Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Opet Englezi i nase trube !!?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43515)

Znak 25-02-2013 09:45 PM

Re: Opet Englezi i nase trube !!??

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 342512)
?to reče onaj Englez: "Nema moralnih i nemoralnih knjiga. Knjige su dobro ili lo?e napisane, i to je sve."

Zato je i gulio robiju zbog "nemorala".

Rhino 25-02-2013 09:58 PM

A ono cika vaso jeste, sve je moguce.. Mada opet nije to potpuno isto kao prije 20 god, nisam toliko mlad... Bez problema pamtim muziku toliko unazad, jes da sam bio klinac, al pamtim :)

Da ne bi ispao hejter evo unaprijed objavljujem auditorijumu da i ja licno za sledeci projekat u steku imam stvar koja se zove 'balkanoid' i koja sadrzi lokalne motive, doduse odsvirane 'pogresnim' farbama :)

Ali uopsteno koliko aktuelnih imena iz britanije forsira gajde? Ili njemackih/austrijskih jodlovanje?

Ti lokalni etno motivi uvjek bolje prodju u nekoj drugoj sredini gdje zvuce egzoticno, makar u 21vijeku (pricam i dalje o mejnstrimu, ne lupam o jazz etno varijacijama)... Tu na stranu stavljam recimo latino kao etno prizvuk, on je nekako uvjek evergreen.. Nego ode ovo u debeli of topik....

awacs 26-02-2013 10:00 AM

Razumemo se ti i ja sasvim dobro. Ja ovo ne doživljavam kao raspravu između nas dvojice, niti mislim da treba bezglavo hrliti ka etno motivima. Samo sam hteo da kažem da je podjednako nepotrebno sprovoditi autocenzuru i sam sebi zabranjivati da se ti motivi koriste samo zato što publika u KC Gradu ne voli "seljačku muziku". Jerbo 90% te "urbane" publike zapravo nosi u sebi "seljački" mentalitet oličen u strahu od "onog drugog".

Pozdrav ,

Vasa

disco violence 26-02-2013 10:33 AM

Treba raditi ono sto te inspirise,a ne na silu i po svaku cenu,mada se i meni cini da dobar deo nasih ljudi bezi od toga,a drugi deo radi na silu,retko kad cujem dobro upotrebljene trubace u nasim pesmama Kiril je na tome napravio karijeru i mozda je jedini koji ide u pravom smeru,ali on je vise underground varijanta.

Rhino 26-02-2013 01:25 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 342534)
Jerbo 90% te "urbane" publike zapravo nosi u sebi "seljački" mentalitet oličen u strahu od "onog drugog".

Pozdrav ,

Vasa

Bottom line...

Da znate da se razumijemo

disco violence 26-02-2013 07:13 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 342431)

ALI ZASTO NASI LJUDI NE RADE NESTO OVAKO ????????

U tvom pitanju se nalazi odgovor, na? si, na izvoru si, iskoristi svoju prednost, al' nemoj da sili?,odradi ga pravo,ja sam se već jednom zezao sa trubačima,napravio rmx ubacio bubanj gitaru ,bas vokal.Amazing Gates se zvala stvar,po?to nisam bio zadovoljan rezultatom ponovo sam je odradio mnogo bolje i ludje,pa kad je zavr?im okačiću je(nadam se da mi neće trebati pola godine za to).

DaBear 27-02-2013 09:18 AM

Ja nisam mislio sto nasi ljudi to nerade za nase trziste !! Nego za strano !!
Kod nas je svima pun k***c truba i narodnjaka.

disco violence 27-02-2013 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 342587)
Ja nisam mislio sto nasi ljudi to nerade za nase trziste !! Nego za strano !!

Manjifiko je odradio po meni odličnu foru iskoristio trubu na najbolji mogući način,ali nevidim da je napravio neki svetski uspeh,a ima par hitova koji bi mogli svuda da upale.Na zatvaranju onih nekih igara u areni vi?e se ni nesećam čega,na zavr?noj ceremoniji je bio mix od 30 minuta trubača u nekom house fazonu koji je radio ba? neko ovde sa foruma,sećam se da sam postavio temu da se raspitam gde mo?e da se poslu?a,čovek se javio kao biće,međutim to vi?e nisam ni čuo ni video,a odlično je zvučalo,?teta.

Znak 27-02-2013 10:55 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 342587)

Pre petnaestak godina Čola snimao sa Bregom pesmu u narodnjačkom fazonu "Majsko sunce", uz jedan uslov (parafraziram): "Brega, samo ako mo?e bez truba, matere ti..."

disco violence 27-02-2013 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 342593)
Pre petnaestak godina Čola snimao sa Bregom pesmu u narodnjačkom fazonu "Majsko sunce", uz jedan uslov (parafraziram): "Brega, samo ako mo?e bez truba, matere ti..."

Petnaest godina kasnije manijak je upao u mravinjak.

All times are GMT +1. The time now is 06:38 PM.