![]() |
Koje kompozicije je John Williams komponovao?Ime sam mu upamtio po temi iz Schindlerove liste.
Ovo pitam zato sto vidim da se prvenstveno interesujete za njegove metode orkestracije-mene interesuje konkretno muzika koju pravi.Na osnovu Schindlerove Liste se da zakljuciti da nije kompozitor koji koristi holivudske shablone(tipa napeti strings kod tenzionih scena u filmu ili pak mnogi holivudski kompozitori prave sasvim "obicnu" muziku koja vrlo brzo pada u zaborav i slicno).kakav je Williamsov stil-da li se njegova muzika slusati kao samostalno delo kao npr.Vangelisovi soundtrackovi ili striktno prate film ? |
Re: JOHN WILLIAMS - CONDUCTER SCORE ili sl.
Quote:
|
Quote:
Moj omiljeni filmski skladatelj je jos i Basil Poledouris i njegovo djelo za Conana 1. dio. To je nesto predivno. |
Re: JOHN WILLIAMS - CONDUCTER SCORE ili sl.
Quote:
|
Anita, sto mislis o Holstu? Hornerova tema iz Braveheart jako lici na Holsta...
|
NIsam znao da je komponovao za Sindlerovu listu. Ja bas slusam malopre tu pesmu i mislim o tome kolko je dobra. Znaci on je to uradio. Ima li negde spisak njegovih dela posto imam dosta filmske muzike pa da preslusam.
Svidja mi se u Vangelisova tema za Blade Runner, ali ne ona svima poznata, nego pna sto traje oko 4:52 sad vi vidite, valjda je jedina. Ne znam tacno koja je na disku. |
John Williams cini mi se Rat Zvezda - komponovao, Terminatora 2 itd.
Joooj ljudi bez love sam moram priznati, ne znam ali nemam ni k od kinte za upad u varijantu, iskreno sam mislio onako ali ovako nemogu nikako, sorry :( |
Quote:
u stvari evo ti sve sto je radio: http://www.imdb.com/name/nm0002354/ |
|
Quote:
E da, i ja bih se ukljucio u nabavljanje onog score-a... Nema boljeg nacina proucavanja orkestracije od ucenja od majstora iste... |
All times are GMT +1. The time now is 03:28 PM. |