Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Rob Jaczko Studio M Novi Sad Serbia 2012 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46063)

awacs 03-05-2014 04:34 PM

Re: Rob Jaczko Studio M Novi Sad Serbia 2012

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 359052)
iako je temeljno repariran 2009 trazi konstantno odrzavanje sto u slucaju drzavne firme nije cest slucaj

Pa da, fino ga je Rogina sredio :rolleyes:

Pozdrav,

Vasa

Moritz 03-05-2014 04:46 PM

Istini za volju Rogina ga je dobro uradio, pored njega su bili i nasi ljudi iz servisa tako da je sve uradjeno po PS-u...druga strana medalje je sto se taj mikser koristi 24/7/365 a prasina pada li pada tako da je sasvim za ocekivati da ce biti kvarova i sitnih popravki...kao i kod svakog drugog miksera koji ima toliko godina koliko ovaj.

awacs 03-05-2014 05:22 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 359054)
tako da je sasvim za ocekivati da ce biti kvarova i sitnih popravki...kao i kod svakog drugog miksera koji ima toliko godina koliko ovaj.

?iva istina. Odr?avanje je zakon. Ali jbg, generalna opravka valjda podrazumeva povratak na fabričko stanje. Zato obično i ko?ta toliko koliko ko?ta :)

Pozdrav,

Vasa

Moritz 03-05-2014 06:02 PM

I jeste bila generalna popravka ( vise restauracija posto je bio u totalno raspadnutom stanju) i 2 godine je radio kao sat ali posto se nije odrzavao kad i kako je trebalo opet smo dosli do toga da mesecno mora da se vrsi servis... naravno to nista nije cudno ni novo :) ..po principu nije moje ili to ce neko drugi umesto mene :rolleyes:

Sve u svemu, mikser i dalje ima svoj trade-mark zvuk i headroom ko kuca :)

awacs 03-05-2014 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 359060)
opet smo dosli do toga da mesecno mora da se vrsi servis... naravno to nista nije cudno ni novo

A, to :) Naravno da to nije ni?ta novo ? servis se i inače radi stalno, odnosno čim neki modul počne da pravi probleme. Takoreći svakodnevno ;) Čemu headroom koji krči?

Pozdrav,

Vasa

Bockie 03-05-2014 06:55 PM

1 Attachment(s)
Da, evo reparacije...

awacs 03-05-2014 07:14 PM

E, to je ta forumska priča: kačimo slike izgradnje studija, njegove reparacije i restauracije... Mo?e neki zvuk? Čisto ono da mi se u?i obraduju, oči sam odavno izgubio gledajući.

Pozdrav,

Vasa

Moritz 03-05-2014 07:42 PM

https://www.youtube.com/watch?v=Uz0Q-XDF0N8
snimano na kec-dva bez nasimavanja (bas ta postavka kakva je u video snimku) , miksano u Cubase 7 , reverbi su eho ploca ( ne znam tacno koja posto je u reziji samo kontrola za nju ali nema naziva) i TC reverb 4000...kompresija snimka je zesca ali moze da se skonta od prilike kako zvuci wav.

Bockie 03-05-2014 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 359065)
( ne znam tacno koja posto je u reziji samo kontrola za nju ali nema naziva)

U jbt, mislim da mi je ?a? svojevremeno rekao da je hmm....da li AKG majku mu...imali su i na TVNS njihove "pokretne" eho-ploče iz 1643....:D
Veličine fri?idera, drvena kocka od dve tone i na njoj AKG znak sa iza priključcima, opako dobro je radilo...
A ovo je "uzidano" u zgradu, prilaz je iz one male prostorije iza re?ije (?pajz), pa gore na plafonu ima?...praktično ulaz u nju...

Moritz 03-05-2014 09:37 PM

Boki, sve eho ploce se nalaze u maloj sobi u koju se ulazi iz PR4...soba je prilicno niska a eho ploce su povelike :)..koliko se secam ima ih 6 komada...Vodili smo Roba-a da vidi i fotka pa zato znam gde su.

All times are GMT +1. The time now is 07:26 AM.