![]() |
Re: Delay kao elektrichna komponenta - pitanje
Ma da, kao na rickenbacker-ima i jos nekim experimentalnim gitarama. Time dobijas mogucnost za jos ludje kombinacije... A podjednako je konforno kao i switch na gitari + ne moras da iskopas rupu za elektroniku i bateriju...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
koliko se secam ti svirash ozbiljne dzitre, ako ti je razlika "toliko mala" onda ne znam shta da ti kazem majke mi :) ko kad bih ti ja sad rekao da zaklin du pre i jo jo ma sviraju isto i imaju isti ton :/ videcu josh ljudi, hvala na pomoci.. ali ovaj dupli output mi ne radi posao jer bih da to bude odradjeno sve u gitari da bi moglo da se koristi live varijanti, a svi znamo kako izgledaju live svirke :) |
|
Quote:
Ne kapiram cemu tolka tajnovitost sa tvoje strane te odbijas da pojasnis o cemu se radi al'dobro. Hoces da napravis prirodan doubler? Drugo sto mi pada na pamet bi bio recimo delay koji blago izmodulira signal i toga vec ima kako u hardwerskoj tako i u sotwerskoj formi. Kad vec pomenu dvoje celista: Najveca razlika u toj varijanti su 2 razlicita sviraca (razlicitog temperamenta, stila, ideje o tonu ...) Boja instrumenta je tu zanemarljiva. |
Meni se ideja svidja, mislim da mi je jasno u kom pravcu tonalno razmisljas, samo bih to sve ipak dalje od gitare...
|
Ne mogu da ti ne ka?em(a nisam hteo da komentari?em), ali obavezno prvo probaj to na nekom veslu iz supermarketa. To ?to hoće? će, verovatno, tra?iti nepopravljivu modifikaciju gitare, pa prvo uni?ti neku koju ne voli? ba? mnogo, da vidi? da li uop?te ima smisla to ?to konstrui?e?.
Srećno... |
Ili vezes drugi pickup na poseban jack, snimis oba signala i cujes kako to zvuci pa se onda bacis na pravljenje hardwerskih modifikacija.
|
Quote:
Ja sam iskopao jos neke sheme, ali nema gde da se kupi BBD (osnova analognog delaya) na 9V kod nas, ima samo na 15V. Cak sam spreman da ti napravim probnu verziju stampane ploce, ali veliki problem je naci taj chip... Ako negde iskopam sve sto treba, bas cu da napravim, ako ne nadjes nesto drugo u medjuvremenu - nesto sam u nekom "uradi sam" raspolozenju ovih dana :D |
All times are GMT +1. The time now is 09:42 PM. |