![]() |
Re: vst za uklanjanje ?uma iz pozadine
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sa DeEsserom sam probao nije pomoglo, probat ću još sa par EQ-ova.
|
E, tu bih ti ja preporučio fantastični iZotope-ov Ozone. Reč je o multi-alatu, koji ti u jednom paketu, između ostalog, donosi tri va?ne stvari za ovaj tvoj posao: 1. ekvilajzer; 2. Multiband Harmonic Exciter i 3. Multiband Dynamics sekciju.
|
Quote:
Sve zavisi kakav je ustvari taj njegov snimak... Naravno da ce biti muljav ako se ne uradi kako treba, ali ako se cuje konstantno pistanje na 3.5 KHz, daleko je bolje raditi sa EQom, jer ce ocuvati kompletnu dinamiku (pa primeniti de-esser ako i dalje ima pikova na sibilantima ~ 5-6 KHz). Ako je snimak los, kako sam kaze, tesko da ima ocuvanu dinamiku, tako da je DS po meni pogresan izbor... Takodje, DS uglavnom radi na oko 5-6 khz... tamo gde su sibilanti. Izotope exciter je dobra stvar, ako je snimak dosta muljav, povratice malo bistrine u visokima, EQ je vec tu - i na kraju multibend, koji moze efektivno da se primeni i kao deesser... |
Quote:
Pitanje je samo koliko ce Exciter da mu pomogne ili odmogne, jer ako je vec "napucan" snimak sa gomilom shuma, mozda ce samo jos da ga istakne... |
Ili bx_dynEQ
can be used to help you in many different situations: De-Essing (individual tracks, subgroups and master channel) Dynamic EQing of mono-, stereo- and M/S signals Bass-drum tuning in final mixes(!) and drum groups Dynamic stereo-widening using the internal M/S features M/S compression and limiting Sound-Design "booming up" mixes and drum groups easily! Sent from my Desire HD using Tapatalk 4 Beta |
All times are GMT +1. The time now is 06:31 PM. |