![]() |
Re: Joemeek sixq...
Potpuno se slazem sa tobom Idekiuse,cak cu i da okacim slike za koji dan rackiranog MCI preampa koji zavrsavamo:wink: Nije bilo tako strasno da se rackira,mnogo duze je putovao MCI do Novog Sada(nije na Roginin racun vec je posta stvarno spora).Jedino sto je moj savet (kada je ovaj joe meek u pitanju)je da se malo saceka i skupi jos nesto para,ako je to nemoguce onda kao sto rekoh,kupuje se sta se moze i uvek sa tim moze nesto uraditi.Pre bih uzeo i polovnu stvar ako je kvalitetnija ali.....saveti su tu a covek ce spram svojih mogucnosti i zelja da odluci Ako ce da bude vredan,sve ce da posluzi.
p.s.Nije vam lose tamo u Nisu koliko videh pre neki dan,izgradilo se tu svasta.Beverli hils je najlepse naselje koje sam video u Srbiji.:) |
Quote:
Znas kako, tesko da cu imati u neko dogledno vreme dovoljno para da sve uzimam odvojeno a da bude kvalitetno... pa mi je nekako bolja solucija cak i da malo sacekam i uzmem nesto tipa Focusrite Voice master Pro ili sl. i zaokruzim pricu za sad a ipak dobijem nesto sto je kvalitetnije od postojeceg... pogotovo sto mi u najavi treba i bolji mic, i bolji monitori, i neka pristojna el. gitara (posto imam neki krs)... a para nigde... moracu neciji bubreg da prodam :wink: :D Pozz |
Ako je takva situacija,nemoj da cekas ni taj Voice master,nije to toliko bolje,kupi onda ovaj joemeek.UA 610 bi mnogo bolje posluzio,rastura za snimanje bass-a,gitara a kome legne za glas takodje je ozbiljna sprava.Bolje to bez kompresora nego Voice master sa svim onim cudesima.
|
A koja je cena za UA 610? ima li to kod nas da se nadje?
|
... na Thomann-u 725e... jbg mnogo mi je to... jedino eventualno polovan... ma nemam pojma, nije mi frka da to odmah uzmem, razmislicu jos malo pa cu onda da odlucim...
Hvala svima na odgovorima i preporukama Pozz |
Quote:
Waves API EQ, GenWave, Oxford eq, Waves SSL itd. ce 'ladno da raznese u paramparchad taj eq na Voice Master, bas kao sto ce i EMI Chanler VST, Oxford, Waves API 2500 itd. da urade sa kompresorom na voice masteru. Nesto znatno bolje nece, ali ove igracke hoce... A ko to kaze da je kompresija pri usnimavanju i EQ-alizacija obavezna, narocito ako nemas bas lep i skup hardware? Pramp ne moze da se manje, ili vise uspesno emulira... zato ustedi na onome sto imas, a daj za ono sto nemas. Sto se tice gitare... ne znam... ovde se pevaju bajke kako ce preamp od jeftine gitare da napravi skupu i sl... NECE !!!!! 10000000 % Ne moze cak ni Stratu da da Gibsonov smek, a ni obrnuto! Nista ne moze da napravi od singla hambacker i obrnuto, a ni od baswood-a prugasti javor! Melodija, pa makar i ona sa Shaler hardware-om, ni u kakvom preampu nece biti biti Les Paul... a da ne prichamo o onom ko je svira... da li kuca kako treba, ili ne. Nema tu mnogo filozofije. |
Eto... ubi co'ek :) ... ajde da imam i o tome da razmisljam... sta jos od golih preampa ima da vredi uzimati...
|
Za te pare,kod nas,retko sta.Uzmi taj UAD i peace brother.U Artistu je 750e.Kada bude bolja gitara,bolje ce i zvucati sa tom spravom a dotle....niko nije odmah sve imao.Da ne pocnem novu diskusiju ali...dosta ljudi su danas pobornici ideje da se zvuk u digitalnu spravu ne snima odmah sa EQ i kompresijom.I ja bih radije kasnije koristio UAD ultra pack i sl. umesto voice mastera.Sa Avalonom 737 je drugacije ali...to ti u mnogome prelazi budjet.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:15 PM. |