Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   JOHN WILLIAMS - CONDUCTER SCORE ili sl. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9754)

milos 23-10-2004 10:35 PM

Koje kompozicije je John Williams komponovao?Ime sam mu upamtio po temi iz Schindlerove liste.
Ovo pitam zato sto vidim da se prvenstveno interesujete za njegove metode orkestracije-mene interesuje konkretno muzika koju pravi.Na osnovu Schindlerove Liste se da zakljuciti da nije kompozitor koji koristi holivudske shablone(tipa napeti strings kod tenzionih scena u filmu ili pak mnogi holivudski kompozitori prave sasvim "obicnu" muziku koja vrlo brzo pada u zaborav i slicno).kakav je Williamsov stil-da li se njegova muzika slusati kao samostalno delo kao npr.Vangelisovi soundtrackovi ili striktno prate film ?

puRe 23-10-2004 10:36 PM

Re: JOHN WILLIAMS - CONDUCTER SCORE ili sl.

Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Originally Posted by ANITA
Ima li tko note za orkestar (conducter score... gdje su svi instrumenti poredani jedan ispod drugog....) od John-a Williamsa ili nekog drugog velikog filmskog skladatelja?

Ako ima..... :D jooooj, nek mi se mooolim ga, javi pa ... cemo vec nesto smisliti.

A ako nitko nema, zanimaju li koga iste pa da zajedno narucimo?

i ja bi ovo :roll: 8)

ukljuci se u kupovinu toga posto je anita (koliko sam shvatio) rekla da ce dobiti oni koji UCESTVUJU u kupovini.........valjda :? :wink:

ANITA 24-10-2004 12:04 AM

Quote:

Originally Posted by milos
Koje kompozicije je John Williams komponovao?Ime sam mu upamtio po temi iz Schindlerove liste.
Ovo pitam zato sto vidim da se prvenstveno interesujete za njegove metode orkestracije-mene interesuje konkretno muzika koju pravi.Na osnovu Schindlerove Liste se da zakljuciti da nije kompozitor koji koristi holivudske shablone(tipa napeti strings kod tenzionih scena u filmu ili pak mnogi holivudski kompozitori prave sasvim "obicnu" muziku koja vrlo brzo pada u zaborav i slicno).kakav je Williamsov stil-da li se njegova muzika slusati kao samostalno delo kao npr.Vangelisovi soundtrackovi ili striktno prate film ?

John Williams je prvenstveno akademski kompozitor i profesor glazbe. Njegovi radovi stvarno vrijede i zasebno i uz film. Definitivno nije skladatelj background popratne filmske glazbe, vec pravih djela. Naravno, nisu mu sva ta, ali Schindlerova lista je mrak a i jos ima dosta takvih. Zanimljiva je stvar da on ne sklada za akcione djelove filmova... to rade drugi.. on samo radi umjetnost.... :D

Moj omiljeni filmski skladatelj je jos i Basil Poledouris i njegovo djelo za Conana 1. dio. To je nesto predivno.

ANITA 24-10-2004 12:10 AM

Re: JOHN WILLIAMS - CONDUCTER SCORE ili sl.

Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Ima li tko note za orkestar (conducter score... gdje su svi instrumenti poredani jedan ispod drugog....) od John-a Williamsa ili nekog drugog velikog filmskog skladatelja?

Ako ima..... :D jooooj, nek mi se mooolim ga, javi pa ... cemo vec nesto smisliti.

A ako nitko nema, zanimaju li koga iste pa da zajedno narucimo?

i ja bi ovo :roll: 8)

ukljuci se u kupovinu toga posto je anita (koliko sam shvatio) rekla da ce dobiti oni koji UCESTVUJU u kupovini.........valjda :? :wink:

Pa da, tako sam mislila, ako se slazes.

dvuckovic 24-10-2004 01:36 AM

Anita, sto mislis o Holstu? Hornerova tema iz Braveheart jako lici na Holsta...

nixylive 24-10-2004 03:01 AM

NIsam znao da je komponovao za Sindlerovu listu. Ja bas slusam malopre tu pesmu i mislim o tome kolko je dobra. Znaci on je to uradio. Ima li negde spisak njegovih dela posto imam dosta filmske muzike pa da preslusam.

Svidja mi se u Vangelisova tema za Blade Runner, ali ne ona svima poznata, nego pna sto traje oko 4:52 sad vi vidite, valjda je jedina. Ne znam tacno koja je na disku.

Eon 24-10-2004 08:13 AM

John Williams cini mi se Rat Zvezda - komponovao, Terminatora 2 itd.

Joooj ljudi bez love sam moram priznati, ne znam ali nemam ni k od kinte za upad u varijantu, iskreno sam mislio onako ali ovako nemogu nikako, sorry :(

puRe 24-10-2004 10:11 AM

Quote:

Originally Posted by Eon
John Williams cini mi se Rat Zvezda - komponovao, Terminatora 2 itd.

Rat Zvezda jeste, ali nisam siguran za Terminatora...

u stvari evo ti sve sto je radio:
http://www.imdb.com/name/nm0002354/

Eon 24-10-2004 10:30 AM

a i ne treba vise od Ratova zvezda, ono je vrh vrhova

BTW : http://mahawa.jw-music.net/bio.htm

davormen 24-10-2004 12:39 PM

Quote:

Moj omiljeni filmski skladatelj je jos i Basil Poledouris i njegovo djelo za Conana 1. dio. To je nesto predivno.

Uhh, da, ovo je stvarno odlicno! Jedno od mojih omiljenih dela radjenih za film!
E da, i ja bih se ukljucio u nabavljanje onog score-a... Nema boljeg nacina proucavanja orkestracije od ucenja od majstora iste...

All times are GMT +1. The time now is 03:28 PM.