Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Problem???? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30095)

Oggy 27-10-2009 09:54 PM

Re: Problem????

Quote:

Originally Posted by quake (Post 260589)
Nema tu sta da ispada ili ne ispada,lepo pustis trake koje ti ubijaju 90% procesora,cujes kako to zvuci,onda brzo redom frizujes sve sto se frizovati moze ,opet pustis play i onda dodjes opet ovde i kazes Quake-u hvala na informaciji.

Evo ja ti odma' kazem "hvala" na trudu (i u sali nastavljam dalje...), samo mi nisi rekao da li kod sebe imas crvene ili plave patuljke u kompjuteru? Cuo sam da kompjuter sa crvenima zvuci analognije...

Sva sreca, meni je Diviner sklopio najjaci kompjuter na svetu, pa se kod mene aranzmani cuju najbolje i najcrvenije... :)

quake 27-10-2009 11:02 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 260645)
Evo ja ti odma' kazem "hvala" na trudu

"Odma" pretpostavljam znaci "bez razmisljanja"
Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 260645)
Sva sreca, meni je Diviner sklopio najjaci kompjuter na svetu, pa se kod mene aranzmani cuju najbolje

Naravno...to je to...

Oggy 27-10-2009 11:08 PM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 260657)
"Odma" pretpostavljam znaci "bez razmisljanja"
Naravno...to je to...

Neeeee....
"Odma' " znaci isto sto i "odmah", samo u krnjem obliku, sto se kompenzuje apostrofom... :)

A iskren da budem, nisam se preterano ni bavio razmisljanjem oko necega sto se jedino moze podvesti pod "bajku", "basnu" ili "anegdotu", vec sam samo manje iskusnima ukazao na to da obrate paznju na savete drugih :wink:

quake 28-10-2009 12:33 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 260658)
Neeeee....
"Odma' " znaci isto sto i "odmah", samo u krnjem obliku, sto se kompenzuje apostrofom... :)

A iskren da budem, nisam se preterano ni bavio razmisljanjem oko necega sto se jedino moze podvesti pod "bajku", "basnu" ili "anegdotu", vec sam samo manje iskusnima ukazao na to da obrate paznju na savete drugih :wink:

Poenta je u tome da u jednom trenutku procesor preopterecen instrukcijama ne radi svoj posao do kraja kako treba,to jest procenat gresaka u pisanju nula i jedinica postaje veci,imas rasprave o tome na milion mesta na netu,sta je tu tebi "bajka",ti se kao toliko razumes u procesore pa znas da to nije moguce?Da se mi ne bi bavili nulama i kecevima ja sam dao sasvim jednostavan primer kako to "cuti" u praksi,nakon sto sam to i sam dovoljno puta probao.Test je jednostavan i kratak i svako moze na brzinu da ga uradi i sam donese odredjene zakljucke pa ne vidim razlog da nekoga na nesto upozoravas,nece nikome pasti kruna sa glave ako potrosi dva minuta vremena na test,pa ni tebi.

Oggy 28-10-2009 12:52 AM

Pa da li si ti izrenderovao jedan "ovako", a drugi "onako", pa obrnuo faze?
Ako ti se desi tisina, to bi trebalo da znaci da nema razlike, zar ne? :)
Postoje neke sanse za odstupanja, ako imas instrumente koji imaju neke random filtere, pa ti se desi da mu se ne poklope ciklusi, ili ako imas iste takve efekte poput Ohmsboyz ili slicnih, ali uzmi aranzman koji ima veliko opterecenje sa nekim kompresorim, Eq-ima, pa ih freezuj i ostavi nesmrznute i obrni faze. Dobices tisinu. Na raznim forumima se pricaju razne price o raznim nadrealnim stvarima, pocevsi od GS koji citam jednako kao i Rumski, pa nadalje. Ali to pisu uglavnom oni kojima je dosadno da se bave muzikom, vec sabiraju jedinice i nule "analogno" praveci od toga velike misterije, umesto da rade pesme. Zato se manimo magija raznih i posvetimo se sustini :wink:

quake 28-10-2009 01:25 AM

Ne mozes dobiti tisinu obrtanjem faze,probaj projekat koji ti 90% opterecuje masinu.Ne bavim se ja nulama i kecevima ali je nekada bolje koristiti freeze nego besomucno vrteti eq i compresor:wink:.Bavimo se zvukom jel tako?Pusti pesme i muziku muzicarima,kao sto i oni treba da ostave ton toncima.

Oggy 28-10-2009 01:27 AM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 260667)
ne mozes dobiti tisinu obrtanjem faze,

?!?!?! :)

idekius 28-10-2009 01:33 AM

hmm.. možda jači računar i ne svira bolje, ali... definitivno svira BRŽE!!!
Što je i logično, jelte! Brži CPU radi brže, pa samim tim i brže svira!
Zato ja balade radim isključivo na P1 i to onaj koji nije MMX, a speed metal na quad core.
Treba samo voditi računa oko tempa! Na quad core moraš da postaviš tempo na otprilike 50, ako ti je potreban tempo 90 :wink:

Oggy 28-10-2009 01:38 AM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 260670)
Zato ja balade radim isključivo na P1 i to onaj koji nije MMX,

Da bre! Pentium pro na 200 nije imao vec tu toplinu i analogni, vintejdz prizvuk... :D
Ako zelis hit baladu, P1 na 133 i nema dalje od toga. Njegova jedina mana je sto nije na njemu mogao da se radi Turbo folk, pa je zato i prestao da se proizvodi... :)

idekius 28-10-2009 01:39 AM

Balade mogu da se rade i na quad core, ako se instalira Prikočivač Sekvencera, ali... ipak je to bolje raditi hardwerski... na P1 :wink:

Oggy 28-10-2009 01:42 AM

Instalirao meni Mihajlo odmah Prikocivac i to verziju 1.3.7, ali i dalje osecam neku nelagodu jer mi sve zvuci malo plasticno na ovom novom cudu... Sva sreca sto sam skinuoa piratsku verziju Analogizera, pa sve filtriram kroz njega da ne bude sterilno... :)

LACKY 28-10-2009 01:59 AM

Meni su jedared rekli, ako farbam kanale u Nuendu da losije svira?:confused:

quake 28-10-2009 02:06 AM

1 Attachment(s)
Ahaaaa....dok sam ja otisao da usnimim situaciju sa obrnutim fazama kojima vi toliko verujete vi se vidim siti bavili posalicama.E pa gospodo saljivdjije evo vam slike.Jedna traka je ne frizovana i procesor je u crvenom a na drugoj je frizovano sve i okrenuta je faza.

idekius 28-10-2009 02:07 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 260674)
Meni su jedared rekli, ako farbam kanale u Nuendu da losije svira?:confused:

Ne mora da to bude lo?e, ako se pametno primeni! Sad, treba znati napraviti balans boja! Vokal bojim u crveno, da bi bio topliji, dobo? bolje izadje sa onom ledeno plavom... ima tu gomila mogućnosti!!! :)

Oggy 28-10-2009 02:10 AM

Jesi probao oker na vokal, ta najbolje leze u mix?

LACKY 28-10-2009 02:13 AM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 260676)
Ahaaaa....dok sam ja otisao da usnimim situaciju sa obrnutim fazama kojima vi toliko verujete vi se vidim siti bavili posalicama.E pa gospodo saljivdjije evo vam slike.Jedna traka je ne frizovana i procesor je u crvenom a na drugoj je frizovano sve i okrenuta je faza.

Znas sta. Ja uopste ne sumnjam u tu razliku, ali sumnjam da bi se to isto desilo i ako nije procesor preopterecen. Tj. Probaj i sa osrednje opterecenim
CPU-om i jednu verziju frizuj a drugu ne.

quake 28-10-2009 02:16 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 260679)
Znas sta. Ja uopste ne sumnjam u tu razliku, ali sumnjam da bi se to isto desilo i ako nije procesor preopterecen. Tj. Probaj i sa osrednje opterecenim

Duhovit si kao i obicno...

idekius 28-10-2009 02:18 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 260679)
Tj. Probaj i sa osrednje opterecenim

Da... to se slično ponaša kao pritisak u gumama na automobilu!

LACKY 28-10-2009 02:18 AM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 260680)
Duhovit si kao i obicno...

Pa probaj! I okaci ako te nemrzi.

idekius 28-10-2009 02:22 AM

1 Attachment(s)
Evo nekih relevantnih dokaza sa moje strane...

quake 28-10-2009 02:23 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 260682)
Pa probaj! I okaci ako te nemrzi.

Mrzi me...

Oggy 28-10-2009 02:23 AM

1 Attachment(s)
Ja bih samo prilozio ovu moju slicicu koju sam sada napravio, primoran da menjam komp, dizem sistem, ali zarad znanja, istine i nauke, ni to mi nije bilo tesko..
Mozemo li sad na spavanje, posto smo bajku vec culi? :)

idekius 28-10-2009 02:26 AM

Taj tvoj Nuendo ne čuje dobro! moj digital Orchestrator Pro to kud i kamo bolje radi...

LACKY 28-10-2009 02:27 AM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 260684)
Mrzi me...

Zasto, ne zelis da razbijes iluziju?

quake 28-10-2009 02:27 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 260685)
Ja bih samo prilozio ovu moju slicicu koju sam sada napravio, primoran da menjam komp, dizem sistem, ali zarad znanja, istine i nauke, ni to mi nije bilo tesko..
Mozemo li sad na spavanje, posto smo bajku vec culi? :)

Pitam se kada si stigao sve to da uradis i jos usput frizujes sve?:) malo ti vreme na postovima kvari tu tvoju sarenu lazu.

Oggy 28-10-2009 02:38 AM

Joj teorijo zavere... :)
Pogledaj malo bolje kada je rasprava pocela, pa mi reci, mislis li da bih pricao napamet dovodeci sebe u poziciju da ispadnem glup, a da prvo to nisam isprobao?!
I sve vreme ti se smeskam jer nisam zeleo da budem bas grub prema tebi, tj. tvojoj izjavi.
Nema potrebe da se prepiremo oko ovoga kad ni tebi ni meni "ni iz dzepa, ni u dzep", samo sto meni duznost moderatora nalaze da vodim racuna o tome ko sta prica i kakve informacije iznosi. Isto tako i Deki. Mi malo to okrecemo na salu, ali se nimalo ne salim kada se radi o strucnim stvarima i podatcima koje iznosim.
Dakle...
Veruj u sta hoces, veruj da te mrzim, da smo se svi bas urotili protiv tebe, da smo se svi urotili protiv freeze funkcije, to je tvoje pravo... Niti ti mogu, niti zelim to uskratiti, ali ovde smo baratali argumentima, a ti mi kazes da lazem. Ako nista drugo, a ono, nije lepo i pristojno, zato bih te samo zamolio (ne uskracujuci ti pravo da za sebe verujes cak i da si Supermen) da vodis racuna o elementarnoj pristojnosti i dokle god to bude u granicama sale, nema problema, ali nemoj da idemo predaleko :wink:

Laku noc

All times are GMT +1. The time now is 06:23 PM.