![]() |
Re: Snimanje van studija
Edirol izbrisi iz glave zauvek ako mislis da se ozbiljno bavis snimanjem...Shum Shum i samo Shum na edirolu.
Probaj novi ZOOM H6N, 6 kanal snimanja , izmenjivi integrisani mikrofoni, dugacak vek trajanja baterije ODLICAN zvuk...i jos dosta drugih dobrij opcija i sve to za oko 350 eura. |
Znaci zato niko ne spominje rolandov edirol :rotfl:
Koristio sam ga nedelju dana jos u skolu dok sam isao, ali se ne secam kako se ponasao. Prema svemu sto sam pogledao odluka je pala na Marantz PMD 661 MK II definitivno najkompaktniji snimac na trzistu trenutno. Ovi taskami su jednostavno preveliki i preteski za neobavezno nosenje + Imaju tonu opcija koje verovatno nikada necu koristiti sink sa videom sink sa drugim snimacem dodatne baterije koje nisu standardne AA baterije, 2 do 4 kanala vise nego sto mi treba itd. HD-P2 koristi FC kartice a to mi se ne dopada kao ni povezivanje preko firewire-a izgleda da je ovo sprava za mene. Jedino mi se ne dopadaju ugradni kondenzatorski mikrofoni ali prezivecu da platim i deo koji necu koristiti |
Imas vise opcija,a evo ti dve:
- Prva i manje bolna je da ides sa Zoom H6 snimachem. Sasvim kulturni preampi koji mogu uraditi dobar posao. U kombinaciji za RX3 softwerom (denoise, de verb i tako te stvari), mozes postici odlicne rezultate. Ne znam koliki su ti apetiti i da li ti je snimanje na max 96khz dovoljno. Za neki hevi pitch i time strech procesing to je na granici zadovoljavanja. Takodje, nepoznat je i kvalitet mikrofona koje imas, pa je zato druga opcija prilichan "overkill" u sluchaju da imas prosecne mikrofone. - Druga varijanta je da skupis jos kesha i uzmes Sound Devices 702 recorder. E sad, dal je "opravdano" dati tooliki kesh za tu spravu. Definitivno te novce vredi, kad pogledas specifikacije, procitas user komentare i kad vidis ko sve upotrebljava tu spravu. Imao sam prilike kratko da se druzim sa spravom i napravljena je kao tenk. Ako imas neke osrednje mikrofone, neces dobiti potpuno iskoriscenje kvaliteta ove sprave, osim izuzetne power autonomije na terenu. Ako imas kvalitetne mikrofone, i lova ti nije neki veliki problem, onda deff Sound devices. http://www.sounddevices.com/products/702/specs/ |
Quote:
|
Onda su sigurno oba uredjaja bila falicna, a verovatno i druga dva koji su naknadno kupljeni kao noviji modeli.... Mozda su sad napravili nesto sto konacno radi, ali Edirol je u poredjenju sa svim ostalim resenjima najlosiji
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
nemam trenutno ni jedan shotgun mic to je sledece na listi.
Zasad imam ove mikrofone lik ih pravi rucno http://hydrophones.blogspot.com/ Coil pickup mic pored ovih igrackica u bliskoj buducnosti bih uzeo jedan dobar omni mic i jedan shotgun ali trenutno ne znam koliki bi mi bio fond za njih.contact mic c-series hidrophones mic d-series inace sound devices mi je definitivno preskupa sprava za ono sto bih radio sa njom. dok mi je zoom pak previse ko igracka. verujem da mi je 24 bit 96 K rezolucije sasvim dovoljno . primetio sam da Marantz nema mogućnost M/S dekodiranja i to ce mi biti bas veliki problem kasnije. zato sam i hteo da idem na Sound Devices MixPre-D koji ima ms matrih monitoring ali sta ces. nashao sam neke modovane marantz-e na sajtu ovaj mi je posebno zapao za oko http://www.oade.com/mm5/merchant.mvc...Code=PMD661FET |
Quote:
Shotgun mic - Sennheiser MKH-416 - pod uslovom da zelis da izdvojis toliko para za mikrofon... ima i jeftinijih resenja koja ce raditi posao.. mozda neki Rode... Ja sam vrlo zainteresovan za kontakt majkove koje si kupio, bas bih voleo neki tvoj snimak da cujem :-) |
Nemam trenutno neke reprezentativne snimke s obzirom da sam tek poceo da se bavim snimanjem sa njima, pritom ti kontaktni mikrofoni imaju bas slab signal ukoliko nije u pitanju akusticna gitara.
trenutno kod sebe imam samo neki kontaktni artec A 1 kroz H4n je toliko ubijen da cak i lupanje u limenu ogradu na koju je bio zakacen zvuci kao grmljavina u pozadini. snimao sam sa njim i neku skripu ljuljaski i to je zvucalo ok. Sve u svemu nije los na visim frek a niske sacuvaj boze. ovi mikrofoni sto sam ih naveo u pretkodnom postu su poruceni i nestrpljivo se cekaju da stignu. Naravno okacicu neke rezultate i utiske cim provedem dan dva sa njima. Inace jel mogu da okacim neki wav ili mp3 na forum? Nesam to radio ranije |
U principu je najbezbolniji Dropbox...
Free je, nema reklama i spamova...obajvi? link i svi mogu da skunu sve i ćao....:wink: Mo?e i na sam rumski da se kači preko attachments, ali manji fajlovi, postoje ogranicenja itd... |
All times are GMT +1. The time now is 12:36 AM. |