![]() |
Re: Mastering EQ i Comp.
Quote:
Iz godine u godinu su sve bolji, samo je stvar da li neko ima mogucnosti da uporedi hardware i software, pa sam odluci sta mu je bolje. |
Quote:
|
Quote:
Koristim Fabfilter Pro C jer mi je super za de-essing. Ja ni ne kompresujem mnogo jer uglavnom radim elektronsku muziku, a to ovih dana sve dolazi vec i previse kompresovano. Cesce mi treba neki dobar expander da povratim malo muziku u zivot. A dobrog expandera jos nisam nasao, koristim ponekad UAD Precision multiband za to. Uzeo sam i Fabfilter MB da probam i na prvi pogled mi se bas svidja. Ali da se vratimo na UAD-a, ja koristim ovo NSEQ-2 EQ - u poslednje vreme sam se bas nalozio na ovaj EQ Brainworx V2 EQ - M/S i hirurgija EQ za mastering (po meni :grin:) Precision Limiter - i dalje najbolji posle TC6000 limitera (a tc6000 nemam) Jos jedan plugin koji mi je nezamenljiv je TC Dynamic EQ, ali sada ko sto rekoh mu je fabfilter MB konkurencija i ima sve ono sto TC-u fali. p.s.Shadow Hills mastering comp mi se ne svidja jer mi je mnogo ''mracan'', probao sam da ga koristim na sve moguce nacine, ali mi nije legao. |
All times are GMT +1. The time now is 12:55 PM. |