![]() |
Re: Ajmo josh jednom rep
pa to je pitanje ukusa.. ja volim tu staru shkolu.. al ono.. jbg, ja sam (treci) nanjmanje ole skul od sviju deca.. :)
|
aj Balti kachi ovde remiks da chuju ljudi.. :)
|
evo...
imao sam nekih obavaza, pa nisam stigo skorz da "ispoliram" miks, al mislim da može i ovako da ide! Udrite! http://rapidshare.com/files/121217004/dobar_dan_2.mp3 |
Auuu Balti, extra.. ;)
Mozda da zamenis kick? Posalji mi ovaj bit da pisem nesto na njega.. Svidja mi se do jaja.. :) Sale, fina stvar.. Ima neki shmek.. Sluljiva je, chill.. :) Koji si ti mc? |
treci.. ostali su moji puleni.. :)
balti, ima da otvorish biznis sad.. :) |
U ovom Balthazar-ovom beat-u se pojavljuje jedan poznati sample ;)
Negde sam naleteo na njega vec..dal u nekoj pesmi ili u nekoj bazi sample-ova...Ali sve u svemu za mene bolji remix. poz |
Jel mislis na onaj stab? Ja znam taj sound.. Pokusacu da se setim odakle.. Lici mi na pocetak nekog loop iz onih Hip Hop EJay izdanja...
|
@bezsmisla: melodichniji rmx, jeste.. al to nije bila ideja kad smo radili pesmu.. trebalo je da bude tvrdo, a opet pitko i jazzy.. a ovi sa kojima sam radio, su skroz u fazonu, pukni bit i bass i repujemo...
jbg |
Meni je i dalje originalna verzija bolja. Daleko od toga da je baltijeva losa ali mozda zato sto sam vise puta cuo original.. Ne znam.. Obe su dobre Sale, nemoj da se cimas previse. :)
|
Ko je taj Balti? Ne?to mi je poznat, ali ga se ne mogu setiti. Mora da je neki veliki dave?, u to sam prilično siguran. Mo?da sam čak ne?to radio sa njim, mada sumnjam...
Sve u svemu, pesma bi bila odlična, da nema njegove muzike, ovako je skroz bezveze, sve je pokvario. Bolje da se on vrati čitanju svojih mudrija?kih knjiga, nema od ovoga ni?ta, samo ljudima uni?tava mukotrpan rad. Saramota... |
hahahaahh.. jel te iscimao da mu smixash rmx? :)
ja lepo rekoh, daj meni. nemoj smarati choveka.. a on nenene.. dacu kejkzu.. :) @tribal: pa reper si, normalno da ti se vishe dja original.. tvrdji je.. :0 |
Ma nisam ga ni slusao na nekim dobrim zvucnicima da bih cuo taj bass ali na sluskama (za komp, gaming) i nekoj mini liniji zvuci korektno. Svidja mi se i vokal.. Na onoj stvari za Beograd mi je zvucalo nekako losije od ovoga.. Sada zvuci super.. :)
|
Remix zvuci "tvrdje" od originala. Odlican posao Baltazare.
Ono sto su mi zamerke su tihi i neubedljivi vokali kod remixa. Takodje mi je zamerka (ali blaga) donji opseg, koji iako bolje resen nego kod originala, trazi da se jos malkice utegne, da bi dobio konacan oblik. Kontradiktorno tome, a ustaljeno inace kod soft synth basova je da njegova gornja laga zvuci tanko i iskace, pa tu mora da se posveti vise paznje kako bi ceo bass dobro lezao u slici. Jos jedina zamerka na Baltazarov rad je jedna "pogresna" harmonska funkcija gde si na pocetku brejka ceo takt na tonicnoj funkciji umesto na dominantnoj (pre onog "...Svaki je dan meni dobar..."), ali to ne mora nista da znaci, osim sto bih ja drugacije. Moze i ovako. Dobro je :wink: |
Quote:
Quote:
Nema probleja..šaljem ti beat! Quote:
Hvala na pozitivnom komentaru Ogi , mogu ti reći da si prilično u pravu za sve zamjerke koje si primjetio! Živa istina - vokali su dosta tiši nego što treba! Što se tiče bass linije..to je čisto mimimonsta koji je blago kompresovan, tako da bi malo eq-a ili nekog tube-a vjerovatno poravili stanje, al s obzirom da je prilično suv - tj iz soft sinta - dosta dobro zvuči i ovako, zar ne? Takođe, i na masteru nema nekih ozbiljnijih zahvata - samo malo vintage warmer-a ! |
remix je apsolutno tvrdji od originala ;)
|
Quote:
e, da ...evo ja kvotujem sebe ko ludak ;) Nego, moram napomenuti da treba i gospon heat da se složi, jer beat nije više samo moj ;) |
Aplauuz baltazare!:wink:
|
@balti: shto se mene tiche, meni je sve jedno.. mislim da bi tebi zbog tebe, bilo bolje da mu bacish neki drugi.. poshto bi bilo glupo da se na netu/izdanju/gde god nadju dve pesme sa istim beatom.. mislim, bar ja to ne volem.. al ono, na tebi je da odluchish..
@bezsmisla: definishi "tvrdo".. poshto drugachije kapiramo stvari, izgleda.. edit: @balti opet: el cesh bacati na mix tu traku? |
Quote:
mada, ja izgleda dosta bolje radim kad imam vokale...jer ako me puštiš da radim beat , tada odem predaleko...uvijek na neki način odem van hip hopa ;) |
nema veze ako odesh predaleko. predaleko je dobro.
btw, pitao sam te da li si bacio kukiju na mix? :) |
ma kakvom bre kukiju ;) ne mješaj zdrava i prava čovjeka ;) kejkz je u pitanju ;)...
|
a jbg.. lEpsus (shto bi moja ortakinja rekla).
|
Ma opusteno.. Ako cete da progurate taj remix onda furajte.. Ako ce da ostane samo na ovom kacenju onda mozes da mi prosledis (naravno, ako zelis).. Mnogo mi se dja.. :D
|
Vrlo jednostavno...
Meni je KRS-One,Common,DJ Premier itd ..tvrd pravi rap...remix me asocira na takav rap,a original ne bas..original je opusten,mekan... za matine :] Da i dalje vrtim rap pre bih izvrteo remix.Bez ljutnje. poz |
ma ko se ljuti.. dakle, imamo hmmm slichno poimanje tvrdoce.. mada, zavisi shta od komona i premijera, poshto oni umeju biti premekani..
ne znam, ovo je bilo u fazonu big l ovih i slick rickovih opushtajucih matrica.. a rmx je vishe g funk fazon.. al je do jaja skroz.. zna balti shta radi.. poz @tribal: vidi sa baltijem, ne znam shta da ti kazem.. svako iz mog "okrilja" "lacasanostra" ima zelju da izda album.. da li ce biti izdato? pitanje je.. ali ako se izdaje, ide sigurno i rmx na njega.. edit: ako si ti reshio da vec jednom puknesh scenu sa tim tvojim albumom (uskoro), grabi i uzimaj.. shutiraj i laktaj se.. tj samo prati kako to rade kad ulaze u gsp.. poz |
Hahah.. lol za gsp.. Ma opusteno... Siguran sam da Balti moze da napravi jos ovakvih hiotova.. : )))
Je li Sale, jel imas ti neke veze sa RiV kompilacijom? Koliko se secam, ti si tamo na forumu.. Radio sam jednim likovima pesmu za tu kompilaciju pa cisto zbog toga pitam.. |
Za ovaj beat konkretno, su mi se uplele nekolike inspiracije ...neki od De la Soul beatova ( što se tiče kicka i drumsova ) , g- funk, što se tiče bass linije i e piano -a i konkretno dvije stvari : Big Daddy Kane - Taste of Chocolate i 2pac - Str8 Ballin...tako da mi je ispalo zanimljvo, jer je ipak neka kombinacija istočnog i zapadnog zvuka...
Inače, sad mi se definitvno čini da je puno bolje prilagođavati beat tekstu, tj. raditi beat kad imaš tekst tj. trake, pogotovo kad su trake ovako odlično snimljene i odrađene kao ove što mi je da Sale! (Sale ako te ko upuca ima da mi ostaviš trake da od tebe napravimo novog Pac-a:D ) Ja lično podjednako volim i jazzy prljavi istok i funky glancavi west...mada, ruku na srce, sve je to sad istorija, jer u poslednje vrijeme najviše vodu piju oni južni lil džon bitovi...mislim, što se tiče neke komercijale... |
nemoj te iskrankuje jedan 808 sn kako zna i ume :P
|
Quote:
Quote:
hehe hvala za pohvale.. iskreno, sad mi mnogo ide na kurac to shto je sve kul, a preterao sam sa bassom.. pa chak i za moj ukus.. (poshto sam posle par slushanja na nekoliko sistema, zakljuchio da sam se ipak zajebao) :banghead: al gotovo, mrzi me da remixujem opet traku i da bacam taj mix na mixtape.. ko ga jebe.. a shto se tiche upucavanja, veruj mi, sranje postaje sve toplije u bg-u.. sve vishe istripovanih budala ima ovde.. sve vishe kvazi kriminalaca, a ja sranja ne trpim.. tako da su vec bile neke tuche i to.. i naravno, prozivke u pesmama (tzv dissovi) koje ja izbegavam da slusham i radim.. jbg, reci mi u lice, il umukni.. jebo jadna prozivanja preko pesama.. al jbg, kad pogledash realno.. Kristijan Golubovic je skoro zavrshio svoj "rep" album, pa onda imash predstavnika familije navijacha, sa njegovim sranjima.. narkose i utripovane likove.. Ilu, Sha, Napoleona.. Sve mi je chudnije, i sve manje zelim da budem deo toga.. Ne zato shto se bojim.. Boli me kurac, nikad se u zivotu uplashio nisam.. nego, jednostavno, jadno mi je.. eto.. i eto ti klasichna pricha, cimali su me neki od tih likova, i kad sam otvoreno pokazao da ne zelim da saradjujem sa njima, chuo sam priche kako sam pizda i kako ce me "skenjati".. kako cu popiti batine itd.. tako da ono.. srpski tupak? chek prvo da izdam nekoliko albuma, pa onda.. :) taman da izlaziram svoju smrt pa zapalim kod tebe u crnu goru.. :) poz svima ps @ alavuk: nemoj spominjati krank dok sam ja u blizini, lako mogu da prsnem i pobijem sve u maxiju.. |
Ma znam i ja MrI-a jos sa starog RiV-a, a i Gremu dobro znam.. Ne treba meni to da saljem pesme.. Nisam ja u tom fazonu. Reko mozda si ti u toj prici pa te pitao bezveze.
|
ma jok.. jedino shto je trebalo da se uradi povodom ovog je, slanje mojih pesama i snimanje jedne "reprezent" pesme na kojoj bi bili, lou benny, bvana, timbe i best.. bar je to taka neka ideja bila.. :? shta ce biti od SVEGA toga, nemam pojma.. :? :)
poz |
Quote:
ne znadem kaki je original ali balti ga je oprao zestoko ! hmmm samo mozda zamerska sto je bas suv ritam barem malo delay-a ispod ... |
Quote:
Mesas stilove ;) Pozdrav |
Quote:
Sacuvaj me boze, ja da mu radim miks, pa nisam lood. Sve sam mu rek'o kako da uradi, al' me ne slusa... eee... naucnici i muzika |
Quote:
|
Pa, nije bilo potrebe da se Keksimir cima , ovo sve mogu sad i sam da popravim..nema više zajebancije...my , myself and i! :rotfl: :wink:
jaoo keksimire, sve si mi mogao reći, al ovo "naučnik" ću ti teško oprostiti ;) ...ti znaš da mi filozofi baš i nismo sa naučnicima predobri...a. ni sa umjetnicima :P we, ourselfs and us! ;) |
Quote:
|
Quote:
Pa kad bi ovde stavio delay na bas , na sta bi to licilo ???? Pozdrav |
a to , ok , nismo se skontali , mislio sam na sn i hh's i to veoma malo oko par posto cisto da ne pravi roots dub reggae i ostalu papazjaniju znaci oko 3/4% cisto malo da pliva beat ali malo ...
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:25 PM. |