Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   midi keyboard controller-best buy (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46346)

silicon science 17-07-2014 03:13 PM

Re: midi keyboard controller-best buy

Kad krenete da radite sa sysex-om (sumnjam da iko od prisutnih) koristeci Novation, naici cete na problematiku zestoku. Toliku da imam neresiv problem sa mojim voljenim Waldorfom MW1 :wink: Bad sysex from Novation, po tome je i poznat.
Eto mozda nekom pomogne ovo moje iskustvo

roza 18-07-2014 12:47 AM

meni se svidjaju obe klavijature, i impulse i sl mk2! kakva je razlika sem u ceni? video sam da na sl mk2 mogu da se pozivaju instrumenti,biraju preseti,menjaju efekti i svasta nesto, to mi se jako svidja, sto manje kliktanja misem to bolje... mada nisam naisao ni na jedan video da neko koristi pad-ove? i da li poseduje arpeggiator? i nadam se da je novi update-ovan automap bolji od starog! citao sam po stranim forumima, teme su bile malo starije nisu hvalili bas taj automap, uglavnom svi su koristili learn dugme!

Hvala svima na savetima!

hofmann 18-07-2014 03:49 PM

Quote:

Originally Posted by roza (Post 360694)
meni se svidjaju obe klavijature, i impulse i sl mk2! kakva je razlika sem u ceni? video sam da na sl mk2 mogu da se pozivaju instrumenti,biraju preseti,menjaju efekti i svasta nesto, to mi se jako svidja, sto manje kliktanja misem to bolje... mada nisam naisao ni na jedan video da neko koristi pad-ove? i da li poseduje arpeggiator? i nadam se da je novi update-ovan automap bolji od starog! citao sam po stranim forumima, teme su bile malo starije nisu hvalili bas taj automap, uglavnom svi su koristili learn dugme!

Hvala svima na savetima!

nisi video da neko koristi padove,:rotfl:
verovatno zato sto su suvisni premaleni sa poprilicnom osrednjom mogucnoscu za izrazavanje dinamike. ok su za povlacenje semplova doduse i nisu totalno bezkorisni, ali u odnosu na NI maschine ili akai Push decija igracka. i koliko se secam pretvrdi skoro kao na akai MPK 49 dobro ne bas skoro ali su me podsetili na muku koju sam mucio sa mpk 49

http://www.youtube.com/watch?v=_mI4SutQJpQ

stara dobra izolirka :grin:

Nemania 18-07-2014 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by hofmann (Post 360699)
nisi video da neko koristi padove,:rotfl:
verovatno zato sto su suvisni premaleni sa poprilicnom osrednjom mogucnoscu za izrazavanje dinamike. ok su za povlacenje semplova doduse i nisu totalno bezkorisni, ali u odnosu na NI maschine ili akai Push decija igracka. i koliko se secam pretvrdi skoro kao na akai MPK 49 dobro ne bas skoro ali su me podsetili na muku koju sam mucio sa mpk 49

http://www.youtube.com/watch?v=_mI4SutQJpQ

stara dobra izolirka :grin:

I roland fantom G serija ima pretvrde padove, ranije sam ima fantom x koji je imao 10x bolje. Imali neko fantoma g i jel isti slucaj i sa njegovim?

BlasterMaster 18-07-2014 06:04 PM

vala na impulsu padovi za razliku od ovih gorepomenutih su za 3 koplja ispred... stvarno su super odradjeni, imaju dublji pritisak i mekaniji su pa su super za neke velocity varijante... a apredjio radi bas ko sto treba, plus ima kontrolu svinga i jos nekih zavrzlama, stvarno krenes sa jednom idejom zavrsis sa totalno dvadesetom ne znas koju pre da ostavis :D

@roza: razlike izmedju impulse i sl su najvise vezano za dirke... impulse ima semi otezane onako da imitiraju neki pianino, a sl ima dirke za brzinu, za sint, za trilere sto se kaze :D i bogami stvarno dobre dirke i jedna i druga klavijatura... ja bi najradije obe da imam :)
ako imas jos neke kontrolere onda na slu mozes kroz midi tru sve lepo da povezes , ovamo moras dejzi chejn povezivanje in-out-in...
i sl ima pad pa je dobar za neke bubanj rollove, cini mi se i da apredjijator moze da se kontrolise preko njega...

psionic 18-07-2014 11:19 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 360701)
I roland fantom G serija ima pretvrde padove, ranije sam ima fantom x koji je imao 10x bolje. Imali neko fantoma g i jel isti slucaj i sa njegovim?

Mi smo imali u studiju Fantoma G8, pa je sada zamenjen Korgom PA3x. Na Novationu SL - su nekako bili nezniji, gotovo kao neka gumena opna. Ovi na G su robustni, tvrdjii, deblji - sta znam - meni su bili bolji, ali je to stvar navike i ukusa. Kada ga udaris, ne plasis se da ne ostane utisnut. A i oslonac mu je od 20 Kg u odnosu na 200 grama koliko ima novation :D Na SLu sam se plasio da ih ne "povredim", ali to je onaj prvi SL, ne MK2 koji je dosta nabudzen.

Korg Kontrol49, iako je bio dosta "klimav", mislim da je imao dosta dobre padove, bas kako treba...

Nemania 18-07-2014 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 360708)
A i oslonac mu je od 20 Kg

Blize 32kg :)
Bilo bi dobro kad bi mogla da se podesava osetljivost :D

Sky Net 19-07-2014 12:44 AM

Auf kako mene bune ovi midi kontroleri..mozda ja kao ja nisam mator, ali nekako mi je kontrola efekata, vst-ova, samog mixera najbrza misem..jos ako ima samo osam kanala, pa drzi prebaci na iducih osam, pa se vrati, pa zaganjaj..znam dok sam imao m audio project mix, x puta sam se uhvatio kako pritiscem space umjesto start/stop dugmeta i te gluposti..valjda je to sve u glavi :confused: iako mi ove spravice djeluju skroz privlacno..nekad upalim tyros 3 zbog tipke, a inace drndam po CS1X-u, na ciju sam groznu tipku vise oguglao, za ove brzinske poslice..a volio bih zbog klavira neku malo bolju tipku, tezu, a i da ne spustam i dizem oktave svaki cas..zagledam M audio keystation 88 pro, mogao bih ga povoljno uzeti, a i to moram otici da probam, da vidim tipku pod prstima. Konfuzija teska :D

Nemania 19-07-2014 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by Sky Net (Post 360710)
Auf kako mene bune ovi midi kontroleri..mozda ja kao ja nisam mator, ali nekako mi je kontrola efekata, vst-ova, samog mixera najbrza misem..jos ako ima samo osam kanala, pa drzi prebaci na iducih osam, pa se vrati, pa zaganjaj..znam dok sam imao m audio project mix, x puta sam se uhvatio kako pritiscem space umjesto start/stop dugmeta i te gluposti..valjda je to sve u glavi :confused: iako mi ove spravice djeluju skroz privlacno..nekad upalim tyros 3 zbog tipke, a inace drndam po CS1X-u, na ciju sam groznu tipku vise oguglao, za ove brzinske poslice..a volio bih zbog klavira neku malo bolju tipku, tezu, a i da ne spustam i dizem oktave svaki cas..zagledam M audio keystation 88 pro, mogao bih ga povoljno uzeti, a i to moram otici da probam, da vidim tipku pod prstima. Konfuzija teska :D

I ja sam imao projectmix, super mi je vrsila posao, lako snalazenje, samo sto njome nisam kontrolisao vsti vec samo glavni mikser cubasea i to je radila fenomenalno kao i mackie control. Prodao sam je jer sam hteo jos veci kontroler, medjutim jos ga ganjam i neodlucan sam sta da uzmem. A sto se tice veceg mastera,nema bezveze keystation tako nisku cenu, ako ces neki veci po meni je fatar [studiologic] najbolja solucija.To je kod nas manje zastupljena marka,ali oni odavno rade mastere,i mislim da su u pocetku samo to i radili, skoro je dzabe, a za taj novac nudi veoma solidnu hammer dirku. Nije bas ko na g8, ali veoma je dobra. Imao sam studiologic sl-880, kada sam kupio rolanda poklonio sam ga bratu, bilo mi je zao da ga prodam za tako nisku cenu,jer vredi mnogo vise od prodajne cene.

Sky Net 19-07-2014 02:43 PM

Ja imam totalnu m-audio-drajvero-fobiju..na project mixu mi izbijali driveri, jedva sam ga uspijevao natjerati da proradi ( i radio je super, DOK RADI ), pa su mi 64-bitni driveri od M-audio Una rusili Cubase pri izlasku u BSOD..nikako lijepo iskustvo sa njima nemam..a ovo za keystation, ne znam, nisam se nikad susretao sa njihovim kontrolerima..dobijam ga za pravo malo para, jer momku gori, a Fatar studio logic isto mogu nabaviti, samo ih ih se mnogo zali na neki problem sa midijem, konkretno model fatar studio 88 plus.

All times are GMT +1. The time now is 12:54 PM.