Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Mac Pro 12 Core (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34682)

kejkz 07-09-2010 01:36 PM

Re: Mac Pro 12 Core

Quote:

Originally Posted by dlukace (Post 286515)
Uvijek je ono-Ko voli nek izvoli...

Upravo tako!

branoy 07-09-2010 03:01 PM

ja na intel core 2 quad 9300 nisam jos dosao do 50 posto oterecenja u muzici.. jednostavno otvorim cubase 5 i samo punim plugine na procesor vise i ne gledam.. i jos 6 sistema instalirao, i osx 10.6.2 ,znaci sve se moze na quadu a der 8-12 core.. kad sam imao pentium 4 ono dok se nisu pojavili dual procesori e to je bilo mucenje stvarno ljudi znate svi koji su se ozbiljnije bavili a i oni koji ne, ma mozes xp optimizovati koliko zelis pojede to jedan VSti u cubesu, a sad na quadu ja ne znam sta to znaci FALI MI OVO, FALI MI ONO :( nema.. sad ima svega za 10 god unapred jer ako sad mogu napraviti sve do kraja mogu i za 10 godina.. plugovi ce novi izlaziti i programi al ne vidim ni jednog koji ce traziti procesor 8core za sad.. ja sam bas pre bio na to joj da mi je kom ma od ataria preko pentium 1 , 2 , pa 3 na 933mhz do 4 na 2,6.. tad mi uvek daje novi kompijuter.. a SAD ne! konacno. upali i radi.. poz

zmaj 09-09-2010 12:22 AM

Quote:

Originally Posted by dlukace (Post 286515)
Na drugu stranu to je isto upakirani pc(ati,procesori,itd) samo su ga uokvirili lijep?om plastikom i drukčijim os-om.

Zar je to samo... !?! pa to je kao razlika izmedju ruzne i glupe devojke i sa druge strane vrh ribe koja je pritom i inteligentna... neko se zadovoljlava i ovom prvom, ali ja bih uvek izabrao ovu drugu:wink:

Ovo je vec antologijska tema i vec odavno bez smisla... ljudi definitivno stvari kapiraju drugcije i to se nikad nece promeniti... jbga, ja volim na Macu i to sto je lep, i to sto mu jabuka svetli, i to sto je estetski vrh, i to sto mu je OS 5x smisleniji i user-friendly od sugavog Windowsa... To sto mozes za macbook da nadjes npr. milion i jednu najrazlicitiju torbu originalnih dimenzija dok za oc notebook treba da trazis odgovarajucu... volim i onaj ekran koji je dva put bolji nego na mom PC laptopu (iako je i on u hi end kategoriji)... volim njegove detalje, prikljucke... i da se ne lazemo, to su sve sitnice bez kojih se definitivno moze, ali moje je misljenje da ako provodis prosecno 5 sati dnevno sa necim u rukama, tj. petinu zivota, od toga na ovaj ili na onaj nacin zivis, pored toga sto mora da bude funkcionalno i da zavrsava posao ta stvar mora da bude i lepa i da ima sve te detalje i finese koje ima Mac a PC nema... mnogo pametniji ljudi od mene su primetili da je razlika izmedju prosecnog i vrhunskog mizerna. To je isto kao i da taksista koji u autu provede deset sati dnevno kupi Daciu... realno i Dacia ce da mu zavrsi posao, ali da ja zaradjujem od toga i da provodim deset sati dnevno taksirajuci, definitivno bih kupio mecku:) Da kupujem srafcigere, koje uzmem u ruke jednom u 4 meseca, apsolutno bi mi bilo svejedno i kako izgledaju i da li su zuti ili plavi, od plastike ili od bilo cega drugog, ali kad je u pitanju nesto za cim provodim dobar deo dana bitno mi je sve, a poenta Mac-a je upravo to sto je on to sve iliti All-In-One Box.

dlukace 09-09-2010 01:07 PM

zmaj oprosti,ali ipak malo pretjeruje?...
nemoj meka uzdizati u nebesa molim te....
i ovdje ljudi na forumu izjavili su da su imali problema sa mekovima i svakakva sranja.Sad sam bio kod frenda i njegov iMac nije ni?ta posebno(ima nekakvih problema sa ekranom...).
Daj samo uzmi u obzir cijenu i sve će ti biti jasno.
Najveća razlika je operativni sistem,a i to se iz generacije u generaciju sve vi?e mijenja tj. windowsi se pribli?avaju osx-u...
jo? jednom ka?em-da za tu lovu koliko ko?ta mek uzme? pc dobije? pribli?no 30-40% jaču ma?inu,a i xp je mnogima već bio dosta stabilan i nije bilo nikakavih problema.
Svi moji frendovi koji su vidjeli meka ,prvo im je sama ljepota ma?ine oduzela dah,a ostalo je onda bilo manje bitno...
Kad k meni dođu ka?u da je i RuDaw fenomenalan!

kejkz 09-09-2010 01:18 PM

Dzabe se raspravljate ljudi, svako je rekao ono sto ceni i sto mu se svidja kod jednog ili kod drugog sistema, i to je u sustini to, svi smo donekle u pravu, ali neka svako odlucuje sta se njemu vise svidja pojedinacno, jer oko ovakvih stvari konsenzusa nece biti. Neko ceni brzinu, neko ceni stabilnost, neko ceni izgled i jos ko zna sta sve, ali racunam da svako ceni sebe i da ce se najbolje snaci kada je u pitanju njegov licni izbor.

Ovaj tred je zavrsio svoj vek i ispunio svrhu, te ce biti zakljucan.

Pozdravljam vas i srecan rad... koji god sistem, kompjuter, masinu, mandolinu ili krsinu da koristite ;)

All times are GMT +1. The time now is 06:46 PM.