![]() |
Re: Namm 2013: Next from moog...
Jesi ti svirao Little Phatty-a? I kad? Zvuk je zategnut i pun, ne znam o kakvim sporim envelopama pricas, pa svi novi Moog-ovi su poznati kao bass mashine... Phatty je imao problema sa MIDI implementacijom ranije, pa mozda zbog mislis da je muljav. OK, tacno je da ne volim dirku na Phatty-u, ali to nema veze sa zvukom, koji je pravi namudjeni Moog.
Anyway, nema poente raspravljati se na tu temu. Ako ti se ne dopada ima dovoljno alternativa trenutno, svakom svoje. Ja cu, sa druge strane, uzeti tog Sub-a cim se bude pojavio. Demo me je potpuno ubedio u kvalitet. |
Quote:
Malo chekiraj rubriku "Sta imate od vijura moze i fotke" pa tu mozes videti i sta mi je proslo kroz ruke za zivota ovde na forumu :wink: Ne zameri sto ovako te pozivam na crtu :) Ima vrlo poente raspravljati na ovu temu, to su upravo one finese koje ti NE CUJES (to mi je jasno)...Ja o analognim sintovim razmisljam vrlo, vrlo chesto (sumnjam da na godisnjem nivou o njima toliko to radis kao ja na mesechnom)... Sviram ih svakodnevno, i stare i nove.. A ti? Savet: Citaj pazljivo sta pisem, nauchices ponesto (kao sto ja radim svakodnevno ovde na forumu i zahvalan sam na tome clanovima.. mislim da je ovo polje u koje se mozda i razumes, al nema uho za finese koje su PRESUDNE Ne zameri sto sam britkog uma i ostrog jezika, takav sam po celom mozgu |
ajmo samo konstruktivno...nismo na trkama
|
Quote:
Ruku na srce, ovaj Sub phatty mi zvuci malo bolje od prethodnika Little Phatty-a, nije to lose (daleko od toga), ali nije ni vrh, a trebao bi biti jeftiniji. Jer, ta "agresivnost" u zvuku koju ima se zasniva na Multidrive pre i post distorziji.. Tako da to je bazicno sve isto kao i ostali modeli (little Phatty itd.) samo distorziran. Meni smeta ta politika prepakivanja sprave u novo ruho uz malo distorzije pa kao imas novi sint. Nije da hejtujem Moog (daleko bilo), ali ponekad se pitam da li njihovi novi sintovi s' pravom nose ime Moog:rolleyes::rolleyes: Evo ga jos neki demo... <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QkPjRyZ6r-o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
ok...ono što obavezno treba takođe uzeti u obzir je da se mnogi faktori ne mogu sagledati ovako preko neta a jedan od najvažnijih je kvalitet izrade...džabe im svima analogna mašina sa svim svojim prednostima ako je upakuju u neku šupljikavu plastiku sa klimavim potovima kao jedan od načina da skinu cenu...deluje mi kao da je to opcija kod ovog 15% manjeg Korga-ne bih da moram da ga sviram samo malim prstom ili nekom olovkicom...moog deluje robusnije i zanimljiv je momenat konekcija sa strane ali,ponavljam, na netu je sve lepo...
kome ne treba klavijatura-tu je minitaur koji za pristojnu kintu nudi poprilično dobar sound |
Quote:
Ono sto me vrlo raduje je chinjenica da ce ovaj sint moci da se moduje do besvesti. Sevace lemilice opet... |
Quote:
Quote:
Kako god, ne mogu da se raspravljam "u teoriji". Moj Slim Phatty je bio odlicna masina. Mozda sam i ja i svi ostali vasnici Phatty-a gluvi, nemuzikalni, neupuceni, i sta god je jos bilo u tvom repertoaru... ja cu nastaviti da budem ignorantan i kupicu novi Sub cim se pojavi, pod uslovom da ga ne pokvare za dva meseca. Ti mozes da nastavis da teoretises na temu Moog-a, nemam nista protiv. |
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pFH0oWzfQz4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
Quote:
Ja volim argumetovano da pricam sa onim ko ima sta da ponudi.. Tako da na temu Moog-a sam zavrsio sa tobom... Elem da ne trujemo temu vise... |
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uRMh8s57EvU?list=UUW64y2tidRL5njv0JrQdvbA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
All times are GMT +1. The time now is 08:35 PM. |