Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Hdd 1 tb ??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41177)

Khan 15-04-2012 03:38 PM

Re: Hdd 1 tb ???

Moje tvrdnje na zalost, nisu bazirane na tajnoj plati od Seagate-a, nego o statistikama i primenjenom iskustvu za serije od proslog leta do sada. Volim ja WD, ali ako u nastavku pise - Raptor! Kao sto Diviner lepo rece, uvek postoji delay, prvo ide prodajni hipe, pa upotreba, pa realna procena i ...onda je kasno, ako nesto ne valja... Ukucajte u google 'WD win 7 problems copying usb3 i sl... Puno veoma ljutih korisnika, ne samo kod nas. Imao sam prilike da pogledam raspakovane WD book-ove, ne mozete zamisliti cega je bilo unutra! Stojim iza recenog, trenutna preporuka za medium budget jesu seagate i hitachi koje je eomsi naveo.

diviner 16-04-2012 07:02 PM

Evo novi hitachi diskovi su ekstremno brzi ( HDS721010DLE630 ), trenutno najbrzi na trzistu, ali su nazalost stari svega par mjeseci na trzistu (ne vise od pola godine). Tesko je dati prognozu koliko su pouzdani, ali s obzirom da imaju samo jednu plocu od 1TB, sto pojednostavljuje mehanicki dizajn i izvedbu, imaju predispozicije da budu dugotrajni...

Eomsy 16-04-2012 08:10 PM

Hvala svima ... uzeo ja ovog Hitačija, pa ćemo vidjeti kako će se pokazat :wink: ... za sada je sve dobro, prepoznao ga je komp :D ... i no bad sectors ...

Prebacivao sam 500 Gb podataka i uopće ga nisam sku?io da radi ... tih je ...

diviner 16-04-2012 08:36 PM

Taj je dodushe stariji hitachi, ali se bas iz te serije pokazao kao veoma pouzdan (do sada nije nijedan crkao, a koristili smo ih 10ak u ruDAWima). Naravno i dalje je brz i tih, medju tadasnjom konkurencijom...

Shot 17-04-2012 03:35 AM

Kad ideš prebacivat fajlove u ogromnim količinama s harda na hard, shvatiš kako je retardiran sistem kopiranja u windowsima! Traje predugo i troši (neshvatljivo) previše CPU!

I onda otkriješ da postoji program koji se zove TeraCopy i zaboraviš da windowsi imaju opciju kopiranja fajlova jer ovaj to radi brže, bolje... i može nastavljat gdje je zapeo!

Khan 17-04-2012 07:35 AM

To svakako olaksava zivot...

Eomsy 17-04-2012 02:33 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 327174)
Kad ide? prebacivat fajlove u ogromnim količinama s harda na hard, shvati? kako je retardiran sistem kopiranja u windowsima! Traje predugo i tro?i (neshvatljivo) previ?e CPU!

I onda otkrije? da postoji program koji se zove TeraCopy i zaboravi? da windowsi imaju opciju kopiranja fajlova jer ovaj to radi br?e, bolje... i mo?e nastavljat gdje je zapeo!

Sada mi ka?e? :rolleyes: .... Sada je gotovo, ali hvala na upozorenju za drugi put. Ja sam upotrijebio drugu opciju ... stavio da se kopira, te lagano :drunk:... pro?la čuka vremena dok si reko keks :D

psionic 23-04-2012 02:25 AM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 327202)
Sada mi kažeš :rolleyes: .... Sada je gotovo, ali hvala na upozorenju za drugi put. Ja sam upotrijebio drugu opciju ... stavio da se kopira, te lagano :drunk:... prošla čuka vremena dok si reko keks :D

Meni je taj tera copy dosao glave, razvalio je windows explorer. Par puta je pucao, u sred transfera, a windowsov je radio sasvim solidno. Doduse Win 7 64bit.

Bolja alternativa je neki total commander ili plagijat istog.

All times are GMT +1. The time now is 04:04 PM.