Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Ko radi sa 87Ai (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43367)

VladaNS 07-02-2013 09:57 PM

Re: Ko radi sa 87Ai

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 341454)
Pa koliko to ona skace i pomera se od mikrofona dok peva pa se javljaju tolike fluktuacije ?

Mozda se nagutala ekstazija :D

Granata 08-02-2013 06:23 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 341450)
... onda mora da promeni ili prostoriju ili pevačicu. Ili da se pomiri sa sudbinom.

shto bi reko google, promeni pevacha :D

Moritz 08-02-2013 09:25 PM

Najjeftinije resenje je 2-3 Bensedincica i da vidis kako ca biti kao jagnje :grin:

HeatMan 08-02-2013 10:05 PM

hahahah obozavam ovakve teme. ali onda shvatim gde zivim i da nam je ta devojka sa mozgom od dvogodishnjeg deteta elita..

elem, jedan kolega je sa slichnom "pevachicom" reshio to tako shto je stavio mikrofone skroz oko nje.. shto vishe njih sa cardio patternom i neshto tipa beta58 u ruku i onda je umro dok je miksao, pa je na kraju pozvao pravu pevachicu umesto tog idiota pa vocalign-om sredio u odnosu na "original" da zvuchi kao da je jedan glas

mozart554 08-02-2013 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 341450)
Naravno. Zato je Bokijevo re?enje najbolje. Ako čovek nema prostoriju u kojoj mo?e da odmakne pevačicu 30cm od mikrofona da bi kompenzovao "?etnju" oko njega... onda mora da promeni ili prostoriju ili pevačicu. Ili da se pomiri sa sudbinom. Trenutno ne mogu da se setim četvrtog re?enja.

Pozdrav,

Vasa

da...slazem se da je bokijevo resenje najbolje, sto se tice gluve sobe ima dosta prostora da skakuce ( oko.2,5x2m) mozda bi valjalo da je manja pa nek bije:banghead:

Quote:

Originally Posted by nikolaivanic (Post 341455)
Primetio sam svako okretanje glave pevaca bez obzira na stalno ukljuceni kompresor... zatamni se zvucna slika... dodje do pada nivoa signala. Primetio sam to i na kardioidnom condu at4035, i na senu 441... u oba slucaja radjeno sa popshildom... ako je pevka hiperaktivna, dobra bubica je jedini spas :rotfl:

da nije problem ako treba 5-6 kanala da otvoris i da prilagodis da bude isto tj.slicno, a sta je najgore tek u mixu najbolje cujes sta si snimio i kako
ma sve se da to srediti (al dobro to cujemo mi oni NE :D )njima lepo ali cinjenica je da kao sto si reko svako mrdanje utice na signal i farbu glasa..

Moritz 08-02-2013 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 341502)
hahahah obozavam ovakve teme. ali onda shvatim gde zivim i da nam je ta devojka sa mozgom od dvogodishnjeg deteta elita..

elem, jedan kolega je sa slichnom "pevachicom" reshio to tako shto je stavio mikrofone skroz oko nje.. shto vishe njih sa cardio patternom i neshto tipa beta58 u ruku i onda je umro dok je miksao, pa je na kraju pozvao pravu pevachicu umesto tog idiota pa vocalign-om sredio u odnosu na "original" da zvuchi kao da je jedan glas

NIkad mi nece biti jasno zasto ljudi sebe izlazu takvom sado-mazohizmu pravljenja pite od govneta!? ....takve "dijagnosticare" ( pevaci su dijagnoza a ne zanimanje u velikom broju slucajeva) odjebem u troskoku....
kako si pevao/la tako ce se i cuti BEZ peglanja vokala i ostalih vudu madzik zajebancija.
Dosta vise popmoganju reterdima da postanu ono sto ne prvom mesti ni ne treba da pokusaju da budu.

Nismo ni svesni koliko kao snimatelji/producenti pomazemo mediokritetima da se pojave na sceni i samim tim sjbavamo sve ostalo.

HeatMan 08-02-2013 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 341504)
NIkad mi nece biti jasno zasto ljudi sebe izlazu takvom sado-mazohizmu pravljenja pite od govneta!? .

mozda zato shto je vreme ludo pa su ljudima potrebne pare da bi ziveli? a bilo kakve pare su dobre pare.

Moritz 08-02-2013 11:07 PM

To se radilo i pre ludog vremena.
Znam koliko je tesko danas preziveti od ovog posla ali cu samo reci jedno -

ima i drugih poslova od kojih se mnogo bolje zivi a koji ne traze tolika ulaganja i zrtvovanje pa opet mnogi svesno ostaju u ovom polsu radeci za sramotno mali novac samo da bi radili to sto vole ne shvatajuci da tako svima drugima sjebavaju hleb.

mozart554 08-02-2013 11:18 PM

Quote:

NIkad mi nece biti jasno zasto ljudi sebe izlazu takvom sado-mazohizmu pravljenja pite od govneta!? ....takve "dijagnosticare" ( pevaci su dijagnoza a ne zanimanje u velikom broju slucajeva) odjebem u troskoku....
kako si pevao/la tako ce se i cuti BEZ peglanja vokala i ostalih vudu madzik zajebancija.
Dosta vise popmoganju reterdima da postanu ono sto ne prvom mesti ni ne treba da pokusaju da budu.

Nismo ni svesni koliko kao snimatelji/producenti pomazemo mediokritetima da se pojave na sceni i samim tim sjbavamo sve ostalo.

absolutno se slazem
i ja se pitam nikada necu razumeti zasto je to tako ali eto ima Pacenika koji celi zivot pate hoce da budu neko i nesto (Posebno u Narodnoj muzici koju ja pretezno radim mislim ukljucis BN i poludis ko sve Peva jbga.Pacijenti)
a koji to od nas NE pegla glas dira i cacka sredjuje kako bi napravio najbolje moguce ne mozda zbog drugih vec samog sebe..

DzoniPFC 09-02-2013 02:06 AM

Quote:

ceo thread me podseca na ovaj klip http://www.youtube.com/watch?v=eiLSTa0CqfQ

zakljucak: kupiti SSL :rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 06:34 AM.