Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Sum i pucketanje u monitoru,Adam A7 :( (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41545)

Dragan88 29-05-2012 02:27 PM

Re: Sum i pucketanje u monitoru,Adam A7 :(

Jesam probao sam,menjao sve kombinacije kablova,do zvucnika je sigurno...pusti sam ih da rade,slusao sam neku muziku par sati sada,i sum je opet nestao...radi normalno opet.Znaci kada duze rade sum se gubi,a kada ih tek upalim ujutro sum se pojavljuje.Juce se ujutro pojavio kada sam ih ukljucio i trajao je par sati,i danas isto.Sacekacu par dana da vidim sta ce biti.

sira 29-05-2012 02:55 PM

Probaj ga ne gasit, ako sutra ne bude pucketanja, onda je najvjerovatnije da je neki elektrolit oti?ao, ne skroz, ali je na putu, jer kad se napokon nabije onda radi kako treba.

Khan 29-05-2012 05:22 PM

Ma da nije komsa nabavio neku ljutu makinu sa turbo ubrizgavanjem, za ne tako malu ali vrlo sivu ekonomiju, pa kad god je kresne, krenu ljute vibracije kroz lose uzemljenu stambenu cetvrt?:shock:

Dragan88 29-05-2012 11:41 PM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 329254)
Ma da nije komsa nabavio neku ljutu makinu sa turbo ubrizgavanjem, za ne tako malu ali vrlo sivu ekonomiju, pa kad god je kresne, krenu ljute vibracije kroz lose uzemljenu stambenu cetvrt?:shock:

Hahaha bice da je to u pitanju :wink:
Ok necu ih gasiti nocas...razmisljao sam i ja o tome,ostavicu ih ukljucene nocas pa cu videti ujutro hoce li biti suma...

Bockie 30-05-2012 07:39 AM

Quote:

Originally Posted by Dragan88 (Post 329269)
Ok necu ih gasiti nocas...razmisljao sam i ja o tome,ostavicu ih ukljucene nocas pa cu videti ujutro hoce li biti suma...

Da vidi? sad, kad se Dragan javi za par dana:
"Evo iz kom?iluka se javljam, zgrada nam je izgorela, ipak je elektrolit bio..."

:D:D:D

Dragan88 30-05-2012 11:05 AM

Hahaha,ne zivim u zgradi nego u kuci...evo nisam ih gasio nocas i nema suma jutros.Znaci sum je izgleda samo kada se tek ukljuce.Da li smeju da budu uvek ukljuceni? Ili to verovatno nije pametno bas?

Bockie 30-05-2012 12:35 PM

To je čak i bolje za opremu, da je stalno uključena, nema hlađenje~grejanje~?irenje~skupljanje, ali je i dodatni tro?ak kada je struja u pitanju...

boggy 30-05-2012 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 329293)
To je čak i bolje za opremu...

Generalno NIJE, ako se oprema pregreva. Pregrevanje ozbiljno skracuje vek elektrolitima, pa se ranije moraju menjati. Ne govorim samo o audio karticama, nego o opremi uopste (tek je problem ako su elektronske cevi u spravi).

Zato... ako se sprava greje, hladite je povremeno, gasenjem, ali ako se sprava ne greje, bolje je ne gasiti je nikada.

Bockie 30-05-2012 01:12 PM

Elektroliti su 13din/kom, a prelemljavanje "hladnih" lemova na 38 mesta i tra?enje istih je skuplja intervencija...

...ali da se ja dr?im svoje struke:

Oprema se pregreva kada radi, a kada ne, pregrevaju se uglavniom berind?er miksete...i isključene nekad...:D
A kada oprema radi ~ zarađuje, pa je isplativo da crkne posle 5 umesto posle 7 godina... A kada je to hobi i kada se pali jednom nedeljno, normalno da je niko neće dr?ati upaljenu onih 6 dana...

poz'

boggy 30-05-2012 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 329299)
........ A kada je to hobi i kada se pali jednom nedeljno, normalno da je niko neće dr?ati upaljenu onih 6 dana...
......

Ako se ne greje, nikakav problem nije da ostane ukljucena.

All times are GMT +1. The time now is 05:53 AM.