![]() |
Re: Na cemu proveravate miks?
Bockie je Džedaj
|
Quote:
Ali zaista, jesam čekirao u početku na jeftinim monitorima dok sam radio, + imao 3 neka raspala ozvučenja, sluške neke i onda trk' u RNS ili neki drugi studio da proverim...sad sam već dugo na M50, evo 6-7 godina, naslušao se toona mjuze, uradio nešto malo, i svoje radio i sad realno ne čekiram više... Ne da to mora da bude perfektno tako, ali prosto ne može više da ne bude to što jeste, pa sve i da posle malo varira od ozvučenja do ozvučenja...realno me i nije toliko briga... Kardinalnih stvari ne može da bude apsulutno. Voleo bih dobre kutije, ali nema onoga što je meni "dobra kutija" ispod 4 cifre...a to nemam za to...:rolleyes: |
Kod mene slicno kao kod Daddy z.
Samo sto kod mene kad provjera prodje fostexe, ne mora vise nista da prolazi :) Inace imam 3 para monitora, u medjuvremenu moze povremena provjera na sluskama, u autu, na hajfaju, na telefonu... Kako god... Sent from my SM-G900F using Tapatalk |
AKG Q 701, iPad i vrlo tiho na glavnim monitorima JBL LSR 6328 jer jako dobro prenose mix i na tihom slusanju.
Naravno kad bude "vremena" dodace se jos jedan manji par kutija tipa Fostex |
Quote:
Quote:
@Topic Jako bih voleo da imam neki "grot box" kao pomenuti Neumann, Fostex ili Auratone, ali su papreni. Mislim da preteruju sa njima. Sa ovim standardom mozda padne neki boom box samo (citao sam da ih mnogi vole za proveru). :v |
Quote:
http://www.svezakucu.rs/www/pics/ite.../big/21741.jpg Ovo malo čudo prilično dobro svira i često ga uključim umesto Fostex-a.Veruj mi, nije tolika razlika u zvuku kolika je ceni (razlika u kvalitetu izrade je već druga stvar).Ako možeš negde da nađeš,kupuj odmah-nećeš pogrešiti.Bolju proveru takvog tipa nećeš nigde naći za par hiljada dinara. |
@Daddy Z
Odlicno, hvala! |
Meni ako ne zvuci dobro na laptopu, ne valja... ovim ugradjenim u laptop zvucnicima sto zvuce nikako i cuje se samo najosnovije...
:D |
Hahaha,i meni isto,ako mi zasvira na Sony Xperiji M4, (jes da je mono :D) to je to :rotfl:
Dobro,funktion one R1,yamaha msp7,JBL JRX ...volio bih neki avantone ili neke male Adame,a3x recimo :) |
Ja ga provjeravam na top listama!
heheehe! sorry morao sam! Provjerim u autu jer tamo znam zvuk a i nema nikakvog utjecaja prostorije. Al nisam opsjednut s nekim pretjeranim provjerama. Puno sjedim na detaljima na kraju miksa, sigurno par sati, pa tu već sve pohvatam što je htjelo pobjeći iz miksa. A i imam taj neki svoj princip da ako mix ne valja nakon jednog termina (cca 5-8 sati) onda rušim sve i miksam nanovo. Loše je puno krpati i vračati se na miks. Mora to proraditi odmah inaće je u strukturi miksa neki problem. |
All times are GMT +1. The time now is 12:51 PM. |