![]() |
Re: lampe, cjevi, tubes...?
kao sto rekox nikad nisam koristio berindzer opremu , sem onog bcr-a 2000 kojeg imam godinama doduse to je midi kontroler i ne ispusta shshshhshshshshshuuuuuum :) kao sto rekox gore prvi put se susrecem sa ovakvim nesto a imam ga godinama (hvala manley) sve mi se cini da je adaptera nego do same lampe a unutra koliko sam video je berindzerova lampa ... svejedno ici cu jedno po jedno ... adapter prvo pa posle lampa ...
|
Quote:
|
a da zaboravio sam da kazem da onaj peak metar uopste ne reaguje ...samo se pali najmanja vrednost ... moguce da je struja ...
|
Quote:
|
Quote:
Koliko god da je sprava smesna i tehnicki nelogicna, moze da se upotrebi za smirivanje neprijatnog pieza iz gitare u live situaciji. Jos malo EQ, rev i preko prosecnog krs razglasa zvucace prihvatljivo+, a bonus je sto i da crkne, nije tragedija... Puno akusticara 'tight on budget' je provalilo foru. A u Brazilu sa svira puno gitare... |
u dosta modernih i jeftinijih predpojacavaca , cak i mikrofonskih, koriste triode u vezi diode (mrtva resetka, vezana za anodu) tako da ona na niskom anodnom naponu radi kao neka vrsta limitera-kada poraste napon - drive, ona pocinje da iseca vrhove sa tzv soft kne krivom. Dobija se efekt zasicenja kao kod pojacala u overdrive rezimu, topliji i izobliceniji zvuk.
pojacavaci koji rade u normalnom rezimu tj sa triodama zahtevaju visoki napon na anodi i veoma kvalitetnu konstrukciju jer se lakse dobijaju shum i brum nego dobar ton |
All times are GMT +1. The time now is 03:43 PM. |