![]() |
Re: Nova "gluva soba" - bez plafona?
1 Attachment(s)
Kada smo vec kod Gearslutz-a onda evo jednog ozbiljnog plafona iz jos ozbiljnijeg studija.Ja vec pomenuh da je iz apsolutne perspektive lokacija mnogo bitnija od betoncine na plafonu koja sve,i sto je najgore i ono ispod 100hz besomucno reflektuje nazad po sobi....i tako u krug.Koristan link:http://www.gearslutz.com/board/photo...thread-14.html
|
Dvoriste u kome je studio je gazdino, on nasu buku tolerise, a itekako ima buke ispod 100Hz, jedino mozemo smetati komsijama pored, a ni oni se nisu bunili do sada...
Ali kako se ne bi bunili ni u buducnosti, hteo sam da uradim nesto "bolju" izolaciju prema spolja, a najslabija karika u tom prostoru je plafon koga skoro da nema... ostali zidovi su dupla cigla... preko 25cm debljine, velika izolaciona moc... tra lala... Izolaciona moc pregrade zavisi od 2 faktora: Gustine (tezine materijala koriscenih) i debljine pregrade i srazmerna je ovim faktorima... sto su vece gustina i debljina pregrade to je veca i izolaciona moc... predpostavlja se da je pregrada (plafon) zaptiven dobro... E sad da se ja pitam (da je moj prostor - a nije) uradio bih betonsku plocu i to bi vec bilo dovoljno... Meni hitno treba neko resenje da se poveca izolaciona moc plafona... da dotaknem apsorpcijom i najnize frekvencije... A i ovo ostalo da skinem koliko god mogu... Ja sam racunao da finansijski mogu da podnesem trosak kamene vune i ispod nje gipsane knauf ploce u vidu spustenog plafona... Ja pitam, ima li smisla trositi novac na najguscu kamenu vunu (200kg/m3)), iako ona sama po sebi nije neki izolator (u vidu pregrade) ili uzeti jeftiniju vunu i recimo dodati nesto drugo???? Ili postoji neko jos bolje a drugacije resenje.... Kao sto rekoh, livenje betona i ploce ne dolazi u obzir... Pozdrav! |
Quote:
Ovde govorimo o ozbiljnoj stvari zaustavljanja buke koja izbija na krov koji gotovo da ne postoji... Unutra sviramo cesto poprilicno glasno... velika gitarska pojacala, bubnjevi, bas pojacalo, razglasne kutije... ima stosta i iznad 100Hz i to jako glasno... |
Quote:
|
1 Attachment(s)
...
|
Quote:
|
Quote: