Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   dolazi vreme za novi komp... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40343)

Bockie 31-01-2012 10:17 PM

Re: dolazi vreme za novi komp...

Vidiš, ajd i ja da priupitam što god...

Windows je u pitanjetu. Imam intel c2d- 2 X 2.33ghz sa 2 gb rama na Gbyte-P41 ploči i winXP.
Pošto ne radim sa VSTi niti semplerima niti dzidzi-midi...samo sa multi-wav snimanjem i obradom, ni ovo još nisam stigao čestito da opteretim...:D

E sad, poslednje sto sam ubacio u njega (pre koji dan) je TP-link wireless mrezna kartica. Imam dropove ili klikove pri snimanju od tada. Isto se dešavalo u staroj PIII 1ghz drtini koji je služio za net, ali je imao audio kartu, pa sam mislio da je do stare mašine... (totalno druga audio karta sa totalno drugim driverima u oba kompa)

Ima neko ideju zašto se to dešava i kako se otklanja?

Da li će win7-32 nešto da reši?

Khan 01-02-2012 06:52 AM

To je prilicno cesta pojava, narocito kod usb wireless dongle-ova, jadno napisani driveri... Mozda bude bolje sa w7, a mozda i ne. Jedan nacin je da posvetis par meseci zivota temi pingovanje mreze i proucavanju update-ova koji pomazu/odmazu, a drugi nacin je kad radis - device menager - disable hardware, no probl.

diviner 01-02-2012 07:20 AM

Upravo ovo sto je Khan napisao!

diviner 01-02-2012 09:10 AM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 321663)
Ja sam skoro menjao makinu, pa da dam utiske. Asus P8p67-pro, i5 3,3, 8GB corsair vengance DDR3 1600. Ponasa se - savrseno.

Tebi pretpostavljam radi savrseno, ali te nove platforme daleko su od savrsenog. Npr, vise nema TI FW kontrolera, niti na Gigabyte plocama, a ASUS odavno kuburi sa istim (mislim da je cak i OFF skoro imao temu gdje se zalio sa slicnom plocom da mu ne radi karta u kombinaciji upravo sa 6308P VIA chipom koju ASUS ima na ploci; a ponekad cak ni dodatna FW karta ne rjesava problem, zbog u nastavku pomenute non-native podrske za PCI slotove).

Takodje, ako pokusas da potjeras neki ozbiljniji PCI interfejs, shvatices da on ne radi sjajno (recimo ProTools HD), zbog prestanka native podrske za PCI podrsku:

http://semiaccurate.com/2010/08/19/i...e-pci-support/

http://www.gearslutz.com/board/music...herboards.html

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 321663)
Ne kazem da je ovo najbolje, ni najpametnije, eto, ja probao, pa da spomenem.

Upravo o cemu govorim (ni najbolje ni najpametnije). Zato i dalje guramo stariju platformu za ruDAWe, jer to zaista gotovo savrseno radi (cak ni to nije savrseno...jer sta je savrseno u ovozemljaskom zivotu :) ? ).

Bockie 01-02-2012 09:21 AM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 321675)
To je prilicno cesta pojava, narocito kod usb wireless dongle-ova, jadno napisani driveri... Mozda bude bolje sa w7, a mozda i ne. Jedan nacin je da posvetis par meseci zivota temi pingovanje mreze i proucavanju update-ova koji pomazu/odmazu, a drugi nacin je kad radis - device menager - disable hardware, no probl.

Ovo je pci, ne usb...

Ali pretpostavljam da to nista ne menja...

Tnx...

diviner 01-02-2012 09:25 AM

Jesi probao drugi PCI slot ? Ako ni to ne pomaze, onda definitivno promjeniti wireless kartu (ja ti mogu dati drugu, da probas).

Khan 01-02-2012 10:08 PM

@big bocke, da ukapirao sam, odnosi se na oba, samo sam dodao usb kao jos problematicniji...
@diviner, naravno, kad kazem savrseno, to podrazumeva jako nizak stepen ocekivanja i od proizvodjaca 'spektakularnog' hardware-a i od dobavljaca. PCI radi isto kao i pre, ali mi zvucna nije pci-cinjenica. FW na ploci je sala, probao sam ga testa radi, moze da radi ok. ponekad, ali u kljucnom trenutku se zabaguje i pusti kombinaciju white noise i test signala na SVE izlaze, pa ako ti to nije spalilo visokotonce, ostaje ti da vidis kako da spasis projekat... Ta vrsta savrsenog... No dobro, bios je perfektan, glavni sistemi stabilni, puno SATA i USB, konforna ploca.

Bockie 01-02-2012 10:16 PM

Evo, sutra ću da stavim 7-icu, pa ću da vidim da li i kako radi...
U krajnjem...disable...:rolleyes:

diviner 02-02-2012 11:34 AM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 321748)
No dobro, bios je perfektan, glavni sistemi stabilni, puno SATA i USB, konforna ploca.

Ne bih da zvucim kao dezurno "changrizalo" ali novi EFI biosi su daleko od perfektnih. Prve verzije su bile katastrofa (da ne kazem da su bile onoliko katastrofa koliko i prve verzije sandybridge chipseta) a i sada se ispravljaju mnobrojni bagovi...Sto se tice SATA i USBova, ne vidim da su stare ploce bile uskracene za iste.

Nekada sam i ja (pre 7-8 godina) volio sve "najnovije". Ali danas je to izgubilo svaki smisao (toliko je hiperprodukcija svega, pa i ideja, uzela maha, da nista prakticno ne radi kako treba. Nekoliko puta sam se opekao jer sam u ruDAWe trpao "najnovije" (najnovije generacije seagate diskova, pa su svi pocrkali, P5K Premium ploce placene 260 eura dosle sa bagovitim juznim mostom, kao donedavno sandybridge, itd itd) pa sam zbog toga imao i ja i "musterije" velike probleme. A i dan danas imam problem objasniti ljudima zasto je starije bolje: provjereno (sve bagove su uklonili za ovih 2 godine postojanja), rock solid stabilno, kompatibilno, i ono najbitnije RADI POSAO bez zastoja, i bez kompromisa da ti najnoviji integrisani FW chip, ili starija PCI karta, koju si PLATIO ne sluzi nicemu (nedavno se desilo da kod nase stare clanice Anite, koja je kupila sebi novi komp, na novijoj ploci, nije mogla uopste da pokrene UADa)!

Zapravo, odavno sam prestao da se trudim da ljudima objasnima zasto i kako. Nasim ljudima mislim da to niko nije uspio, i sve dok im povladjujete jeftinim turskim serijama, i indijskim tv novelama, tesko da ce iko ikada aktivirati sivu masu kod istih.

Bockie 03-02-2012 12:40 AM

Stavio 7-icu (32-jku,jbg, nemam rama... ...a popunio slotove...a tra-bla...) i evo sa nje se javljam vec... ..cekaj...gde mi je onaj Yucharacters.exe... ...momenat... E...to sam čekao, evo ga... I po peti put ne mogu na kompu da ga nadjem, pa skidam tamo sa linka iz "pričaonice"...:D...

Elem, ubacio dvd s win7 i 14min kasnije otišo na net bez i jednog jedinog instaliranja ičega! grafika, wireless mrežna, fw, s-v-e!!! Fuck yeah!

E... Sa Mackie Onyx-om počinju problemi...

Ja kao uzoran gradjanin odem na sajt proizvodjača da potražim drivere za win7 (star već koju godinu)... ...i tamo zateknem mega-kitu! NEMA! Link koji su stavili NE RADI (404)... :kesa:

:jako-lju:

Preko nekih foruma, sa nekog servera, NASA me juri, skinem gama-tajnu-delta-rusko-iransku verziju za Onyx za win7...

Instaliram i sve lepo Cubase 5 sve vidi... Otvorim projekat, sve do yaya... i ....NI GRAM ZVUKA!

Qbase sve pokazuje kako ima izlaza, win 7 čak vidi onyx, čak win PUŠTA zvuk sa njega, sve full!!! ...ali qbase ni da krcne... ...iako SVE pokazuje da radi i da ima izlaza i slično...

I na kraju stavim najstariji driver, koji ni na xp nisam stavljao, koji sam dobio na CD sa Onyx i eto...radi... ...ima nekih dropova u playback, ali ne snima ih, moram još da se izigram sa tim, da vidim da li je do drivera ili je do one wireless karte...

Sve je dooosta brže ,btw, do yaya!

U svakom slučaju win7 je bonbonica!!!:dance:

'Fala svima na trudovima....

:thumbsup:

All times are GMT +1. The time now is 03:57 AM.