da je samplitude prvi uve takav koncept, a buseve ima i nuendo.
|
Mozda jesu prednost, ako nisi navikao na rad sa klasicnim mikserom... drugacija koncepcija... A gde su buss-evi u Nuendu i kako ih "prizvati", da ne kazem invocirati :) ?
|
ma i na klasicnemu mixeru je isto samo sto su tamo umisto fx chanels aux returni, ali je princip isti.
ja stvarno neznan nista o sonaru i sto oni tamo nazivaju busevima, ali pretpostavjan da je tamo bus sto je u nuendu grupa.
u nuendu postoje busevi, a ja ih sa pulsarom otvaram tako da u pulsarovom projektu otvorim takozvane asio sources, a onda u postavkama nuendovog mixera otvorim buseve i svakome dodjelin zeljeni asio source. nuendove buseve onda mogu usmjerit u pulsarov mixer ili van konpjutera, na monitoring, na dodatno procesiranje, i sl.
recimo. u pulsarovom projektu otvorim 4 asio sourcea i u nuendu ih podilin na 2 stereo busa. onda mogu send sa kanala poslat u drugi bus (prvi bus je master), pa preko adata ili aes-ebu u vanjski hardwarevski reverb i ponovo preko adata ili aes-ebu vratit procesirani signal u mixer. :roll:
mogu otvorit recimo 6 asio sourcea i onda treci bus usmjerit prema pulsarovom reverbu. tu je postupak jos laksi, jer ne treba izlazit i vracat se u konpjuter.
samo se send usmjeri na bus, bus izlazi na pulsarov asio source, taj source se spoji na pulsarov reverb.
u oba ova slucaja pulsarov i hardwarevski reverb funkcioniraju ko da su dio vst-a i mogu se automatizirat. :roll:
naravno busevi se mogu koristit i na druge nacine. preko njih se signal moze odvest i na pulsarov ili hardwarevski kompresor i sl. i sve to radi realtime. :roll:
|