![]() |
Re: Slab nivo signala i pored 0dB
Quote:
Quote:
Ne brini se , radim makar 3 - 4 posla nedeljno na roki za juce i stoje mi ljudi iza ledja .... nema potrebe da mi objasnjavas nesto sto dozivljavam svaki dan :) ( verovatno imas pogresnu sliku o meni ) Quote:
Da Bear , nema potrebe da mi dokazujes svoju velicinu ..... uopste ne zelim da se raspravljam na tu temu ..... postoje ljudi koji odlicno rade svoj posao ( daleko bolje od mene i tebe ) i zaradjuju vece pare od obojice ..... Radis svoj posao realtivno uspesno .... i po mom misljenju vrlo korektno .... ali zaista ne mislim da se to meri sa produkcijama koje ja smatram vrhunskim ( ali ima da ucim dok ih ne stignem :) ) Drago mi je da se smatras uspesnim i nepogresivim ( mada je to mozda malo preterano ) ali ako te to cini srecnim .... evo , ja cu da se slozim :) Pozdrav !!! |
Quote:
to su price od pre, kad je bilo posla..sad ga duvamo svi! danas, Ako naidje jedan miks mesecno - do jaja! Pa zar nisam vec 100 puta rekao da se polako povlacim iz muzik biznisa...nema leba vise...bar za mene! startuju se drugi biznisi (na sve strane) pa koji krene... Ja imam neku donju granicu i ako vise nemoze toliko da se pravi od muzike...idemo dalje! Zasto glavom u zid?? A i krenuo je veliki TV/Film projekat na kome sam radio vec 3 godine... a da li se smatram uspesnim - i to sam 100 puta rekao..ne smatram se uopste! Zato se i nerviram kad neko tu (ne samo ti..) soli pamet svima. Ja sam se "izslepovao", "provlacio"..sta vec..bio je zgodan period, moj stil je prolazio par godina, iskoristio priliku, sad je sve drugacije..zivot tece dalje...sve se menja! Sta sad treba da radim? pricacemo...kad se vidimo...:( |
Quote:
Naravno da ne solim pamet ...... mozda ti tako zvuci ( ali iskreno .... i ti kad razuveravas ljude da se bave time jer su tvoja iskustva realno takva , meni se to cini kao soljenje pameti :) ) Samo ..... ono sto upravo radis je " Srpski " povlacis ljude dole .... umesto da im das ( makar i nerealan ) boosta da rade , pa ko zna ..... mozda neko i prodje ..... nismo kao nacija " muzicki i produkcijski debili " ..... naprotiv !!!! Samo se ne podrzavamo kao drugi ..... Ziveo sam u Londonu ..... znam sta pricam ..... a ti to znas 5 x bolje :( Quote:
Pozdrav |
Samo ..... ono sto upravo radis je " Srpski " povlacis ljude dole .... umesto da im das ( makar i nerealan ) boosta da rade , pa ko zna ..... mozda neko i prodje ..... nismo kao nacija " muzicki i produkcijski debili " ..... naprotiv !!!!
Pozdrav [/quote] nije Srpski....! muzicka industrija se u zadnjih 3 godine promenila da ne moze da se propozna. svi su u panici....jedino klinci koji su zaslepljeni reklamama po muzickim casopisima misle da ce sa najnovijom zvucnom karticom napraviti hit! Mislim, muzike i dalje ima, ali 90% je ekipa koja to radi vec dugo godina... Mladih isto ima, loze se...bice para, zenskih, itd...bespaltno pivo i sampanjac..bude i nESTO od toga...ali dok se okrenes, natrpa si 30 godina u dupe i sta onda? Nisi radio muziku za pare (a sad i da hoces - nema mnogo para!) stigle godine, porodica, sta vec koga uhvati... e zato necu lazno da bodrim mlade generacije. Ko se lozi mozda ce negde i da stigne, ali necu da lazem nikoga.!! Mislim, da ne volim muziku, nebi se grcevito odrzavao u tome vec tolikodecenija....posto-poto!! see you! |
Treba uraditi mastering (ustvari pravilno pre-mastering) tako da bude dobro.:da:
|
Quote:
vecina muzike kod nas je krsh po meni.... tako da i sam sound bude isto takav,jer sto je dobar sound u srbiji? kad kazu nasi "estrdni umjetnici" dobar je mix,dobro mi udara... i dobro mi cepaju basovi i visoki:grin: iskreno cuo vise puta da su ljudi od krsh mixa napravili dobar zvuk na kraju i da je to bilo bolje 30/40%od samog mixa kako nemam pojma ali im i proradi pjesma nekako bolje, ono cime se mi ne bavimo... slozio bih se sa tobom da treba napravit u mixu valjano sve i dat mu samo neki trip u masteringu ili kao jedno 70%posto scene kod nas odvrni visoke nagari nivo i dobro je to..., samo cije jace gruva,ako ti je snimak tisi ili tamniji onda kurac ne valja to nista:rotfl:opet kazem mislim na nase komercijalne izvodjace koji jos uvijek zaradjuju dobro od muzke.... al to sto kazes ako ti je klijent zadovoljan sva ova prdnjava je nebitna.... ako vec zivis u londonu i bavis se cime se bavis i imas sve ono sto imas od tehnike tamo onda si ti po meni uspio da od toga zivis druze... tako da vrednosti tamo i ovdje potpuno je ne moguce uporedjivat,burek i kavijar nece da moze... e tako ti i sa zvukom... odavde kad saljemo na master neke snimke negdje ocemo za sve pare da nam gruva... dok ne odbije membrane nema posla:D |
Auuuuuu, sta ucinih. Video sam od kada je topic tek kad sam vec postovao. Samo sto se nisam slogirao kad samo dan nakon toga ugledah zivu prepirku.:ups:
Istina, neznam cemu vodi to javno nadmudrivanje.:confused: |
Quote:
Pozdrav |
malo po malo, naucih da "nabudzim" pesmu da zvuci jaako glasno... -7, -6,5...
e sad... drago mi je da sam uspeo to, al iskreno ne zelim tako da radim... citao sam nesto Boba Katza, i njegov pojam glasnosti snimaka klasike, jazz-a i popularne produkcije, svidja mi se razmisljanje i nadam se da ce da se obistini ono sto on zeli ;) danas je muzika jedna zgazena prazna konzervetina, samo da sece usi jace... koji su vama reperi, do kolko dB-a idete??? znam da zavisi od klijenta, al da je na vama, gde biste ga oterali? pozdrav! |
Quote:
nista, ja cu u bankare... danju bankar, a uvece hevi metalac... :D pazi... dodjes ovde, i umesto jednog mesecnog imas 20 mesecnih, narodnjacima i onima koji se tako osecaju, za po 300,400,500,600 eura svaki, pa da vidis kako ima posla :D pozdrav, i nemoj da shvais pogresno ;) |
Quote:
|
@ Miha....nema para za koje bi radio te narodnjake ili demo bendove..nemam strpljenja....pa ja sam poznat po tome sto sam vracao demo bendove kuci i nisam hteo da ih snimam i uzimam im pare!!
Muzika kao USLUZNA industrijska grana, me ne zanima vise (studio, miksanje, remiksi..) Ima tu jos drugih oblasti da se istrazi...he,he. @66musicman - Dynaudio M2 / Chord amp; NS10 / Bozo zuti; Auratone 5C / samson svi sa VanDamm kablovima.. cela poenta je bila - uradite / nabrijte / napanjite / ekvalizujte pre masteringa...ako ne zakiva noga - promeni nogu, ako nema basa - drugi bass zvuk, itd...pa onda malo u masteringu.. |
Quote:
To je to...Ako se ubodu pravi zvuci miks ide ko po loju, ako promasis zvuke i prchis se sa miksom nikad nece ispasti kako treba.Najvise mrzim kad mi daju pesmu na miks koja ima lose zvuke (kick, snare, bass, - po meni tri najkriticnije stvari, mada je sve presudno, ali kolko tolko moze biti zamaskirano) i ne dozvoljavaju da te zvuke promenim. @ DaBear:Jel si imao ti te probleme da se producent instrumentala prchi ako mu promenish zvuke ili je to karakteristichno samo za ljude na ovom podneblju? |
@ DaBear:Jel si imao ti te probleme da se producent instrumentala prchi ako mu promenish zvuke ili je to karakteristichno samo za ljude na ovom podneblju?
[/quote] ovde , dosad - Ne! Sve moze samo da zvuci bolje... Kod nas - bune se (uglavnom)! Cak mi neki nisu dali neki ni da menjam odnose instrumenata !? I nije samo Srbija u pitanju...sva nasa podrucja dele isti mentalitet! |
Quote:
Kod nas - bune se (uglavnom)! Cak mi neki nisu dali neki ni da menjam odnose instrumenata !? I nije samo Srbija u pitanju...sva nasa podrucja dele isti mentalitet![/quote] Taj fazon, zaboravio sam i za odnose da pitam:) |
Nemojte slucajno da mi poremetite odnose imedju dipli i fruli:D
|
Quote:
|
Quote:
Verujem...Jer je proslo 3 godine, ja sam skoro isto gledao neke svoje stare postove i bilo me blam:)haha |
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:01 PM. |