Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Focusrite 16i8 pomoc (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42547)

Rhino 18-10-2012 10:46 PM

Quote:

Originally Posted by Uro?_86 (Post 335810)
Koliko znam ti si iz Podgorice. -Ne znam jesi li bio u muzičku prodavnicu "Gloria" da pogleda? interfejs-e? Ja sam tamo uzeo interfejs "cakewalk ua-25 ex" za 260?.
U Reasonu radim na: 48.000 sample rate,input latency 7 ms,a output latency 3 ms.
A i u FL studiju je bila latencija 3 ms (isto na 48.000).
-Znači imam onaj pravi osećaj za sviranje.

Nisam bio da gledam interface tamo. Nesto sam navikao na ovog thomann-a. :)

Ako ne provalim da je neki zesce glup bag u pitanju i ne rijesim problem u ovih par dana, vratim fino interfejs, doplatim za babyface jer sam siguran da ce mi on zadovoljit potrebe.

Khan 19-10-2012 12:42 PM

Re: Focusrite 16i8 pomoc

Ako scarlet 2i2 radi savrseno na min. latenciji sa poslednjim driverima, ne vidim zasto ne bi i tvoja kartica. Elem, nije problem do focusrite driver-a, ili hardware-a.
Pogledaj malo u koracima USB optimizaciju i da li ti se mozda zapatio neki automatski proces u sistemu koji vrslja u pozadini.

alavuk 19-10-2012 01:56 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 335811)
Hmm, kod tebe je bolja situacija, ali opet ti kaze 41ms latency u DAW-u vs 20ms u control panelu?

Ko zna? Mozda je to i normalno za focusrite firmu, a ja sam se vjerovatno 'razmazio' sa RME drajverima zadnjih 100 god koji kad kazu 3ms to je brate 3 ms!

Jos kad cujem od nekih da je rme konfekcijska firma... C,c,c,c.. Tj odnosu na recimo lynx mozda i jeste, ali u odnosu na ove ostale 'ovozemaljske' firme je svemir!

Nego odoh ja lagano u off u svojoj temi :)

gledas buffer lenght to je isto sto i na m-audio npr. 1024/265/64 i sl blockovi ...

Rhino 19-10-2012 02:16 PM

Ma e, al kad namjestim lejtensi da se iole moze normalno svirat to bude na 1 ili 2ms.. Ne mogu se sad tacno sjetit (nisam pri kompu) na koliki je to buffer size al bude bas mali 32, ili tako nesto i to gazi cpu.. Cpu bude na 10 ili 15% na idle..

alavuk 19-10-2012 05:36 PM

paaaa naravno covece :) svaka latencija ubija cpu ... sto veca latencija manje cpu usage :)

Rhino 19-10-2012 09:28 PM

Ma jes ali da mi uzima toliko cpu na i7? Pa daaaaj, to su govnjivi drajveri (ja stavim 1ms ono ustvari bude 6 :)

15% cpu-a na idle pri latenciji od 3ms mi je bila kombinacija amd athlon + rme 2001 god jbt...

alavuk 19-10-2012 09:46 PM

ja na xp-u(mislim da ovaj nema ni sp1) nemam nikakvih problema , to je uvek sto trcite za novim os-om i idiotizam win7 ...

psionic 20-10-2012 02:27 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 335869)
ja na xp-u(mislim da ovaj nema ni sp1) nemam nikakvih problema , to je uvek sto trcite za novim os-om i idiotizam win7 ...

Pa - da je to tacno, onda niko ko ima W7 ne bi mogao da radi na njemu ? Nije OS kriv sto ovi iz FF "ciketane" i nece da zaposle programere da napisu nov drajver od nule, optimizovan za W7 64.

32 sempla je premala latencija i jedva je izguravaju i PCI-e kartice, koje su kudikamo mnogo bolje po pitanju bafera. Ja sa MOTU Ultralite mk3 imam najmanji setting na 64. Ne mogu ni da odaberem 32. Sa 256 sviram normalno i to mi prijavljuje kao latenciju od 10ms.

NPR imam neku AUDIGY2 koju koristim za saraund saund 3D i igre i filmove, na njoj bez problema poteram i na 1-2ms. E sad, za isti broj semplova, obe prikazuju razlicite latencije u ms. Reaper kaze da za 256 sempla, imam latenciju priblizno 10ms. Za Audigy2 za isto to, kaze ~ 7 ms. Sve to na 48000, jer glupa Audigy ne moze na 44100. Nebitno. Sta to znaci ? Znaci da on tu nesto sabira i oduzima, mnozi i deli, ali ako mozes da sviras, sta te briga - u principu - sta pise... Ako ne kasni, ne obracaj paznju, to su priblizne vrednosti - znaci sklone su greskama.

Ako je problem takav da ti osecas kasnjenje klavijature, a cpu se muci i krcka, onda si stvarno u problemu :banghead:

Probaj jos i ovo sto kaze Khan - proveri da li ti je Win7 optimizovan - power saving ugasen, USB isto ima neki USB Selective Suspending, u power opcijama - sve to pogasi...

Proveri i da nije slucajno u ASIO settingsu odabran Generic ASIO :rotfl:

A da nije - pu, pu, daleko bilo... virus ?

alavuk 20-10-2012 08:33 AM

ne znam sta da ti kazem psi , sem da sam instalirao te drajvere nove koje su izasle zajedno sa win7 verzijom , ja od kako sam uzeo FF kartu sipam i ne mislim , zaboravim na te tehnicke brljotine koliko ce da mi radi latencija , meni sasvim super radi na ovoj latenciji koja je najveca a eq ili bilo koji vstI reaguje brzo a cpu mi je sasvim skroman (hp 530 znaci c2d na 1.6 cini mi se sa 2 gb-a rama ...) i to teram opusteno 30+ audio kanala na 48 khz na 24 bita sa skoro punim slotovima vst-a (racunajuci grupe i fx sendove) ...+ citanje sa externog hdd-a

vakatt 20-10-2012 03:49 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 335867)
Ma jes ali da mi uzima toliko cpu na i7? Pa daaaaj, to su govnjivi drajveri (ja stavim 1ms ono ustvari bude 6 :)

15% cpu-a na idle pri latenciji od 3ms mi je bila kombinacija amd athlon + rme 2001 god jbt...

Nemoj porediti RME koji je radio na PCI sa bilo cime sto radi preko USB-a ..

Moj savjet je da za svaki slucaj probas na nekom drugom kompu kako radi da se ne bi cimao oko vracanja kartice koja je vjerovatno ispravna.

@alavuk, mislim da nije za poredjenje playback koriscenje, to jest ko ne snima instrumente (gitara, midi klavijatura itd) ne primjeciuje toliko latenciju.

All times are GMT +1. The time now is 10:05 AM.